smisao zivota

Evo jedna sto se ne rimuje u opste, a skladna je, e to je fora, to je smisao, da se ne ponavljas a da budes u skladu sa sobom, DINAMICAN. Kao sto je vatra dinamicna, jer i stoji i pokrece se, mijenja oblik a na istom je mjestu, itd.. pjesma je odlicna.

To je malo vise filozofsko pitanje, ali se to pitanje provlaci i u psihologiji.

Mislim da svaki pojedinac stvara svoj smisao zivota, individualni neki. Primera, neko zeli da se ostvari tako sto ce razviti karijeru, putovati po svetu, a neko se samo zeli skrasiti pre 30te i ziveti miran obican porodicni zivot.
Univerzalni smisao ne postoji, osim onog, zivi, pari se, umri kao i svaka druga zivotinja, ali bas zato sto smo ljudi mozemo da nadjemo i neki drugi smisao.

Imala sam vise faza u zivotu sto se tice ovog pitanja.

Kada sam bila mala, 4-5 godina, razmisljanje o tome ko sam moglo je da me dovede u gotovo vantelesno iskustvo, gde sebe vidim kao potpuno nezavisni objekat - na zalost vec decenijama ne mogu da ponovim ovaj dozivljaj, bice da sam sagradila suvise slojeva samosvesti u medjuvremenu.

U ranim tinejdzerskim godinama nisam videla smisao.

U ranim dvadestim godinama, smisao mi je bio traganje za smislom: u stilu - imam ceo zivot da shvatim sta je smisao, pa ako ga nadjem super, ako ne nikom nista...

Trenutno mislim da je zivot neverovatan fenomen, u celom nama znanom univerzumu jedino prisutan na Zemlji! Vrlo kompleksan sistem koji naucnici jos uvek nisu u potpunosti shvatili, niti ce shvatiti u blizoj buducnosti. Zato mislim da treba iskoristiti svaki trenutak maksimalno, biti zahvalan za svaki momenat, cak i ako je patnja ili bol, jer i to je manifestacija magije zivota... Korak dalje u tome je proizvesti nov zivot i novu osobu.

Inace, ako vec nisi, procitaj "Demijana" od Hesea - vrlo poucna knjiga.

Mnogi ljudi su pokusali da odgovaore na to pitanje ali nisu uspjeli.Ako vi imate odgovor,recite jer mnogi mudri ljudi raspravljaju o ovom pitanju.

Mnogo puta sam nailazio na ovu temu
i uvek na nju rado odgovaram
pošto mislim da imam odgovor.

Imala sam vise faza u zivotu sto se tice ovog pitanja.

Kada sam bila mala, 4-5 godina, razmisljanje o tome ko sam moglo je da me dovede u gotovo vantelesno iskustvo, gde sebe vidim kao potpuno nezavisni objekat - na zalost vec decenijama ne mogu da ponovim ovaj dozivljaj, bice da sam sagradila suvise slojeva samosvesti u medjuvremenu.

U ranim tinejdzerskim godinama nisam videla smisao.

U ranim dvadestim godinama, smisao mi je bio traganje za smislom: u stilu - imam ceo zivot da shvatim sta je smisao, pa ako ga nadjem super, ako ne nikom nista...

Trenutno mislim da je zivot neverovatan fenomen, u celom nama znanom univerzumu jedino prisutan na Zemlji! Vrlo kompleksan sistem koji naucnici jos uvek nisu u potpunosti shvatili, niti ce shvatiti u blizoj buducnosti. Zato mislim da treba iskoristiti svaki trenutak maksimalno, biti zahvalan za svaki momenat, cak i ako je patnja ili bol, jer i to je manifestacija magije zivota... Korak dalje u tome je proizvesti nov zivot i novu osobu.

Inace, ako vec nisi, procitaj "Demijana" od Hesea - vrlo poucna knjiga.

Sve si promašila i pomešala,
ali mi se sviđa što si shvatila da život, pa ni smisao života
nisu isti u svim uzrastima.

Prvo moramo shvatiti šta je to smisao života.
Po meni, smisao života je nešto bez čega bismo se osećali besmisleno.
A to nije isto u svim uzrastima.

