smisao zivota

Naučno je dokazano da su ljudi koji često razmišljaju o smislu života 56% nesrecniji od osobe lišene takvih misli.
Рецимо да је наука овде била у праву. Оно што наука није урдаила, а то је није повезала ову појаву са осталим релевантним појавама, што и није нека похвала за науку.
Они који размишљају о смислу живота дају већи смисао ономе што раде. А то значи мања је могућност да зађу у психолошке депресије или ти се изгубе у вртлозима живота, који постоје код сваког поједница без обзира на старост, знање, искуство, успешност...Дакле: отпорнији су на ударе! Лакше амртизују низбрдице и падове. Јасно је да ово компензује па и превазилази оних 56% незадовољства које је наука показала.

Osobe lišene misli generalno znaju odgovor na to pitanje.
претпостављам да си ти лишен ових мисли?

Poslednja izmena:
944674_10151566363934487_1369367683_n.jpg

:hahaha:
Свака част за одговор.

"Life is a bitch. First you merry one, then you die".

Ово сам чуо од непознате госпође која је тада имала 70 година. Што је најбитније, при том се веома смејала.

Smisao zivota je stvaranje poroda i gajenje istog,posle toga vise nista nije bitno.
Uvek mozes sebi naci zanimaciju da ti zivot brze prodje,ali tvoja misija je da ostavis porod.

znaci po tvojoj prici treba da se kotis sto vise,a sta bude sa tom decom ko da je bitno,al pretpostavljam da si mislio ostavljanje i odgajanje u sv slucaju,svako odredjuje svoj smisao zivota i to je individualno,recimo tesla je hteo da se posveti svom radu,neko bi da se posveti porodici neko bi sve al ne mozes da kazes to i samo to je smisao zivota...prosto je netacno,to je tvoj smisao,nije svaciji,i kad bi meni porodica bila smisao zivota ja ne bi trvrdila da je svakom tako...;)

Smisao života je produženje vrste, ali još uvijek nisam shvatio šta je smisao produženja vrste.
Da je smisao zivota produzenje vrste mi ne bi imali: 1. svijest 2. zelju za seksom (a da ne napravimo dijete, pravili bi djecu na neki nacin bez seksa i uzbudjivanja i paljenja) 3. volju da budemo dobre ili zle osobe
1. radili bi sve mehanicki, bez svijesti, ona bi bila besmislena
2. mislis, to je kao nesto sto se mora nekad zeljeti, nuzni nusprodukt zelje da se napravi dijete?
3. cemu to ako bi samo produzenje vrste bilo bitno, onda bi svaka zena prije dala kriminalcima nego svestenicima. Obratno je, vecina bi prije dala svesteniku.
I ako je to smisao zivota, objasni mi ovo: ZASTO LJUDI I ZENE FANTAZIRAJU O SEKSU, TJ. SAMOZADOVOLJAVAJU SE? I TE FANTAZIJE OBICNO NISU PRACENE PRAVLJENJEM DJETETA I RADJANJEM, NE SADRZE TAJ DIO, NI DOJENJE...

Poslednja izmena:
bas i nema nekog smislla
ne lazi ne kradi ne ubij :confused:
pa onda ima jos
pazi na ove na one
prenemazem se?
a tamo fali sedam, sad ne mogu da pisem bilo sta, a mogu li ipak da pisem bilo sta
is ta onda bude

Poslednja izmena:

Back