Smetaju li vam klonovi ?

gost 281699

Zainteresovan član
Poruka
431
Smetaju li vam klonovi na forumu ? Priča na neke teme odvija se između samih klonova jedne osobe pa se nezna ni početak ni kraj...ubacuju se klonovi da bi se razvila diskusija ... korsite li se klonovi i za mediumsku manipulaciju ?

Poslednja izmena:
Odlicna tema,da se zna na cemu smo.Ako neko ima iskustva sa klonovima neka prenese.Na jednom ranijem forumu koji sam posecivao osnivac foruma je koristila nove nickove,a nas koji smo dosta svog vremena proveli na istom i ukazali poverenje nije obavestila.

Pobogu ljudi, pa osnova svakog komercijalnog foruma je broj klikova... a broj klikova se dobija novim članovima... a ti uvek moraš predstaviti 'činjenice' tako da izgleda da novi članovi samo pristižu... jer samo broj ide u statistiku mesečnih poseta, ne i porazna činjenica da se te posete dešavaju sa cca 200-300 IP adresa...
Bez klonova nema ni foruma. Prosto.

Ok,ali ovo bi trebalo da je najposeceniji forum u Srbiji.Ne posecujem druge pa ne znam kakva je situacija,ali ispada po broju sumnjivih klonova da forumi zatvorenog tipa beleze vecu posecenost od krste,barem iz vremena od pre par meseci kad sam boravio na dva tri jaca nacionalna foruma ( po broju clanova ).

Da li forumima uopste preti gasenje,malo je nelogicno ta rabota sa klonovima,jer ljudi imaju potrebu za komunikacijom,a dosta ljudi je danas umrezeno.

Kad je vec tema na psihologiji,imaju li pojedini klonirani sklonost ka podeljenim i udvojenim licnostima,da npr.neuspeh sa jednom pokusaju kompezovati sa drugom?

Ok,ali ovo bi trebalo da je najposeceniji forum u Srbiji.Ne posecujem druge pa ne znam kakva je situacija,ali ispada po broju sumnjivih klonova da forumi zatvorenog tipa beleze vecu posecenost od krste,barem iz vremena od pre par meseci kad sam boravio na dva tri jaca nacionalna foruma ( po broju clanova ).

Eh, statistika je, štono rekoše, kao bikini. :lol:
Biraj kvalitet nauštrb kvantiteta, i videćeš razliku. Veća posećenost obično znači i potpuno odsustvo bilo kakve kontrole kvaliteta. ;)

Da li forumima uopste preti gasenje,malo je nelogicno ta rabota sa klonovima,jer ljudi imaju potrebu za komunikacijom,a dosta ljudi je danas umrezeno.

Dok je naroda koji ima problema sa komunikacijom u RL biće i foruma, možda samo u drugačijim inkarnacijama i kombinacijama nula i jedinica.
Ali, princip će ostati.

Kad je vec tema na psihologiji,imaju li pojedini klonirani sklonost ka podeljenim i udvojenim licnostima,da npr.neuspeh sa jednom pokusaju kompezovati sa drugom?

A šta tek reći kad vidiš da se klon svađa sa svojim klonom? :lol:

Gomila klonova na forumu, bas gomila. Kad bi lepo uveli registraciju a da moras dostaviti sliku licne karte, ne bi bilo klonova.

Ih, pa to se da rešiti za cca četiri minuta... ali, kamo onda klikovi i iluzija posećenosti? ;)
Eeee... :lol:

Sve u svemu, ovde je to možda daleko najočiglednije, mada nema foruma koji ima za cilj neku zaradu a da na njemu ne caruju klonovi...

To sto je forum komercijalan ne opravdava neku vrstu manipulacija s ljudima.Ljudi dolaze tu zbog komunikacije, zabave, razmena informacija i znanja, ne da neko tu pravu budale od njih i vredja im inteligenciju..sve je tolko ocigledno..ubacuju se klonovi na neku temu da provociraju ( nekad i vredjaju ) da bi se razvila diskusija ,kontradiktorno je to sto po pravilu foruma postoji zabrana za provokacije i uvrede. To je nepostovanje korisnika usluge .to much....

Ako je forum kvalitetan nece biti problema sa posetom, ovako bi izgubile i stare clanove , kamo li da nadju nove .

Drugi tip klonova, ljudi sa vise profila..puno ljudi lece svoje komplekse i frustracije na net, lazni profili na facebook,na forumu..opsto poznata situacija na celom netu .Za psiholsku pomoc postoje institucije, net ne pomaze pri takvim problemima.

Izgleda neki ne mogu da odbarne sami svoj stav , pa im treba pomoc svog klona :) opet neki psiholoski problem .

