Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
jagodica:u bgd izgleda nece biti vishe snega...tako sam sad prochitala na forumu tj ne sad
tj svake godine sve manje..
klima se menja..i leta su manje hladna
e ajde nauchnici neshto o tome sta znate
Ma kakav smak sveta. Niti se klima moze promeniti zato sto jedne godine nije padao sneg. To ne ide tako. A i na osnovu cega bi moglo doci do smaka sveta
Sve su to pitanja na koja i mnoog pametniji ljudi od nas ne znaju odgovore. Wieczeslaw:Pozdrav svima,
Prosto su me iznenadili komentari tipa "covek nije ni prva ni poslednja vrsta koja ce da nestane sa planete Zemlje". Ljudi, o cemu vi pricate? Stvarno ne mogu da poverujem da vi mislite da smo mi, eto tako nasumicno nastali i da isto tako nasumicno treba da nestanemo i to usled vise sile koju naravno objasnjava NAUKA.I sam se bavim naukom, da ne bude zabune.Nisam teolog, svestenik, monah, studiram elektrotehniku ako nekog interesuje.
No da se vratim temi...Opet se doticemo ove teme, mozda na pogresnom topiku, ali doticemo je se stalno. Razumem razne nauke i ljude koji se bave njima, ali ne razumem biologe, geologe i pomalo hemicare. Biolozi se bave ovozemaljskim stvarima a opet koriste svaku slobodnu priliku da objasne nastanak i starost zivota iako za to, kako smo se uverili niti imaju dovoljno dobre metode niti instrumente. O zabludama da ne govorim, a ne bih trosio reci ni na njihovu sujetu.
Geolozi takodje prodaju pricu o starosti i nastanku zemlje...hmmmm da li je sve tako jednostavno? Starost necega se utvrdjuje na osnovu izotopa ugljenika C-12, pa eto odavno dobijamo rezultate kako je covekova lobanja stara 500.000 godina, ali se oni precutkuju jer ne idu u korak sa naucnim trendom.
http://www.forbiddenarcheology.com ima neka zanimljiva istrazivanja, pogledajte ako imate vremena.
Fakat je da ljudi menjaju svoje klimatsko okruzenje, ali kako mozete tako hladno i bezdusno razgovarati o nestanku ljudske vrste?
--
Tylko zgoda Słowiańe ratuje!
Czymaj się,słoboda przychodzi!
Ima li tvoj rad veze sa Petnicom? Volela bih da ga procitam. Kako bi mogla da mi ga posaljes?geologicarka:Eto Daphne je ukratko ucinio(la) to umesto mene. Rad je na temu Da li je bilo smaka sveta, i upravo se u jednom delu bavi pitanjem ledenih doba, a u jednom nestankom dinosaurusa. A takodje, pravo piranje je sta treba procavati kada se spomene smak sveta.

Onog momenta kada mi daju neoborive dokaze za ono sto pricaju o evoluciji, astrofici, geologiji i ostalim klimavim pitanjima imam pravo da mislim sta hocu.Daphne:Ima li tvoj rad veze sa Petnicom? Volela bih da ga procitam. Kako bi mogla da mi ga posaljes?geologicarka:Eto Daphne je ukratko ucinio(la) to umesto mene. Rad je na temu Da li je bilo smaka sveta, i upravo se u jednom delu bavi pitanjem ledenih doba, a u jednom nestankom dinosaurusa. A takodje, pravo piranje je sta treba procavati kada se spomene smak sveta.
ops:
rakticnu i teorijsku. Jedna ne moze da postoji bez druge. I ne vidim zasto bismo danas zanemarivali teoriju zarad prakse. I sam si pomenuo kvarenje vrednosti zarad materijalnih dobara. Cemu ce nam sluziti veci monitori i jaci kompjuteri nego da bi simulirali i potvradjivali (ili odbacivali) nove teorije. Osim toga zar u svakom coveku ne postoji ona zelja za novim saznanjima i za otkrivanjem novih granica. Tog balasta o kome ti pricas se kad tad moramo osloboditi da bi krenuli dalje. Zamisli to kao robijasa koji vuce lanac sa kuglom na nozi. Napravi par koraka koliko mu lanac dozvoli pa zastane da privuce kuglu, pa jos korak-dva pa privuce kuglu. Jednom ce i stici mozda na kraj svoga puta. Da prvobitni fizicari nisu mozgali oko pudinga sa sljivama sta bi ti ucio i pravio danas? Teorija evolucije kao grana bilogije je tek u poslednjih 50-tak godina dozivela i dozivljava procvat. Darvinova razmatranja treba uzimati samo kao polaznu osnovu ne kao jedini gradivni blok teorije. A od recimo tamo nekih 80-90-tih su poceli da traze prakticne potvrde teorije tj. procesa evolucije. Uporedo sa razvijanjem metoda razvija se (revidira i dopunjuje)i sama teorijska postavka. Mislim da joj ipak treba dati sansu. Ako nista drugo ne moze nam naskoditi osim ako je neki ideolozi ne zloupotrebe (sto nije novost u ljudskoj istoriji) ali za to ne mozemo kriviti teoriju nego ljude. A sto se tice genetike lako se moze napraviti sledeca paralela: