Šminkanje

Postoji li uopšte žena,koja se kreće izvan kuće,
a da nije nabacila makar tračak šminke ?
Ja za takvu ne znam....

Neka mi kaže neko.

Ruralne sredine,tetke i babe koje do svinjca navlače gumene čizme,
ne uzimaju su u obzir.

Postojim :D I nisam iz ruralne sredine, nemam svinjac i ne sminkam se svakog dana. Nema potrebe, posle zanimljivije izgledam i kad nabacim samo malo ratnickih boja :mrgreen:

Uglavnom nemam problema sa licem ali ima nekako 'neravnomernu' :lol: boju....tako da koristim puder (rimmel lasting finish foundation :lol:)....On pokriva bukvalno sve i ja vam ga toplo preporucujem :lol: Pre toga obavezno krema (ja koristim yves rocher pure calmille - losion i mleko za skidanje sminke koristim iz iste kolekcije)...maskaru i eyeliner...na usta ne stavljam nista...ne mogu da podnesem nikakve lepljive stvarcice :lol: (zimi samo labelo)....i, kad uvece izlazim stavim fiksator da mi se ne bi razmazivala sminka...
IIi, nije mi jasno kad mi neko kaze da se sminka pola sata!? Meni treba 3 minuta maksimum :lol:
Ii, ono, sminkam se samo za skolu, za izlaske i kad sam u gradu tokom dana...a u prodavnicu mi ne pada na pamet...za to se ni ne obucem posteno :lol:

Evo ovako...Nisam se sminkala jer sam imala problema sa aknama pa da mi ne bude jos gore...a sad nemam toliko bubuljica ali su ostale crvene fleke koje jako sporo spadaju i pocele su me nervirati opasno...i sad stavljam korektor i malo pudera, ali kamenog...tecni, kreon i senku samo uvece, preko dana samo prekrijem to i maskara ponekad, to je to...i tecni puder mrzim, osecam se kao foliju da sam stavila na lice...ne znam kako neko moze po ceo dan da roka to sranje...jos kad vidim one narandzaste primese bude mi muka...pa majku mu poljubim, valjda mozes da odredis nijansu naspram tena...

Ne treba tebi nista... ;)

Ha da...kao niko ne voli nasminkane,ne iskarcovane bar malo i bez silikona al kad vide takvu neku to su onda usta do poda...ne razumem to...A i moze da bude takva koliko hoce lepa ili ruzna bitna je harizma i sarm.kao i kod muskaraca...moze da bude lep koliko hoce ako je kreten dzaba mu..al onaj koji je ajde da ne kazem ruzan,al onako simpa taj moze da bude i NAJLEPSE BICE NA SVETU!

Preko dana korektor i maskara, naravno sjaj, uvece senka, ajlajner, karmin or sjaj..ja volim da se sminkam i nisu mi zanimljive devoke koje izadju u grad uvece bez trunke sminke i nenalakiranih noktiju i to..meni to dosadno nekako :roll:

samo treba znati kako se našminkati a da to ne izgleda kurvanjski
mene to nekako smiruje, mackanje i lickanje, ne samo šminka, nego i celi rituali kupanja na foru sveće, smooth jazz, bubble bath i knjiga/magazin

znam da sve to može da se obavi za 10 minuta umesto da traje 2 sata, ali barem jednom nedeljno briga o svom telu ne treba da se svodi na nužnu higijenu već na pravu nirvanu

samo treba znati kako se našminkati a da to ne izgleda kurvanjski
mene to nekako smiruje, mackanje i lickanje, ne samo šminka, nego i celi rituali kupanja na foru sveće, smooth jazz, bubble bath i knjiga/magazin

znam da sve to može da se obavi za 10 minuta umesto da traje 2 sata, ali barem jednom nedeljno briga o svom telu ne treba da se svodi na nužnu higijenu već na pravu nirvanu

Ovo za kupanje se slazem, ali to radim kad ostanem sam kuci. Moji iako im ne treba kupatilo, oni kad se neko zadrzi tamo duze od 10 minuta, oni moraju da uznemiravaju lupajuci na vrata.