Da skratim :

Deci je smisao igra !
Deca mogu danas svašta da rade, ali ako se nisu igrala - promašeno se osećaju !

Omladini je smisao ljubav !
Omladinci mogu danas svašta da rade, ali ako nisu bili u ljubavnoj vezi makar sa desankom, dan je propao !!

Zrelom čoveku je smisao rad i sticanje.
Zreo čovek danas može da se igra, može i da vodi ljubav, ali ako danas nije radio i stekao neku kintu - oseća se frustrirano !

Kao što vidite, smisao života nije isti za sve uzraste, ali jeste isti za vršnjake.

Kakva je korist od ovih mojih promišljanja ?
Pa u tome što možemo jasnije da vidimo eventualni uzrok našeg osećanja frustracije,
i samim tim, reagujemo pre nego što bude kasno.

Kako ?

Evo kako.
Razmislimo, kakav čovek može detetu da zabrani da se igra,
kakav čovek može omladini da zabrani da vodi ljubav,
kakav čovek može da zabrani zrelom čoveku da radi i stiče ?

Samo zlikovac !
Možemo li imati milosti prema zlikovcu ?
Jok !

Dakle, pre nego što skočiš sa mosta zbog gubitka smisla,
močugu u ruke i jebi kevu onome ko ti je zabranio
da se igraš
ili da vodiš ljubav
ili da radiš !

"Zasto mi zivimo?",kad budete zalazili dublje u tematiku,necete znati o "smislu zivota",jer volja te odrzava,bez nje bi se svi poubijali,a zbog razmisljanja...o tome gubi svaki smisao!

944674_10151566363934487_1369367683_n.jpg

to moze da se prokocka taj smisao

- - - - - - - - - -

Mnogo puta sam nailazio na ovu temu
i uvek na nju rado odgovaram
pošto mislim da imam odgovor.

Sve si promašila i pomešala,
ali mi se sviđa što si shvatila da život, pa ni smisao života
nisu isti u svim uzrastima.

Prvo moramo shvatiti šta je to smisao života.
Po meni, smisao života je nešto bez čega bismo se osećali besmisleno.
A to nije isto u svim uzrastima.

Da skratim :

Deci je smisao igra !
Deca mogu danas svašta da rade, ali ako se nisu igrala - promašeno se osećaju !

Omladini je smisao ljubav !
Omladinci mogu danas svašta da rade, ali ako nisu bili u ljubavnoj vezi makar sa desankom, dan je propao !!

Zrelom čoveku je smisao rad i sticanje.
Zreo čovek danas može da se igra, može i da vodi ljubav, ali ako danas nije radio i stekao neku kintu - oseća se frustrirano !

Kao što vidite, smisao života nije isti za sve uzraste, ali jeste isti za vršnjake.

Kakva je korist od ovih mojih promišljanja ?
Pa u tome što možemo jasnije da vidimo eventualni uzrok našeg osećanja frustracije,
i samim tim, reagujemo pre nego što bude kasno.

Kako ?

Evo kako.
Razmislimo, kakav čovek može detetu da zabrani da se igra,
kakav čovek može omladini da zabrani da vodi ljubav,
kakav čovek može da zabrani zrelom čoveku da radi i stiče ?

Samo zlikovac !
Možemo li imati milosti prema zlikovcu ?
Jok !

Dakle, pre nego što skočiš sa mosta zbog gubitka smisla,
močugu u ruke i jebi kevu onome ko ti je zabranio
da se igraš
ili da vodiš ljubav
ili da radiš !

a sta ako ti jednom nekom zabranis

- - - - - - - - - -

Traziti odgovore na forumu...majke mogu da se ponose takvom decom...

a sta ti trazis

ja mislim da svako sam odredjuje smisao svog zivota...ka cemu stremi sta ga ispunjava i sta ga cini srecnim,to je individualno iako postoje neki opsti ciljevi ka kojima vecina stremi..
nekoga ispunjava porodica,neko zeli moc,pare,neko sebe vidi kroz svoj posao i sl....

Back