Šminka kao društveno prihvaćena prevara?

Skafander

Domaćin
Poruka
3.462
Sve više ljudi danas govori o autentičnosti, ljubavi prema sebi, prirodnosti — a istovremeno, šminka, filteri, estetske korekcije i plastične operacije postaju norma.

Gde je tu istina?
Za mene je šminka — laž.
Maska. Obmana. Prevara. Zločin protiv autentičnosti.

Zaljubim se u nečije plave oči, lice kao iz snova... a onda — jedno skidanje šminke i ceo "avion" sleti u realnost. Bezlično. Ponekad čak i neprijatno. Kao kad srokaš krompir sa začinima, pa zaboraviš kakav je stvarno krompir.

Društvo je to koje je normalizovalo svakodnevno nošenje maske?

Ako bih ja svakog dana lepio veštačke trbušnjake, crtao bradu i koristio filtere da izgledam kao glumac — rekli bi da sam smešan, jadan, patetičan.

Ali kada žena stavi pola tone šminke — to je "nega", "lepota", "samopouzdanje".

Gde su granice?

Je l' pošteno zaljubiti se u masku?

Je l' trebalo da šminka, filteri i estetske korekcije budu bar deklasifikovane kao "opasna iluzija"?

Može li se neko stvarno voleti ako se ne zna kako stvarno izgleda?

Pa uvek mora da se krene od spoljašnosti, ali se naravno više voli "unutrašnjost", dvosmisleno, kad su žene u pitanju, za muškarce.
Sigurno nećeš da voliš nekog ako ti je fizički odvratan, odbojan, antipatičan. Ne vredi filozofirati. Ali se slažem ako nije samo do seksa, ljubav je i "iznutra".
Moze li se neko voleti ako je uvecavao penis?

Moze li se neko voleti ako je uvecavao penis?
Dvostruki aršini ne dolaze u obzir, valjda smo pravedni, i odnosi se na sve, onda možeš i vibrator da voliš. Evo zvaničnijeg odgovora:

Uvećan penis kao genetska obmana — ista prevara, samo okrenuta ka ženi.

Zamislimo ženu koja bira partnera jer ima "muževnu građu", "samopouzdanje" i, naravno, "alat".
Sve puca od privlačnosti — fizičke i seksualne.
Ali…
šta se zapravo prenosi potomstvu?

Ako je taj "alat" dobijen operacijom — to nije njegov DNK.
To je rad hirurga, a ne rad prirode.

Znači:

Žena misli da bira genetski kvalitetnog muškarca.

A zapravo bira hirurški dopunjenog slabijeg primerka.

I dete neće naslediti to što se vidi — jer to što se vidi nije nasledno.

Dakle: isti princip, samo obrnut pravac laži.

Kad žena koristi šminku i silikone – muškarac se zaljubi u ono što ne postoji prirodno.

Kad muškarac uveća penis veštački – žena poželi potomstvo sa osobom čiji DNK ne sadrži to što je privuklo.

Zajednički imenilac?
👉 Genetska prevara.
👉 Ljubav zasnovana na nenasledivom.

Zato prava istina glasi:

Ako nešto ne možeš preneti svom detetu, onda to nije tvoje, već maska koju si kupio.

Isto važi i za zube, kosu, grudi, bradu, trbušnjake, zadnjicu, visinu u cipelama, i da — i za penis.

Ljudi su se sminkali odvajkada, nekad samo zene, nekad i zene i muskarci, to je prosto tako. Ono sto meni smeta je kultura preteranog sminkanja tipicna za balkan, tursku i sl. Sminka treba da istakne lice a ne da sluzi sama sebi i bude u prvom planu. Ali eto, to su neke kulturoloske razlike izmedju balkana i recimo zapadne jevrope
Šminka je laž, kao klovn. Je l' ti više voliš laž od istine? Postoji prirodno i neprirodno, a ne kulturološki. Ne smemo da dozvolimo da to bude "prosto tako". Čak je i odeća ukras i laž.