Pobogu ljudi, pa osnova svakog komercijalnog foruma je broj klikova... a broj klikova se dobija novim članovima... a ti uvek moraš predstaviti 'činjenice' tako da izgleda da novi članovi samo pristižu... jer samo broj ide u statistiku mesečnih poseta, ne i porazna činjenica da se te posete dešavaju sa cca 200-300 IP adresa...

Poslednja izmena:
ja ne znam gde vi vidjate te klonove osim na onim temama za zezanje i ja licno tu ne vidim nista problematicno
zezaju se ljudi

na ovim ozbiljnijim temama nikada nisam video jednog
cak mi se cini da su ti takozvani "klonovi" u stvari suprotno mislje s kojim ljudi ne mogu da izadju na kraj jer su jelte ustogljeni matorci ili mamini sinovi koji ne umeju da vode neformalnu diskusiju

u tom slucaju to je stvarno strasno jer je ovo javni forum a ne tvoja spavaca soba u kojoj je se zna za tvoj red
navikni se na neformalnost i prestani da kukas

Poslednja izmena:

o cemu ti trubis majke ti? :lol:

kako je ikome u korist da stvaraju lazne klikove? :lol:
edit: aha okej, skontao sam. ho's da kazes da je advertiserima bitan samo taj mesecni izvestaj o broju novih clanova? mislim meni je to suvise naivno jer postoje druga merila komercijalnosti foruma, al dobro provericu ja prvo kako to funkcionise.

Poslednja izmena:
Smetaju li vam klonovi na forumu ? Priča na neke teme odvija se između samih klonova jedne osobe pa se nezna ni početak ni kraj...ubacuju se klonovi da bi se razvila diskusija ... korsite li se klonovi i za mediumsku manipulaciju ?

..kulturna komunikacija nikad ne smeta ...

..'podjeljene i udvojene ličnosti' su jedno, a kompenzacija je nešto drugo ...
.. jedno od ego rješenja virtuelne ličnosti ? ..bilo na svjesnom nivou, bilo kao mehanizam ego odbrane ..

o cemu ti trubis majke ti? :lol:
kako je ikome u korist da stvaraju lazne klikove? :lol:
edit: aha okej, skontao sam. ho's da kazes da je advertiserima bitan samo taj mesecni izvestaj o broju novih clanova? mislim meni je to suvise naivno jer postoje druga merila komercijalnosti foruma, al dobro provericu ja prvo kako to funkcionise.

Sve u svemu, prvo kreneš sa trubljenjem, pa se onda provuče neki impuls kroz te neurone koji zasvetle, te onda skontaš... da pojma nemaš o čemu trubiš. :lol:
Ali i to, eto, 'misliš'? :lol:

To sto je forum komercijalan ne opravdava neku vrstu manipulacija s ljudima.Ljudi dolaze tu zbog komunikacije, zabave, razmena informacija i znanja, ne da neko tu pravu budale od njih i vredja im inteligenciju..sve je tolko ocigledno..ubacuju se klonovi na neku temu da provociraju ( nekad i vredjaju ) da bi se razvila diskusija ,kontradiktorno je to sto po pravilu foruma postoji zabrana za provokacije i uvrede. To je nepostovanje korisnika usluge .to much....

Eh, još kad bi znala šta su to 'moderatorske igrice'... :lol:

Ako je forum kvalitetan nece biti problema sa posetom, ovako bi izgubile i stare clanove , kamo li da nadju nove .

Ali, ako kao merilo postaviš još niže standarde, i potpuno žrtvuješ kvalitet nauštrb kvantiteta recimo otvaranjem čet-kafana koje samo i služe nekim kvazihaiku postovima (kao da, eto, ne postoji čet kao zasebna forma :lol: ), onda postaje jasno da je svrha da se svi koij ostaju nekako ukalupe u jedva višesložna pisanija, iskorištavajući njihovu vezanost za ovo mesto.
A tu je iluzija da vas ima mnogo, da vri kao u košnici od stavova i sučeljavanja... ključna stvar.
Pri čemu se zanemaruje degenerična površnost tih diskusija, i mentalni sklop kromanjonca koji vrišti iz ogromne većine tih umotvorina.

Drugi tip klonova, ljudi sa vise profila..puno ljudi lece svoje komplekse i frustracije na net, lazni profili na facebook,na forumu..opsto poznata situacija na celom netu .Za psiholsku pomoc postoje institucije, net ne pomaze pri takvim problemima.

Forumska šizofrenija. :lol:
Pomaže, itekako, stvarajući iluziju 'tebe' kakav nisi među ljudima od krvi i mesa.

Izgleda neki ne mogu da odbrne sami svoj stav , pa im treba pomoc svog klona :) opet neki psiholoski problem .

Apsolutno... i bez ikakve ironije ovo kažem.

Back