Smetnje na ekranu

rajkec

Aktivan član
Poruka
1.674
Imam problem koji pocinje uzasno da me iritira, a ne mogu da nadjem uzrok. Na ekranu slika mi ima neke smetnje, i to se najvise primecuje na sivoj pozadini (npr. kad na facebooku zumirate neku fotku i pozadina posivi), ali ako se udubim primecuje se i ovako. Mislio sam da je do monitora ili kabla, ali nije. Cak sam i otvarao kuciste, cistio prasinu i vadio graficku iz slota i izduvavao, ali nije pomoglo. Jedino sto pomaze je kad malo lupim kuciste :D i tad nestane na neko vreme, ali se vrati. Smetnje su kao neko talasanje.. ne znam kako da opisem. Probao sam da snimim klip ali se slabo vidi:

Radim sa nekim programima koji imaju sivi interfejs i bas mi smeta, a ne kontam u cemu je fora i kako da saznam... Ima li ko ideju? :)

popustili elektrolitski kondenzatori na napajanju monitora koji služe za peglanje struje tj da se ne bi pojavljivali duhovi na ekranu , druga stvar koja može biti su elektromagnetne smetnje koje pokupi kabel od grafičke do monitora mada ne bi trebalo zato ima feritni prstenna krajevima wga kabla mada ko sve danas proizvodi ništa me ne bi začudilo , a može biti i loše uzemljenje u kućnoj instalaciji.

popustili elektrolitski kondenzatori na napajanju monitora koji služe za peglanje struje tj da se ne bi pojavljivali duhovi na ekranu , druga stvar koja može biti su elektromagnetne smetnje koje pokupi kabel od grafičke do monitora mada ne bi trebalo zato ima feritni prstenna krajevima wga kabla mada ko sve danas proizvodi ništa me ne bi začudilo , a može biti i loše uzemljenje u kućnoj instalaciji.

Da su popustili elektroliti u napajanju monitor ne bi ni radio, inače pegla se napon a ne struja...

Poslednja izmena:

Back