Milan od Gruze
Buduća legenda
- Poruka
- 47.245
Nema pakta izmedju lavova i jagnjadi.
Nikom ti zla ne mozes naneti , nego samom sebi...jer nicija dusa nije u tvojoj vlasti, nego tvoja.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nema pakta izmedju lavova i jagnjadi.
Video sam na pdf religija-jednostavno argumentovano ne znaš raspravljati,mada ti religija s previšeNe bih s vama da polemisem s obzirom da raspravljate ispod svakog nivoa.
- - - - - - - - - -
.
A ti da mozes bilo sta ne bi ti trebao bokac u svemu. Jer tebi bokac pomaze i da dobijas novac koji nisi zaradio, jer on placa i neradnike i radnike jednako. Naravno, ovakav komunisticki sistem ce da vas brzo ukopa. Rok trajanja 50 godina.
- - - - - - - - - -
Doduse, cuvaju vas volovi i redovno glasaju za vas, tako da se pomocu volova i krava odrzava ovcokratija. No, vic je u tome da se ne bude ovca, jer jednom ovca uvijek ovca. Vece zlo ti ne treba.
Video sam na pdf religija-jednostavno argumentovano ne znaš raspravljati,mada ti religija s previše
šupljina i anahronih nelogičnosti i ne daje zdrave argumente,pa se ponašaš kao malo dete kom uzmu lizalicu.
Pogrešio si pdf-Filozofija je daleko iznad religija ,te tako i te tvoje.
Meni je sasvim dobro, nisam se nikad zalio na sebe, za razliku od vas koji idete da se kajete svako malo...
Zbog sebe ne, nego zbog ovcokratije. Nemam sta raditi, dosadno mi je, a nije mi tesko, jer ne patim od slabosti. To je obrnuta patnja od tvoje, moja je od preobilja.
- - - - - - - - - -
Mali od Guze
A ko je odbacio hriscanske vrijednosti u srednjem vijeku kad se islo ubijati muslimane?
- - - - - - - - - -
A mali ljudi diskutuju licnosti.
Ni mala deca više neće da idu na veronauku-groze se tog vašeg srednjovekovnog mračenja
i ksenofobije-idu radije na građansko vaspitanje.
Vi ste ta dekadencija koju je donela luzerska sekta budističkog Judaizma uvaljena Rimljanima,a oni
prosledili dalje...
Sekularnost donosi velike novosti,ali na žalost i oponenciju vašoj veri -ateizam koji je isto toliko štetan
kao i vaša vera,ako ne i štetniji.
Zdravi agnosticizam je zasad raširen među intelektualcima,ali kako se širi edukacija internetom ,tako je i nas sve više
i s jasnim idealima čovečnosti i perspektiva ljudske civilizacije.
Vi ste ,jednostavno,ružna istorija!
Kakva god da je - patnja je zlo u koje si nagnao samog sebe.
I ti nekog zoves ovcom!
Kukavce sinji,jos ces sebe ubediti , da sto budes vise patio, tim si vise u obilju!
Sta ti sebi radis ,nesrecnice.
Jos ti nije jasno kuda vodi Niceov put?Nije ti dovoljno strasan i tezak njegov kraj?Posle duge i teske bolesti?
Krstaški ratovi su nastali kao odgovor na islamsku invaziju na Evropu. Prvi su muslimani udarili i pre svih krstaških ratova ubijali hrišćane, napadali Evropu, osvajali Španiju. Naravno, ja ne opravdavam krstaške zločine, ne opravdavam krvoprolića koja su činili, ali fakt je da su krstaški ratovi bili reakcija na islamska osvajanja po Bliskom Istoku i Evropi.
- - - - - - - - - -
Prvo odakle ti podatak koliko deca idu na veronauku a koliko na građansko?
Što se tiče ostalog što si napisao, to su besmislice, Dragoljube. Čuj Hrišćanstvo je,, uvaljeno'' Rimljanima. Kako da ne. Hrišćanstvo je Rim spasila ode dekadencije i potpune propasti.
To je činjenica.
Ne fali ništa haosu, no, haosu je potreban red da bi se ostvario njegov potencijal.A šta fali haosu? Ja sam uvek pre za haos nego za harmoniju, daleko je zabavnije i manje opterećuje..
Ne, to je površno, jednostrano shvatanje. Sloboda individue za kojom vapiš nije moguća bez grupe koja omogućava postojanje slobode kao jedne od karakteristika uređenja.Šta će nam uredjenje bilo koje vrste? Da bi nekolicina vladala, a mi ostali bivali manipulisani i živeli u iluzijama?
