Snimak neobicne gradjevine na marsu!

Mene par stvari zanima. Najpre, ako vlast kontrolise satelite a samim tim i teleskope dovoljno mocne da sa toliko detalja prikazu planetu koja je od nas udaljena vise od 100miliona km a najvise preko 600miliona... kako im je poslo za rukom da zaborave da uklone "trzni centar"? Sta, zaboravili su na najvecu tajnu? Ma kako da ne.... I kako taj lik sto je navodno otkrio zaveru zna da je to podzemna baza... Mislim kada je on stekao zvanje eksperta za gradjevine na Marsu?

Mene par stvari zanima. Najpre, ako vlast kontrolise satelite a samim tim i teleskope dovoljno mocne da sa toliko detalja prikazu planetu koja je od nas udaljena vise od 100miliona km a najvise preko 600miliona... kako im je poslo za rukom da zaborave da uklone "trzni centar"? Sta, zaboravili su na najvecu tajnu? Ma kako da ne.... I kako taj lik sto je navodno otkrio zaveru zna da je to podzemna baza... Mislim kada je on stekao zvanje eksperta za gradjevine na Marsu?

Nekad neshto namerno ostave...a nekad namerno ubace neshto shto tu i ne postoji..Valjda je dosadno ovima shto rade 3D za njih pa se igraju :D.. Stvar je u tome shto su ove mape koje su dostupne obicnim ljudima imaju brdo i bagova pa nije na odmet da vidite deo mapirane slike sa Zemlje na Marsu itd. Mape su loshe wrapovane i samo je mali procenat slika mapa u malo vecoj rezoluciji i ne treba se puno cimati oko toga shta mi vidimo na tim mapama. Isti modeli su korishceni za sve planete pa zato dolazi do meshanja odredjenih delova mapa. Kod mene se npr na Marsu moze videti i Edward baza kompet sa sve pistama i avionima :D.. 3D-om i photoshop-om se bavim i znam kako se lako moze izmanipulisati a da izgleda potpuno realisticno. 90% slika i snimaka na netu je fake.
Ako ikada budem radila obradu satelitskih snimaka dobicete iz prve ruke ne obradjene fotografije :D:D:D a do tada sve shto vidite ne uzimajte za ozbiljno.

marko-ns bolje se zapitaj odakle tvoje ime potice, sigurno nije palo sa Marsa, :hahaha: ili ipak jeste, ako se potrudis bolje mozda i ti gore nadjes svog visedimenzionalnog korisnika zemaljskog avatara.
Jevandjelist Marko i drugi biblijski likovi, nisu postojali, to su nebeska tela.

Ovaj video gore je izbrisan misteriozno...
evo ga video ovde opet..

Back