Smisao za astrologiju i tipovi astrologa

Ultimane prije svega astrologija je racio, a tek onda intucija. Ti imaš naglašen jako znak koji je bogom dan za astrologiju a to je Djevica - moć precizne i jasne analize i taj Merkur ti se nalazi točno na ascedentu baš u svom svom sjedištu. Vječno dijete, istražuje, sumnjičav, možda malo nepovjerljiv jer je Merkur ipak iza AC-a dakle sežeš ti i dalje od astrologije. Djevica je i tvoj sunčev znak tako da je to astrologija na kvadrat. Moram zamijetiti da je Sunce na 00 stupnju djevice i baš u 12 a to je jedna od osnova za jasnoviđenje - prevedeno znači da kada tumačiš kartu dobiješ poriv da nešto kažeš i tvoja intuicija ti upravo na to odgovori i odgovoriš točno - djevica ne griješi. Pratimo dalje redom analogiju Sunca, ono je u snažnom egzaktnom sextilu sa Uranom - bljesak na 0 Škorpiona, i nitko me ne može razuvjeriti da često do odgovora možeš doći na mističan način, dubokim unutarjim osjetom i spoznajom. Kartomantija je također stvorena za tebe. Mjesec je u škorpionu vrlo intuitivan i prodoran, no on je u konjukciji sa Marsom = organsko jedinstvo prirodne 4 i 8 = psiha i okultno. Dakle sve ovo seže mnogo dalje od astrologije. Škorpion u kombinaciji sa Djevicom uvijek daje ubitačnu pronicljivost i razumijevanje biti stvari. Jedino mi je malo žao što je to smješteno u 2 polju što će dovesti do toga da će drugi ljudi dosta biti ovisni o tebi. Često naglašavam Kirona kao važnog za astrologiju i kod tebe je baš u polju 9, prvi astrolog prvi učitelj. Dakle ja sam za sada samo procjenjivao intelektualni potencijal za astrologiju i on je zasigurno prisutan. Čak bih rekao da si možda počeo baviti astrologijom kako bi riješio svoj neki veliki problem, ili da si prije same astrologije bio u doticaju i sa nekim drugim okultnim oblastima.

Sada neću napisati sve što bih htio jer čuvam neke stvari za jedan članak u jednom časopisu no reći ću samo da Merkur u 12 obično označava anđela, ali zbog kvadrata sa neptunom označava odbacivanje upozorenja glede nečega ili poruke koju se ignoriralo u smislu sprječavanja problema. Ovaj Merkur je uvjetno rečeno oštećen kvadratom sa Neptunom, i to se događa upravo onda kada osoba pokuša forsirati intuciju. Neptun na IC također daje tajnovitost prirode.

5 polje je polje naše kreacije a tu je baš vodenjak, astrologija a uran na 0 strijelca daje čistu ljubav prema astrologiji.

na osnovi svega ovoga može se reći da je osoba talentirana ne samo za astrologiju, već i za mnogo dublje stvari zbog naglašenosti 00 stupnjeva, jakog 12 polja i prije svega nedodirljivog merkura.

E sad bi po svom sudu iznio i loše strane:

1. kvadrat venere i marsa sigurno će dati privlačnu prirodu, no mars je ispod horizonsta, tako da osoba neće uvijek mnogo pažnje posvetiti samoj astrologiji nego svojoj osobnoj prirodi i društvenim odnosima. ista ta venera sjaji u 11 polju prijetelji, ili bolje rečeno prijateljice koje bi ti htio krenusti, a njima je toliko lijepo što si ih stavio kao kraljice i ne osjećaju da mars vreba iz prikrajka, pa te onda nekad odjebu i to te frustrira. Međutim ako ih taj mars odmah kresne one žele vratiti svoju samostalnost a mars im to ne da.

2. većina planeta je ispod horizonta, i tu je jedino problem pažnje i težnje prema usavršavanju. no znaci volje su jaki samo usmjereni prema sebi, hoću reći šteta bi bilo da se ne iskoristi sav potencijal.

P.S:

dodajem na kraju da je i Neptun na 24 strijelca još jednom dokazao da istinske duboke astrologije nema bez strijelca, posebno nejgove druge polovice.

Evo ja ću da probam da ti objasnim klasične zablude oko prvog utiska... Prvo što vidimo na nekoj osobi je podznak/vladar podznaka ili ako je naglašeniji MC/vladar MC-a. Čim jedno od navedenih pravi neki aspekt sa Neptunom ili se nalazi u znaku Riba o osobi najčešće napravimo pogrešan prvi utisak.

recimo kod mene je bukvalno ovako ili me ljudi bolesno obožavaju ili me mrze nema sredine i to je nešto naprosto nevjerojatno. a o krivom dojmu da ne govorim. ja sam jednom prilikom progovorio svega 3 riječi uživo i čujem da je ta likica kasnije pričala da sam ja neopisivo arogantan.

neviđeno.

