sminka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ti se kiti iznutra, a ja cu da se sminkam :malav:

makeupArtImage.jpg

Stvar je u zadovoljstvu. :mrgreen:

Dok se sminkas dobro je, samo nemoj da pocnes da se kitis....spolja. :zcepanje:

Mozda ce biti cudna tema nekima al ovo je za psihoanalizu... bas...
ne znam sta je tu za psihoanalizu, kada se tema vrti oko toga da ti nadjes podrsku jer volis da se sminkas,i iskomentarises one druge koji misle da si se ti presminkala.

pravo na misljenje i ukus ima svako,a sad da li si ti objekat tog misljenja je druga stvar. meni je vise za psihoanalizu potreba otvaranja ovakve teme sa zeljom da se odobri jedna vrsta ponasanja (tvoja),no dobro ako neko misli drugacije :neutral:

:eek:

Meni su ove devojke tako lepse bez sminke... Tek kad se ovako stavi slika nenasminkane i nasminkane vidi se koliko je prirodno lepse :zaljubljena:

Ispasce sad da napadam ove sto se sminkaju, mislim, vec sam rekla da mi je nebitno sta ko radi ili ne radi, da se i ja ponekad nasminkam, ali prirodno lepe devojke ne bi trebalo to uopste da rade... Ali kad su pojedine vec zapele, neka su, sta cu im ja :)

pa zato što dovodiš u zabludu onoga koga želiš da smuvaš, da mu se predstaviš sa većim i rujnijim ustima, svetlijim beonjačama, čvršćim noktima i jačom kosom - nego što jesu.

Pa kad izađeš ispod tuša a on onda pita - izvinte..jel ovo kupatilo ima dva ulaza?
Sta je prirodni izgled?

Prirodno je da se ne šišamo, ne depiliramo, da pustate bradu da raste... Da li je dovodjenje drugih ljudi u zabludu to sto imamo dugu ili kratku kosu, ovakvu ili onakvu frizuru, to sto muskarci nose ili ne nose bradu ili je ta brada ovakva ili onakva?

Da li je dovodjenje drugih ljudi u zabludu to sto na nama ostane (ako nista drugo) makar miris gela za tusiranje ili sapuna na kozi posle kupanja, a ne mirisemo samo na sebe?

Da li je dovodjenje drugih ljudi u zabludu to sto nosimo jedan ili drugi kroj odece, boju, duzinu, stil?

Sta bi bilo realno prikazivanje sebe u prirodnom izdanju?

Mi stalno komuniciramo sa svojom okolinom, samo sto smo uglavnom svesni verbalnog dela te komunikacije, a neverbalnog manje. Neverbalni deo mnogo govori o nama, a nas izgled, gestovi, ponasanje, boja glasa, nacin govora, hod, kretanje, drzanje, smejanje....predstavlja nesto na sta mozemo (uglavnom) da uticemo i onda se postavlja pitanje "prirodnosti" onoga sto emitujemo.

Ako prirodnost svedemo na nesto sa cime smo dosli na svet i na cemu nema nikakve nadgradnje, i ako to smatramo idealom onda je rec o nemogucem ocekivanju.

Svakim danom se oblikujemo svesno i nesvesno, a to ukljucuje i formiranje estetskih kriterijuma. Kao sto imamo odredjene stavove o tome sta smatramo duhovitim, plemenitim, neprijatnim, prijatnim, inteligentnim...isto tako imamo i stav o tome sta smatramo fizicki lepim, kao i da tome pridajemo manji ili veci znacaj. Problem je u tome sto su ljudi iz nekog razloga skloni da stvari posmatraju po principu ili-ili. Ako se sminka, onda je nemoralna, ako je lepa onda je glupa i ostale nebuloze.

Deo utiska koji ostavljamo i te kako zavisi od nase inteligencije, obrazovanja, slifa, sarma, a nista od toga nije urodjeno (prirodno). Deo utiska zavisi od fizickih osobina, a u to ulazi i ulepsavanje lica i tela.

