Smesa za palačinke

Nisam probala ali sam cula od komsinice da je odlican. Moja majka je ekspert za palacinke. I moji su dobri ali njeni.................... Cesto je pitam iz sale sta im "ubaja" kad su takvi. Caka je iymedju ostalog da stavi obavezno kasiku sirceta. Tad postanu vaydusasti i nema sanse da budu onako gumasti kad se ohlade. Brasno, mleko 1/3, kisela voda 2/3, dosta ulja, malo soli i malo secera. Na litru tecnosti 7-8 jaja. Moja majka cak mesa dve vrste brasna raspitacu se koje ako nekog interesuje

Najlepse su palacinke kad se mesa obicno i heljdino brasno. Zumanca se dodaju odma, a belanca se mute posebno, pa se u njih doda prethodna smesa. Ide obicna mlaka voda i pre pecenja treba da otstoje na sobnoj temperaturi oko pola sata. Budu vazdusaste i penaste, tope se ustima.:zjede:

Бела рада је објаснила за смесу, а ја ћу за фил: сир, барено па рендано јаје, блитва, мало ренданог качкаваља и све замешено живим јајетом. Филује се, направе ролнице, премажу павлаком и запеку. При крају се поспе мало ренданог качкаваља, тек да "поквари". У ствари, кад се направе овакве палачинке, за фил има много идеја - печена паприка, бело месо и бешамел сос, печурке и бешамел сос...

Back