Kako ne razumeš?Ne slažem se, moral je naučeni mehanizam koji glupi roditelji-robovi usadjuju svojoj deci i prenose sa kolena na koleno, ne uključujući mozak o svojoj poziciji. Zato i jesu robovi.
Ne vidim u čemu se ogleda korist zajednice za jedinku? Po čemu je korist zajednice za jedinku bitna koliko i lična korist? To što moja zajednica uspe u nečemu meni ne znači ništa, ja sam izmanipulisan da verujem kako je to nešto važno. Umesto da ispunim ličnu korist i imam sve što hoću ja treba da se podvrgnem zajednici i zadovoljavam mrvicama na trpezi? Čemu to i zašto bih to radio? Kako je to korisno za mene? Gde je logičko uporište toga?
Ne slažem se, lična korist može da podrazumeva i ostvarenje ciljeva u budućnosti, nezavisno od zajednice. Pre bih rekao da se u zajednici žrtvuje lična korist zarad opšte koristi koja meni kao pojedincu ne znači ništa, a maloj grupi koja vlada i kontroliše znači sve. Šta ja imam od toga što odložim svoju korist zarad koristi nacije? Ništa.
Ne slažem se, lična dobrobit je najidealnija za pojedinca. Sve ostalo je manipulacija zarad držanja stada u pokornosti gde se lična korist žrtvuje u ime neke ideje koja donosi dobrobit maloj grupi na vrhu i nikom drugom. Ne postoji logičko uporište u takvom altruizmu koji navodiš. Što se tiče životinja, neke od najjačih životinja nisu društvene nego solitarne, tigar recimo ili leopard koji je izraženi samotnjak, živi i lovi samo za sebe.
Ne slažem se, apsolutno je nemoguće pronaći logičko objašnjenje za bilo kakav moral. U životinjskom carstvu nema morala, ili jedeš ili si pojeden. Takve su i prvobitne zajednice ljudi. Moral nastaje kao manipulacija predatorskih grupacija ljudi koje žele da drže mase pokornim, ili kao odraz egzistencijalnog straha ljudi koji se očitava kroz stvaranje moralnih običaja i regulativa koji bi nekako ublažili taj strah, što oni pametniji i beskrupulozniji obilato koriste.
Varaš se, mnoge ideje, običaji, društveni ugovori, knjige drže ljude pokornim. Pogledaj Kuran recimo, šta radi od ljudi i kako od njih pravi izmanipulisane idiote. Da ne pričam o monarhijama, demokratiji, kapitalizmu, ustavima, ljudskim pravima, sudskim sistemima, i ostalih manipulativnim mehanizmima kojim se na još suptilniji način stado drži u pokornosti. To počinje još od detinjstva, glupi roditelji od svoje dece prave moralne idiote koji sutra treba da upadnu u sistem i rade, prave nekakvu porodicu, uvek budu moralni i poslušni. Najlakši način da prepoznaš glupaka je po stepenu njegove moralnosti. Što je neko tvrdokorniji u moralu i veća poštenjačina to je veća budala
besmisleica. pokušavaš svoje tintare stanje preslikati u ostatak sveta.Svemir je jedan haos. Njegov rezultat nam je vidljiv na okolnim planetama. Ko voli stanje na okolnim planetama, neka izvoli se preseliti.
besmisleica. pokušavaš svoje tintare stanje preslikati u ostatak sveta.
u svakom kauzalnom svetu sve je povezano (uredjeno). stoga haosa nema.
a akauzalni svet nije moguć. a kada bi bio moguć ne bi tu imalo šta da se priča o njemu niti bi nas bilo.
strogo gledajući kauzalni svet ne može biti nikako ckličan. a apstraktni bi mogao.Haos prosto znaci stanje bez cilja i smisla. Nesto sto se stalno iznova ponavlja, iako je "kauzalno", ipak nema smisla i cilja, nego se vrti u krugu kao magicna kocka kad prodje sve moguce kombinacije onda pocinje opet iznova isti ciklus. Znaci, haos je ciklican, a zivot je izuzetak u tom haosu..
imam. nedokazano propagira haos neukima. ruga se bogu. neka ta sujetna tintara pazi šta lupeta.Pravilo je smrt, odnosno, haos je mrtav po pravilu. I nemas ti moju glavu sta nazivati ruznim imenima, ako hoces da ti pokazem nesto ruzno onda dovuci ovamo svoju glavu, pa ces vidjeti sta je ruzno.
