Smisao za humor?

to da se neko rađa sa osećajem za humor je isto kao da kažemo da se neko rađa sa osećajem za cinizam, ili da se rađa sa osećajem za lepo isl

humor nastaje još u najranijem dobu, tako što dete želi da se "dodvori" (po pravilu strogim) roditeljima i traži način da sazna šta ih nasmejava (čini veselim)

humor je vrsta kupovine pažnje i zahteva brzu kombinaciju mnogo pojmova
Humor je lep cvet i, kao što to sa mnogim lepim cvećem biva, najčešće nastaje iz mraka i niče međ korovom.

kako sam ovo lepo reko..sam sam sebe zadivijo..

Prećera...lijep cvijet...Nos ga matereti onamo u ašćinicu kod Hasea pa š vidjet ša š dobit zanj.
Dobiš...umal ne reko ša umjesto 10 uposomuna s lukom naravno...

A sto toliko zelis da vezbas da ne budes TI?? Sad i knjiga o glumi treba? Jel se bavis glumom? Ne verujem....sta hoces da postignes? Jel neki imidz u tvojoj glavi, a ti mislis da ti tako ne delujes? Daj, opuste se ...radi na sebi na druge nacine ne tako sto ces da projektujes neku nestvarnu odglumljenu sliku, sta ce ti to????? Jel ti toliko dosadno sa samim sobom? To se ne resava knjigama o humoru i vezbanju tolnaliteta glasa, glumom, sta li vec....NE....

Прво и најбитније: нећеш и не можеш увек и свима да будеш смешан и занимљив, друго, буди ти, свидећеш се већ некоме, што се каже "да се ниси трудио да се свима свидиш - можда би се некоме и свидео" , значи и најглупљи човек на свету ће некоме бити духовит, а нема ни књиге ни рецепта како генерално свима бити кул, духовит итд итд..

Нпр седе два пијанца на клупици испред продавнице и пију пиво, умиру од смеха, а он да прича са тобом ти би извршио самоубиство колико смара, а њима је супер.. Свако нађе себи некога..

A sto toliko zelis da vezbas da ne budes TI?? Sad i knjiga o glumi treba? Jel se bavis glumom? Ne verujem....sta hoces da postignes? Jel neki imidz u tvojoj glavi, a ti mislis da ti tako ne delujes? Daj, opuste se ...radi na sebi na druge nacine ne tako sto ces da projektujes neku nestvarnu odglumljenu sliku, sta ce ti to????? Jel ti toliko dosadno sa samim sobom? To se ne resava knjigama o humoru i vezbanju tolnaliteta glasa, glumom, sta li vec....NE....

Ma jok brate, prso sam totalno ne volim sebe i samo ton glasa moze da me odvrati od mojih suicidnih misli. Ne vole me deca, a uvek sam zeleo da glumim klovna, svaki put se rasplacu kada me vide. Drugarice i drugovi me zbog mog piskavog glasa maltretiraju i kazu mi da nemam testise.

Zeno, aman zaman, citam takve knjige iz ciste radoznalosti, a ne da bi se ja sada nesto menjao i postao simpaticniji tebi i tvojim pokolenjima. Sta si ti, neka vrsta zenskog Sigmund Frojda pa sada pokusavas da me prokljuvis?

Eto super, ako time postizes nirvanu, procitala si me :worth:
Ako neko ima cisto neku knjigu da procitam u vezi toga, bilo cega, nisam tacno konkretno naveo, moze to da bude i naucna literatura, normalna sasvim... Hvala unapred.

Najprije moras da sredis kicmu, npr. ritmicka gimnastika pod kreativnim uticajem Emile Jacquesa-Dalcroza pomaze, onda sistematsko izucavanje magije pokreta Isadore Duncan i simbolicnog psihoteatra Antonina Artauda, nakon toga ide Stanislavski i njegov beskrajno zanimljiv opus fizickih i psiholoskih disciplina za glumacku naobrazbu, tj. ekstremnu opustenost glasovnog i tjelesnog aparata poput tehnike iradijacije i apsopcije, vjezbanja 'javne osamljenosti', budjenja emocionalnog pamcenja i angazovanja unutrasnjeg prozivljavanja.

Poslednja izmena:
Najprije moras da sredis kicmu, npr. ritmicka gimnastika pod kreativnim uticajem Emile Jacquesa-Dalcroza pomaze, onda sistematsko izucavanje magije pokreta Isadore Duncan i simbolicnog psihoteatra Antonina Artauda, nakon toga ide Stanislavski i njegov beskrajno zanimljiv opus fizickih i psiholoskih disciplina za glumacku naobrazbu, tj. ekstremnu opustenost glasovnog i tjelesnog aparata poput tehnike iradijacije i apsopcije, vjezbanja 'javne osamljenosti', budjenja emocionalnog pamcenja i angazovanja unutrasnjeg prozivljavanja.

"Prihvata li se odgovor???" jednoglasno "DA" :)

Da li postoji neka knjiga da se procita u vezi humora i smisla za humor?
Znam da se sa time radjas, ali cisto neki uputi, i tako nesto...
Pozdrav!
Da li postoji neka knjiga da se procita u vezi humora i smisla za humor?
Znam da se sa time radjas, ali cisto neki uputi, i tako nesto...
Pozdrav!

Zaista sumnjam da neko se rodi sa predespozicijom za humor.... moguce je da imaju resorse da bolje "citaju" svoje okruzenje.
Licno volim da se salim svakom prilikom ...volim to sto zaista opusta tenzije ....i moze se reci da nisam uzasna u tome....obicno kada sam malo dete prakticno instinktivno upadnem u nevolju i kao aktiviram sarm tj duhovitost.....kao super power :per:
Za knjige hmm ne pricaju o tome kako mozes da postanes duhovit ali mozda te inspirisu da izaberes svoj stil " I AM AMERICA AND SO CAN YOU" Stephen Colbert, "Earth the book" Jon Stewart, jon stewart citizen's guide to democracy

A takodje sto se tice naglasivanja, pozicije, tajminga i slicnih stvari mozes da dobijes neku ideju iz njihovih programa.

Poslednja izmena:
Nemaju svi smisao za humor..Neko voli da se smeje,zeza,a neko je stalno namrgodjen i ne voli dobru salu.A i ti koji vole smeh mozda ne maju smisla za to.Mozda samo znaju da se smeju.To je dar sa kojim se covek radja.Nijedna knjiga te to ne moze nauciti

Back