Dakle gde je granica prirodno/varka???

Kako bi svet bio dosadan kada bismo svi bili isti :neutral:
Kako bismo i mi sami sebi bili dosadni kada se ne bismo menjali kroz razne faze svog zivota...

I te kako osoba moze biti i eroticna i plemenita i inteligentna :D

Poslednja izmena:
Briga me za ostale, kako za šminku, tako i uopšte.

Ja se šminkam ni često ni previše retko, i to:
puder- maskara- sjaj- ponekad senka.
(a što volem kad nacrtam neke šarice, zvezdice i slično oko očiju :lol: )
i to mora biti što kvalitetnija šminka- vrlo osetljiva koža nažalost:confused:

A žene ko žene- ne bi bile žene kad ne bi komentarisale druge žene- vekovima stara stvar :)

Sta je prirodni izgled?

Prirodno je da se ne šišamo, ne depiliramo, da pustate bradu da raste... Da li je dovodjenje drugih ljudi u zabludu to sto imamo dugu ili kratku kosu, ovakvu ili onakvu frizuru, to sto muskarci nose ili ne nose bradu ili je ta brada ovakva ili onakva?

Da li je dovodjenje drugih ljudi u zabludu to sto na nama ostane (ako nista drugo) makar miris gela za tusiranje ili sapuna na kozi posle kupanja, a ne mirisemo samo na sebe?

Da li je dovodjenje drugih ljudi u zabludu to sto nosimo jedan ili drugi kroj odece, boju, duzinu, stil?

da se razumemo: ja ne kažem da je zabluda loša.
Naprotiv, tvrdim da je neophodna.

A što se tiče prirodnog izgleda, obmane, zablude..pa jednostavno je - neka negovana plavuša od 43 godine bi recimo bez farbe bila potpuno seda.
Sedo je ono što ljude odbija, jer ih podseća na starost isl..

E sad, da li plavuša ima izbora? Ima, ali ja glasam za obmanu.

briga me sta rade druge, da li su nasminkane ili ne i kako, ja se sminkam, oci uvek i obavezno, rumenilo tacno tamo gde inace porumenim posle seksa.
znaci posle dobrog seksa trk pred ogledalo da vidite kuda treba da prodje cetkica:mrgreen:

sminka moze da istakne lepe stvari na licu i prikrije one manje lepe, ali ipak se jasno vidi kad je neko zaista lep i kad nije, bez obzira na tonu sminke.Nije to bas takvo cudo da bi se neko naprasno izbezumio kad nekog vidi bez sminke :roll:
bez sminke se deluje neznije ali i rasplinuto :mrgreen: sminka pojacava inace upecatljive tacke na licu cineci ih malo dramaticnijim

Poslednja izmena:
Da li je obmana ako se neko ugoji ili smrsa ili npr nabilduje? Koji je izgled u tom slucaju lazan, a koji pravi?

pogledaj životinje, pa vidi kakvo je njihovo prirodno stanje.

nema nekog opšteg društvenog dogovora u vezi sa tim koji je model čoveka ideal.

Negde su debeli ljudi uzor (sumo rvači, neke žene u africi isl)
Negde su jako mršavi, ili visoki. Opet, sve je to podložno i promenama, trendovima, ali je telo samo posledica.

Uzrok i glavni pokretač je želja da budeš prihvaćen. Želja da budeš poželjan, jer kada si poželjan onda si i cenjen itd.

U tom smislu, u zavisnosti kolika je ta želja, koliko se ljudi osećaju odbačenim, nepoželjnim, imamo razne varijante..od blagog isticanja trepavica, pa do Majkla Džeksona..

najbolje da se ne kupamo, ne shishamo i da setamo dlakurde da bi bili sto prirodniji :roll:
ljudi vole lepe stvari sto ih ne bi bilo svuda gde je moguce, ako je naravno forma u skladu sa sustinom jer sminka i izgled sami po sebi ne znace nista.

da se razumemo: ja ne kažem da je zabluda loša.
Naprotiv, tvrdim da je neophodna.