E sad, tema je o snimkanju, tako da...palim :lol:

Ovo za kupanje se slazem, ali to radim kad ostanem sam kuci. Moji iako im ne treba kupatilo, oni kad se neko zadrzi tamo duze od 10 minuta, oni moraju da uznemiravaju lupajuci na vrata.

E sad, tema je o snimkanju, tako da...palim :lol:

zato sam letos privela društvo, muško uglavnom jelte, na radnu akciju osposovljavanja sprata na kom sad sammmmaaaaaa živim. njima lepo, jedu, imaju gajbu ladnog piva ceo dan, mjuzu, posle na reku
i imam konačno svoje kupatilo, niko mi ne smeta, kuca da pita kad završavam i sl

Meni je jedno bilo nelogicno. Kad sam bio u srednju, nama je prva smjena pocinjala u 7 sati, sto znaci ustajanje u 6, dorucak spremanje i na gradski prevoz u 6.30, da bi u 6.50 stigao ispred skolskog dvorista. A neke djevojke tad dodju u full make-up. Kad li one ustaju, i zar je toliko vazno da su natrapane svakog djavoljeg jutra, kad su u tom dobu kad ih sminka i ne cini ljepsima (15 godina).

Za vecernji izlazak gdje se trazi neko da uparivanje pa svaka cast, ali ovo je po meni pretjerivanje.

Sta jednom nedeljno, bar 4 puta :D
I nisam citala do sada sta je pisano, al uvek sam za sminku , pod uslovom da osoba zna da se sminka (ja sam licno provela pola zivota tretirajuci drugarice kao zamorce dok se nisam usavrsila :D ), i sta joj stoji..

Meni je jedno bilo nelogicno. Kad sam bio u srednju, nama je prva smjena pocinjala u 7 sati, sto znaci ustajanje u 6, dorucak spremanje i na gradski prevoz u 6.30, da bi u 6.50 stigao ispred skolskog dvorista. A neke djevojke tad dodju u full make-up. Kad li one ustaju, i zar je toliko vazno da su natrapane svakog djavoljeg jutra, kad su u tom dobu kad ih sminka i ne cini ljepsima (15 godina).

A šta misliš kada ustaju... definitivno ne posle 5 ujutru. :lol: Ovo me podseti na drugaricu iz srednje koja je na ekskurziji ustajala u 5 da bi stigla da stavi sve slojeve do doručka u 8 i da je neko slučajno ne bi video bez šminke. A devojka je prirodno prilično ružna, šminka ju je još više unakažavala. Sa njom je ličila na nekog trandžu. :zcepanje:

Svako jutro se šminkam, ali jako diskretno. Malo senke, maskara, sjaj. (:
Puder nikada ne stavljam. Imam osećaj da mi zabetonira lice. Fuj.
Za maturu mi je šminkerka stavila neki grozan puder, i kada je završila sa šminkanjem, stala sam ispred ogledala, vrisnula i počela da plačem. -.-
Morala je sve da skida.
Unakazila me je.

Šminkam se, pa skoro svaki dan, ali ne previše.
Često nemam živaca ni maskaru da stavim.

Ne eksperimentišem mnogo.
Ili crno ili neka nijansa plavo-zelene oko očiju.
Colored-Alkaline-Protease-Speckle-Blue-Green-.jpg
Mada, više volim crno. Ističe mi beonjaču... :lol:

ja ne mogu izaći iz kuće a da ne stavim maskaru
dakle, uvijek ju stavljam

u posljednje vrijeme sam se "naložila" na neki crveno-smeđo-ljubičasti ruž, i ne skidam ga
:zaljubljena:

ne stavljam ni ajlajner, samo u rijetkim situacijama, isto što se tiče sjenila i sl.
isto ne volim kad moram stalno paziti da li mi je sve u redu sa šminkom

Za vecernji izlazak gdje se trazi neko da uparivanje pa svaka cast, ali ovo je po meni pretjerivanje.

ja ponekad i nabacim malo šminke pre prve smene, isto u 7, ali mi treba oko 5 minuta, i opet stignem da uz ustajanje u 06.10 stignem na prevoz u 6.30
al meni ne treba mistrija da nanesem puder

Back