Nije duga i teska bolest, nisi je proucavao, nego ste vi sebi ovcokrate smislili pricu da biste se utjesili. Niceov put je put propadanja najboljih, a ti ces sam morati da sacekas na red, jer nisi najbolji. S tim da je razlika u tome sto je vase trulenje sporo i dolazi od vas samih, dok je njegova samoca logicna posledica zdravog zivota. Morao je izaci iz hriscanskog karantina...
Najgore je kad najgori preuzmu vlast pa sprecavaju zdrave da pociste karantin. Onda bolesni definisu sta je zdravo i normalno, a zdravi ispadnu na kraju "ludi". U drustvu u kojem je hodanje na jednoj nozi normalno, covjek sa dvije noge je lud.
- - - - - - - - - -
A ko ti je dozvolio da reagujes protiv zakona? Sto ne ukrenu obraz kako zakon zapovijeda? Pusti te triple standarde.
Ne fali ništa haosu, no, haosu je potreban red da bi se ostvario njegov potencijal.
Bez reda haos je samo gomila konfuzije. Nije rešenje ni u potpunom redu, jer je haos potreban kako bi omogućio napredovanje reda.
Ne, to je površno, jednostrano shvatanje. Sloboda individue za kojom vapiš nije moguća bez grupe koja omogućava postojanje slobode kao jedne od karakteristika uređenja.
Kako ne razumeš?
Zamisli da želiš igrati neku igru.
Da li je značajnije da igraš tako što će ti to omogućiti pobedu u jednoj utakmici bez mogućnosti daljeg igranja,
ili da igraš tako što će ti to omogućiti da igraš najveći broj utakmica koje će sadržati i pobede i poraze.
Niko ne spori da se moralom može manipulisati, stvarajući tabue i dogme, i dalje razvijanjem represije na osnovu sujeverja. Ali to nije ishodište morala.
Osnovi porivi morala, sradnja, empatija, altruizam, usađeni su u čovekov genetski kod.
Primarne odlike osobene su ženkama mnogih vrsta, kao porivi koji obezbeđuju neophodnu negu za novorođenče, takođe u vrstama sa izraženim partnerskim odnosom polova, kao što smo i mi, ovakva emocija se javlj u oba pola. Dalje, povezivanjem jedinki u grupe-čopore razvijaju se međusobni odnosi članova, uviđa se da je produžetak vrste krajnji cilj organizma, taj produžetak se ne zasniva na vladavini najdominantnijih, već na odobravanju onih koji omogućuju opstanak čitave grupe. Svi ljudi na planeti, od samih početaka, organizovali su se u zajednice.
Društveni život piše nužni moral,a hijerarhija društva ,hijerarhijskim moralom učvršćuje svoje pozicije! Lako je razlikovati nužni od hijerarhijskog morala!Ne slažem se, po meni se baš na životinjama vidi to gledanje svog interesa i nedostatak bilo kakvog morala. Životinja gleda šta će da pojede i radi šta joj odgovara, sledi svoje prirodne instinkte, vrlo slično prvobitnim zajednicama ljudi. Moralna pravila nastaju iz straha ljudi pred neobjašnjivim životnim pojavama, kao pokušaj da se pravilima kontroliše nepredvidiva sudbina... kasnije se putem tradicije to uvrežilo i oni najlukaviji i najbeskrupulozniji to koriste da bi stado ovaca držali u pokornosti. I nije tu stvar samo sa religijom, nego generalni moral, gde ti ne smeš da ukradeš nešto ili ubiješ nekog jer je to "loše samo po sebi" (a niko da objasni zašto je loše) itd. Znači ne govorim ja ovde o zakonima koje vladajuća struktura i koristi da bi stado držala u pokornosti, nego i u ovom tupavom opštem moralu gde se priča kako je "greh krvlju uprljati ruke", gde se neki degenerici nećkaju da uzmu izgubljeni novčanik pun keša kad nalete na njega, nego ga nose u policiju jer su "pošteni" i slično. Ako naletim na izgubljeni novčanik pun para ili vidim da je matori radnik u trafici zaspao na poslu, što bih se suzdržavao da se okoristim o tu po mene sjajnu okolnost? Gde je logičko uporište toga?
Društveni život piše nužni moral,a hijerarhija društva ,hijerarhijskim moralom učvršćuje svoje pozicije! Lako je razlikovati nužni od hijerarhijskog morala!
Uočljiv je cilj svake norme!