A što se tiče prirodnog izgleda, obmane, zablude..pa jednostavno je - neka negovana plavuša od 43 godine bi recimo bez farbe bila potpuno seda.
Sedo je ono što ljude odbija, jer ih podseća na starost isl..

E sad, da li plavuša ima izbora? Ima, ali ja glasam za obmanu.

Ti ni ne znas sta je zabluda :aha:

Nije zabluda raditi na sebi na svojoj licnosti a takodje i na spoljasnjosti...

To je teznja za svrsenstvom koja je normalna...

nema nekog opšteg društvenog dogovora u vezi sa tim koji je model čoveka ideal.

Negde su debeli ljudi uzor (sumo rvači, neke žene u africi isl)
Negde su jako mršavi, ili visoki. ...
Dakle opet konvencije, a ne "prirodnost".
To sto te konvencije ne vaze za celo covecanstvo vec za njegove delove ne negira da je rec ipak o konvencijama.

Tako je i sa izgledom, ukljucujuci i sminkanje/nesminkanje, stilove...

Uzrok i glavni pokretač je želja da budeš prihvaćen. Želja da budeš poželjan, jer kada si poželjan onda si i cenjen itd.
Na to da li smo pozeljni i cenjeni jos vise od naseg izgleda uticu nase druge osobine. Mozda je neprirodno biti prijatan, sarmantan, ljubazan, dobronameran, plemenit, obrazovan jer se i tako mozemo nekome dopasti?

najbolje da se ne shishamo i da setamo dlakurde da bi bili sto prirodniji :roll:
...a cak i kada bi to bilo moguce, i kada bismo svi bili obuceni isto i cesljali se isto...opet bi utisak bio razlicit od osobe do osobe i to cak i kada bismo iskljucili sve osobine licnosti, intelekt, obrazovanje...

Ima ljudi koji imaju divna tela, a nisu eroticni.
Ima ljudi koji nemaju divna tela, a imaju eroticne pokrete i drzanje.
Ja imam lepe usne, a nemam lep osmeh.
Imam sasvim obicne oci, a lep i privlacan pogled.
Kako to objasniti nekome ko svodi zensku privlacnost na nanosenje/nenanosenje boje na lice ;)

bez obzira šta mi voleli, postoji standardizacija koja je na snazi.
da li će ta standardizacija da glasi "49% gušće trepavice, jer vi to zaslužujete!" ili 6 puta veći volumen kose..mi na to ne možemo da utičemo.

estetika se uči i zavisi od toga gde si rođen, ko te vaspitavao isl

Ono što se dopada japancu ne dopada se azerbejdžancu, ono što voli šumadinka ne voli šveđanka isl, ali su svi podložni generalnom zombiranju, pa koga kolko zahvati..

na pamet mi pada jedna kineska manekenka, koju su pokupili negde ko zna sa kog pirinčanog polja i koja je izgledala kao rahitični dečak od 15 godina i kojoj su tutnuli mikrofon pod nos da promrmlja jedinu rečenicu koju je naučila na horor-engleskom " aj lov vašnj tivi"..

Sta je prirodni izgled?

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

E vala kad se ovo vidi ladno da dobijes zelju da postanes gay.....

Poljubis devojku a ona te zari brkovima.....Njenim :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Ja jednom otvorio temu na pdf ZENE - Zene sa brkovima i hteo sam da vidim da li vama stvarno rastu brkovi i koliko jako i dugacko a onda one pocele ironicno da pisu i kao da teraju sve na zajebanciju kako nebi odale istinu i dodje ZENSKA moderatorka (verovatno sa brkcicima) i zatvori mi temu a mene banuje:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Jos ce da ispadne da sam ja kriv sto zene imaju brkove:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:

A ja otvorio temu jer sam tog dana video na pijaci neku baku koja prodaje luka i paprike i imala je brkove i bila obucena u neko kao musko odelo i imala kratku kosu,jedva sam provalio da je zensko!!!!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back