Snove snivam, snujem snove...

vratimo se mi snovima
dali postoji literatura u smislu tumačenja snova , kao za astrologiju
Od kad je ljudske pismenosti!
A pre toga se znanje usmeno prenosilo

Ljudi od iskona pridaju važnost snovima i mnogi narodi su imali posebne osobe koji su tumačili snove,prvenstveno vladarima
Ja ih posedujem nekoliko, najbolja je ova koja u sebi obuhvata i tradicionalnu i psihološku simboliku
Morala sam da slikam svoju, ne mogu na netu da nađem
IMG_20240617_202703911.jpg

Ima jako mnogo sadržaja na različitim dubinama nesvesnog. Neke može da podigne san, druge analiza, treće hipnoza, najdublje ništa od toga.
nesvesno je uvek emanat svesnosti
I uvek je u nekoj fiokici mozga skladirana, kada je intelektu potrebna neka informacija iz neke prošlosti san samo otvori tu potrebnu fiokicu i u vidu sna intelekt dobije podatke koje su mu potrebne

Svašta se dešava u snovima
Najčešće je psihološko pražnjenje informacija i događaja koji su mu prethodili
Ali, ne tako retko su snovi prekognitivni ili podsvesne smernice ko u tvom slučaju sa vodom
Jedan od upečatljivih snova sa vodom (a bilo ih je više, baš dosta u poslednje vreme)...
Sedim na terasi kuće koja visi (terasa) tik iznad vode (u tom delu sna to je more).
Sedim na ivici terase, a noge su mi do kolena umočene u prozirnu vodu i uživam u pogledu na veliku vodenu površinu (koja i realno na mene deluje relaksirajuće).
Odjednom dotrčava jedna moja rođaka koja kaže da moramo da se sklanjamo, jer voda nadolazi i poplaviće kuću. Dok sam ja ustala i krenula, voda je već narasla, gazim po terasi u mutnoj vodi koja doseže do gležnjeva, ali to više nije more, već Dunav (pored kog sam realno živela 25 godina). U tom trenutku se probudim...

Jedan od upečatljivih snova sa vodom (a bilo ih je više, baš dosta u poslednje vreme)...
Sedim na terasi kuće koja visi (terasa) tik iznad vode (u tom delu sna to je more).
Sedim na ivici terase, a noge su mi do kolena umočene u prozirnu vodu i uživam u pogledu na veliku vodenu površinu (koja i realno na mene deluje relaksirajuće).
Odjednom dotrčava jedna moja rođaka koja kaže da moramo da se sklanjamo, jer voda nadolazi i poplaviće kuću. Dok sam ja ustala i krenula, voda je već narasla, gazim po terasi u mutnoj vodi koja doseže do gležnjeva, ali to više nije more, već Dunav (pored kog sam realno živela 25 godina). U tom trenutku se probudim...
Voda je znacajan simbol u snovima, ali mnogim ljudima ima ličnu simboliku!
Dakle za nekog je voda sreća, za nekog sex, za nekog neumitna bujica života, za nekog nešto sasvim lično!
Obrati pažnju kako se osećaš posle tih snova i da li se nešto posle njih dešava u realnosti!
Kod mene su ponavljajući snovi o talasu koji me prekriva bili simptomi depresije, to mi je psihijatar rekao i bio je u pravu!

Moguće da ima veze sa tom rođakom, nešto joj se dešava u životu i verovatno će joj trebati tvoja podrška ili pomoć.

Back