- Poruka
- 48.596
ti se kiti iznutra, a ja cu da se sminkam
![]()
Stvar je u zadovoljstvu.

Dok se sminkas dobro je, samo nemoj da pocnes da se kitis....spolja. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ti se kiti iznutra, a ja cu da se sminkam
![]()

ti nadji neku koja se ne sminka ako te i takva hoce...
Nije.
ende.
ne znam sta je tu za psihoanalizu, kada se tema vrti oko toga da ti nadjes podrsku jer volis da se sminkas,i iskomentarises one druge koji misle da si se ti presminkala.Mozda ce biti cudna tema nekima al ovo je za psihoanalizu... bas...

a opet..
![]()

pokusavas biti duhovitnemo te kažem kod sekte kako odma posle sastanka trapaš maskaru i ajlajner da te niko ne prepozna..

Sta je prirodni izgled?pa zato što dovodiš u zabludu onoga koga želiš da smuvaš, da mu se predstaviš sa većim i rujnijim ustima, svetlijim beonjačama, čvršćim noktima i jačom kosom - nego što jesu.
Pa kad izađeš ispod tuša a on onda pita - izvinte..jel ovo kupatilo ima dva ulaza?

)
Sta je prirodni izgled?
Prirodno je da se ne šišamo, ne depiliramo, da pustate bradu da raste... Da li je dovodjenje drugih ljudi u zabludu to sto imamo dugu ili kratku kosu, ovakvu ili onakvu frizuru, to sto muskarci nose ili ne nose bradu ili je ta brada ovakva ili onakva?
Da li je dovodjenje drugih ljudi u zabludu to sto na nama ostane (ako nista drugo) makar miris gela za tusiranje ili sapuna na kozi posle kupanja, a ne mirisemo samo na sebe?
Da li je dovodjenje drugih ljudi u zabludu to sto nosimo jedan ili drugi kroj odece, boju, duzinu, stil?
Sta bi bilo realno prikazivanje sebe u prirodnom izdanju?
...ali je obmanjivanje drugih ljudi lose (ako vec niste madjionicar). Ja i dalje nisam dobila odgovor gde je granica prirodnog izgleda...da se razumemo: ja ne kažem da je zabluda loša.
...ali je obmanjivanje drugih ljudi lose (ako vec niste madjionicar). Ja i dalje nisam dobila odgovor gde je granica prirodnog izgleda...

sminka pojacava inace upecatljive tacke na licu cineci ih malo dramaticnijimRazlika izmedju misicavog i debelog tela je mnogo veca nego ralika izmedju nasminkanog i nenasminkanog lica. Da li je obmana ako se neko ugoji ili smrsa ili npr nabilduje? Koji je izgled u tom slucaju lazan, a koji pravi?granica prirodnog izgleda nestaje onog trenutka kada se umiješ, odnosno uzmeš češalj u ruku
a opet..
![]()
besmrtna:ovo nije bojanka o sminki nego psihoanaliza![]()
Da li je obmana ako se neko ugoji ili smrsa ili npr nabilduje? Koji je izgled u tom slucaju lazan, a koji pravi?
da se razumemo: ja ne kažem da je zabluda loša.
Naprotiv, tvrdim da je neophodna.
A što se tiče prirodnog izgleda, obmane, zablude..pa jednostavno je - neka negovana plavuša od 43 godine bi recimo bez farbe bila potpuno seda.
Sedo je ono što ljude odbija, jer ih podseća na starost isl..
E sad, da li plavuša ima izbora? Ima, ali ja glasam za obmanu.

Dakle opet konvencije, a ne "prirodnost".nema nekog opšteg društvenog dogovora u vezi sa tim koji je model čoveka ideal.
Negde su debeli ljudi uzor (sumo rvači, neke žene u africi isl)
Negde su jako mršavi, ili visoki. ...
Na to da li smo pozeljni i cenjeni jos vise od naseg izgleda uticu nase druge osobine. Mozda je neprirodno biti prijatan, sarmantan, ljubazan, dobronameran, plemenit, obrazovan jer se i tako mozemo nekome dopasti?Uzrok i glavni pokretač je želja da budeš prihvaćen. Želja da budeš poželjan, jer kada si poželjan onda si i cenjen itd.
...a cak i kada bi to bilo moguce, i kada bismo svi bili obuceni isto i cesljali se isto...opet bi utisak bio razlicit od osobe do osobe i to cak i kada bismo iskljucili sve osobine licnosti, intelekt, obrazovanje...najbolje da se ne shishamo i da setamo dlakurde da bi bili sto prirodniji![]()
Ti ni ne znas sta je zabluda
Nije zabluda raditi na sebi na svojoj licnosti a takodje i na spoljasnjosti...
To je teznja za svrsenstvom koja je normalna...
Sta je prirodni izgled?
Prirodno je da se ne šišamo, ne depiliramo, da pustate bradu da raste... Da li je dovodjenje drugih ljudi u zabludu to sto imamo dugu ili kratku kosu, ovakvu ili onakvu frizuru, to sto muskarci nose ili ne nose bradu ili je ta brada ovakva ili onakva?
Da li je dovodjenje drugih ljudi u zabludu to sto na nama ostane (ako nista drugo) makar miris gela za tusiranje ili sapuna na kozi posle kupanja, a ne mirisemo samo na sebe?
Da li je dovodjenje drugih ljudi u zabludu to sto nosimo jedan ili drugi kroj odece, boju, duzinu, stil?
Sta bi bilo realno prikazivanje sebe u prirodnom izdanju?