Upala mi je u oko ta rec "samo". Postoje i ljudi koji imaju odlican duhovni zivot bez zajednice sa bogom. Neki budisti npr.Napisao sam:
Uostalom covek je i duhovno bice.
Samo zajednica sa Bogom moze da mu zadovolji tu potrebu.
Dakle koju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Upala mi je u oko ta rec "samo". Postoje i ljudi koji imaju odlican duhovni zivot bez zajednice sa bogom. Neki budisti npr.Napisao sam:
Uostalom covek je i duhovno bice.
Samo zajednica sa Bogom moze da mu zadovolji tu potrebu.
Dakle koju?
Nije praktican.Ne. Provereno..![]()
Bavi se malo njihovim privatnim zivotom.Upala mi je u oko ta rec "samo". Postoje i ljudi koji imaju odlican duhovni zivot bez zajednice sa bogom. Neki budisti npr.
Znaci ljudi se zabavljaju i srecni su. Duhovno ispunjeni.Nije praktican.
Samo zabavlja ljude.
Kao i svaka religija.Nije praktican.
Samo zabavlja ljude.
A ti znas da su oni neispunjeni?Bavi se malo njihovim privatnim zivotom.
Resi da ga od danas onako usput posmstras.
I videces.
Veoma je praktičan. Nego, mora se praktikovati. Sam budizam od sebeNije praktican.
Samo zabavlja ljude.
Posmatraj ih izvan snimka u manastiru i videces.A ti znas da su oni neispunjeni?
Pa evo ja tebe posmatram na forumu i moj licni utisak je da si daleko od duhovne ispunjenosti. Da ponovim, moj licni utisak.Posmatraj ih izvan snimka u manastiru i videces.
Zato nista nisam kazao niti davao primere.
Nase duhovne potrebe moze da zadovolji dobar film, muzika, knjiga itd.
Ali samo dok konzumiramo.
I ne apsolutno.
To moze samo Bog.
.
A ti znas da hindus ima "verovatnu" zajednicu sa svojim bogom?Ja govorim o stvarnoj zajednici ne verovatno zajednici.
Bog se trazi.
Ako ga tamo nadjes onda idi u indijance.
Ali ako ne?
Tvoje licno misljenje.To moze samo Bog.
Licno iskustvo ne misljenje.Tvoje licno misljenje.
| . Korincanima 2,13 | Koje i govorimo ne riječima što je naučila čovječija premudrost, nego što uči Duh sveti; i duhovne stvari duhovno radimo. |
| 1. Korincanima 2,14 | A tjelesni čovjek ne razumije što je od Duha Božijega; jer mu se čini ludost i ne može da razumije, jer treba duhovno da se razgleda. |
hehhe , NESmisao religije je duhovni razvoj čoveka.
To ti i kazem. Tvoje licno. Kao sto i drugi ljudi imaju svoja licna iskustva sa svojim bogovima. Ili bez bogova.Licno iskustvo ne misljenje.
. Korincanima 2,13 Koje i govorimo ne riječima što je naučila čovječija premudrost, nego što uči Duh sveti; i duhovne stvari duhovno radimo. 1. Korincanima 2,14 A tjelesni čovjek ne razumije što je od Duha Božijega; jer mu se čini ludost i ne može da razumije, jer treba duhovno da se razgleda.
Ne ne.To ti i kazem. Tvoje licno. Kao sto i drugi ljudi imaju svoja licna iskustva sa svojim bogovima.
A da, to je ta cuvena recenica. "Ti to ne razumes. Samo ja razumem. Moje iskustvo je objektivni reper."Ne ne.
Ti si govorio o misljenju, sada izvrces svoje reci.
Govorim o zivom licnom iskustvu sa Bogom, ne valjda iskustvu.
Ali to ne mozes da razumes.
Bez DS ne mozes.
Ali to je ok...
Pa kako mozes da razumes ako nisi imao zivo i licno iskustvo sa BogomA da, to je ta cuvena recenica. "Ti to ne razumes. Samo ja razumem. Moje iskustvo je objektivni reper."
Mozda ja nisam, ali mozda jedan Indijanac, Hindus ili Aboridzin jeste. Sa svojim bogom ili bogovima.Pa kako mozes da razumes ako nisi imao zivo i licno iskustvo sa Bogom
Kako?
Nemoj sada da preterujes.
Pa za to sam ti vec kazao gore.Mozda ja nisam, ali mozda jedan Indijanac, Hindus ili Aboridzin jeste. Sa svojim bogom ili bogovima.
| Djela apostolska 17,27 | Da traže Gospoda, ne bi li ga barem opipali i našli, premda nije daleko ni od jednoga nas; |
I naravno, ti misliš da ovi gore pomenuti ga nisu nasli?Pa za to sam ti vec kazao gore.
Bog se trazi.
Djela apostolska 17,27 Da traže Gospoda, ne bi li ga barem opipali i našli, premda nije daleko ni od jednoga nas;
Cim kazem trazi ga a ne kazem eve ti...I naravno, ti misliš da ovi gore pomenuti ga nisu nasli?
Познавање суштинских разлика у твом посту и глави нема, осим можда према будизму, који и није религија него филозофски систем...bilo koje..sustinske razlike izmedju religija nema, ako izuzmes filozfiju budizma.
Da li je religija osmisljena da bi se ljudi usmeravali na pravilno ponasanje a posle je zloupotrebljavana od strane onih koji bi trebali da je sprovode?
Ako pogledamo cisto po slovu, sve sta pise u Bozijim zakonima i pravilima je nesto sto bi ljudi trebali da primenjuju i kako bi ljudi trebali da se ponasaju i da nema tih pravila.
Zasto onda postoje ta pravila?
Da li su bas i osmisljena od strane nekih mnogo pametnih ljudi u proslosti da bi strahom, jer koncept religije kako god okrenemo je strah od Bozije kazne i sta ce se desiti jednog dana jer je bolje otici u raj nego u pakao, ljude usmerili u pravilno ponasanje.