Dvostruki aršini ne dolaze u obzir, valjda smo pravedni, i odnosi se na sve, onda možeš i vibrator da voliš. Evo zvaničnijeg odgovora:

Uvećan penis kao genetska obmana — ista prevara, samo okrenuta ka ženi.

Zamislimo ženu koja bira partnera jer ima "muževnu građu", "samopouzdanje" i, naravno, "alat".
Sve puca od privlačnosti — fizičke i seksualne.
Ali…
šta se zapravo prenosi potomstvu?
Potomstvu moze da se prenese i pradedin gen kojeg dakle nismo mi birali.
Ako je taj "alat" dobijen operacijom — to nije njegov DNK.
To je rad hirurga, a ne rad prirode.

Znači:

Žena misli da bira genetski kvalitetnog muškarca.

A zapravo bira hirurški dopunjenog slabijeg primerka.

I dete neće naslediti to što se vidi — jer to što se vidi nije nasledno.
Dete moze da ne nasledi nista od roditelja.
Dakle: isti princip, samo obrnut pravac laži.

Kad žena koristi šminku i silikone – muškarac se zaljubi u ono što ne postoji prirodno.
Muskarac se zaljubi upravo u ono sto vidi i sto ga privlaci jer u suprotnom ne bi bio sa zenom koja ima silikone?
Kad muškarac uveća penis veštački – žena poželi potomstvo sa osobom čiji DNK ne sadrži to što je privuklo.

Zajednički imenilac?
👉 Genetska prevara.
👉 Ljubav zasnovana na nenasledivom.

Zato prava istina glasi:

Ako nešto ne možeš preneti svom detetu, onda to nije tvoje, već maska koju si kupio.

Isto važi i za zube, kosu, grudi, bradu, trbušnjake, zadnjicu, visinu u cipelama, i da — i za penis.
Onda zabraniti ruznim,klempavim,sa losim genetskim zubima,noktima,kosom da se razmnozavaju?

Sve više ljudi danas govori o autentičnosti, ljubavi prema sebi, prirodnosti — a istovremeno, šminka, filteri, estetske korekcije i plastične operacije postaju norma.

Gde je tu istina?
Za mene je šminka — laž.
Maska. Obmana. Prevara. Zločin protiv autentičnosti.

Zaljubim se u nečije plave oči, lice kao iz snova... a onda — jedno skidanje šminke i ceo "avion" sleti u realnost. Bezlično. Ponekad čak i neprijatno. Kao kad srokaš krompir sa začinima, pa zaboraviš kakav je stvarno krompir.

Društvo je to koje je normalizovalo svakodnevno nošenje maske?

Ako bih ja svakog dana lepio veštačke trbušnjake, crtao bradu i koristio filtere da izgledam kao glumac — rekli bi da sam smešan, jadan, patetičan.

Ali kada žena stavi pola tone šminke — to je "nega", "lepota", "samopouzdanje".

Gde su granice?

Je l' pošteno zaljubiti se u masku?

Je l' trebalo da šminka, filteri i estetske korekcije budu bar deklasifikovane kao "opasna iluzija"?

Može li se neko stvarno voleti ako se ne zna kako stvarno izgleda?
Znači, šminka je prevara… a bez šminke — bezlično. Pa šta bi ti? Da žena izgleda kao s naslovne strane bez ikakvih pomagala? Da krompir ima ukus pomfrita, a da ga nisi bacio ni u ulje ni u so?
Izgleda da ti ne smeta maska, već ti smeta kad vidiš kako maska pada, jer istina ti ne paše uz iluziju koju si sebi projektovao.
A što se autentičnosti tiče, nije problem u ženskom licu, već u muškom razočaranju kad shvati da nije zaljubljen, nego zaslepljen. Al’ naravno, lakše je kriviti ajlajner nego sopstvenu površnost.
Žene ti nisu iluzija. Nego ogledalo tvoje ideje šta bi one trebale da budu…

Back