Sehnsucht
Domaćin
- Poruka
- 3.663
Šta vam znači to ''poštovati''? Ja nikog ne poštujem a priori, poštovanje se zaslužuje.
Ne razumem...Jel to navodis kao svoju manu ili sta?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta vam znači to ''poštovati''? Ja nikog ne poštujem a priori, poštovanje se zaslužuje.
1. Ne1. Da li smo zaista sve dobre i plemenite, a guše nas tamo neke svekrve i ne daju nam da živimo?
2. Da li smo zaista spremne, da kad udjemo u brak, prihvatimo i njegovu porodicu, kao deo našeg života .. ili od samog početka pljujemo po svemu na šta nismo naučene ili navikle?
Konstatujem da je tako, nisam govorila kao o vrlini ili mani. Sad kad pitaš, pre da doživljavam kao nešto pozitivno. Činjenica da neko ima više godina od mene, da je nekom roditelj, ujak, teča, neki budža, nebitno šta, apsolutno mi ne znači ništa u smislu da uvažavam mišljenje, savete te osobe i smatram ih bilo kakvim reperom u svom životu. Na to sam mislila.Ne razumem...Jel to navodis kao svoju manu ili sta?
Konstatujem da je tako, nisam govorila kao o vrlini ili mani. Sad kad pitaš, pre da doživljavam kao nešto pozitivno. Činjenica da neko ima više godina od mene, da je nekom roditelj, ujak, teča, neki budža, nebitno šta, apsolutno mi ne znači ništa u smislu da uvažavam mišljenje, savete te osobe i smatram ih bilo kakvim reperom u svom životu. Na to sam mislila.
A kakvi su vaši muževi prema vašim majkama?
Generalno i odnos zet-tašta su prilično pokarabašeni kod nas ....
NatasaNatasa, tema ti je odlicna.
odlicna je zato sto polazi od "nas", a ne od "drugih" u razmatranju zivotnih situacija i potencijalnih problema. kad imas problem sa nekim, to je uvek TVOJ problem i jedino TI mozes i da ga resis. da li je u pitanju svekrva, ili kolega ili neki xy - ista je prica...
mislim da je situacija neslaganja snaje i svekrve cesta najvise zbog toga sto se sudare dva porodicna modela, koja cesto nisu ista. i sto se stvari dozivljavaju iracionalno, a ne racionalno.
šta? ako smem da pitam
Kakve smo mi snajke realno?
Da li smo zaista sve dobre i plemenite, a guše nas tamo neke svekrve i ne daju nam da živimo?
Da li smo zaista spremne, da kad udjemo u brak, prihvatimo i njegovu porodicu, kao deo našeg života .. ili od samog početka pljujemo po svemu na šta nismo naučene ili navikle?
Da li možda prihvatamo model ponašanja od naših majki?
Godinama već, moj posao je vezan za venčanja .... generalni utisak je da kada se dvoje ljudi venčavaju, kao da se spajaju dve ratničke strane ... kao da se započinje novi rat .... snajka-svekrva .... zet-tašta.
Ajmo malo da se pozabavimo tim pitanjima ... zanima me vaše mišljenje.
Na ovoj temi ne osudjujem, ne prozivam i ne provociram ..... jednostavno me strašno interesuje kako je moguće da neke žene nemaju problem ''snajka, zet, svekrva, tašta'' ... a neke ceo život vode borbu sa istim.