Hm... prokrala ti se jedna greška u tekstu...
Pratimo dalje redom analogiju Sunca, ono je u snažnom egzaktnom sextilu sa Uranom - bljesak na 0 Škorpiona, i nitko me ne može razuvjeriti da često do odgovora možeš doći na mističan način, dubokim unutarjim osjetom i spoznajom.

Nije na 0 Škorpiona već na 0 Strelca kao što si naveo kasnije, hehe, izgleda te malo čačka ovaj retro Merkur :)

U principu se slažem sa svim, osim za tumačenje za kvadrat Venere i Marsa. Taj kvadrat me čini dosta pristrasnim rekao bih... Sve nekako hoću da nateram vodu na svoju vodenicu, ali na sreću (ili nesreću) jedan drugi loš aspekt ovo donekle negira. Mislim na kvadrat Merkura i Neptuna. Koliko me Venera 90 Mars tera na agresivnost, toliko me Merkur 90 Neptun smiruje. Koliko Mars budi libido, Neptun ga ubija. Oba aspekta su prilično naglašena...

Inače ono što je velika misterija i meni i svima to je moja druga kuća. Pošto je u njoj stelijum, ona bi morala biti naglašena, tj ja bi morao biti dosta ambiciozniji po pitanju prikupljanja novca ali ponašam se kao da mi je ta kuća potpuno prazna... Tako da mi je malo nelogično to da će drugi zavisiti od mene...

A za taj moj potencijal mi svi prigovaraju. Stalno mi govore kako trebam studirati, da mi od fakulteta zavisi budućnost a ja uopšte nemam želju za studiranjem (to je i više nego očigledno, Venera kao vladar devete u kvadratu sa Mesecom, Jupiterom i Marsom). Al da imam potencijal, imam ga hehe.

samo da ispravim moj Merkur je u 10 polju na samom MC-u o Pluton.
a sada radim Ultimanu horoskop.

Radi sta hoces. Bilo bi lepo da ga ovde objavis, ako se Ultiman slaze!
Ja sam napisala da poznam par zenskih osoba sa Merkurom (a imaju i Sunce) u 12.kuci i da su vidovite.

Za tebe sam napisala da Uran (visi Merkur) u 12.kuci moze biti isto znak vidovitosti. Znam da imas Merkur u 10.kuci.
Jos jedna stvar: Neptun na AC ima moja prijateljica, koja je isto malo vidovita.

Zelim ti srecu!

U principu se slažem sa svim, osim za tumačenje za kvadrat Venere i Marsa. Taj kvadrat me čini dosta pristrasnim rekao bih... Sve nekako hoću da nateram vodu na svoju vodenicu, ali na sreću (ili nesreću) jedan drugi loš aspekt ovo donekle negira..
Ovaj kvadrat Venere i Marsa ima moja bivsa prijateljica i ne moze biti sama. Ako je bila sama (sada nije vise), onda je uvek gledala okolo da bi nekoga upecala.

Druga stvar je imati aspekt Venera sekstil Mars, gde privlacis najbolje muskarce (mi zenske). Kako je kod muskaraca to neznam.

LP

A da li astrolog treba imati svog astrologa? Kao psiholog svog psihologa. Gde posle xxx odradjenih horoskopa izbaciti svu tu energiju?
Niko se ne bavi astrologijom ko nema izvesni potencijal za nju, bar je to moje misljenje. Covek prosto mora u sebi imati zelju za novim saznanjima, ezoterijski orijentisan da bi ga privukla ova 'egzaktna nauka', samim tim on je na pragu da otkrije tajne planetarijuma' i postane astrolog. Ako se misli pod tim - dobar astrolog-slavan astrolog, bogat astrolog, onda je svakako greska u startu za izbor ove nauke i gubljenje vremena.
U poslednje vreme cesto cujem - hej, pa ja sam diplomirani astrolog, dodje mi, iskreno, da puknem od smeha, jer od te startne recenice sledi ono - znas ja sam vidovit, ja sam ucenik toga i toga..pa potom slede hvalospevi o sebi..a sta stim? No, takvi se obogate ali za kratko. a zasto za kratko? Jer vidovitost se dobija iz dva pravca pa kako je data tako moze biti i oduzeta a i dobro naplacena. Tako i onaj koji sebe smatra neprikosnovenim astrologom, objavi u novinama takvu glupost da vrlo brzo postane senka. Tako da, ko zeli se baviti ovom divnom naukom mora prvo skontati koja je njena svrha. Zato volim ovakve forume:-). ..

Back