СМЕНА ДИРЕКТОРА ЗБОГ ЛАТИНИЦЕ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
Smena direktora zbog latinice
http://www.mondo.rs/s261923/Info/Hronika_i_Drustvo/Smena_direktora_zbog_latinice.html
Upravni odbor (UO) Kulturnog centra Novog Sada danas će smeniti dosadašnjeg direktora Lasla Blaškovića zato što je naziv ove ustanove na tabli ispisan na latinici, objavio je portal 021.
v261923p0.jpg
Foto Beta Arhiva

Kao razlog za smenu navedeno je da je na prostorijama Kulturnog centra u Katoličkoj porti zvanična tabla sa nazivom ustanove na latiničnom pismu, što je prema mišljenu UO protivno Ustavu, Zakonu o službenoj upotrebi jezika i pisma, Statutu Grada Novog Sada i Statutu same ustanove.

Takođe je navedeno da nije donet Pravilnik o fizičkom i tehničkom obezbeđenju i da ne postoji Pravilnik o kancelarijskom i arhivskom poslovanju.

Pre razrešenja Blaškovića, konstituisaće se novi Upravni odbor čiji je predsednik Davor Pereula iz pokreta Dveri, navodi portal.
:super::super::super::klap::klap::klap:
Хвалим те Боже....да је почело.

Klerofašizam ulazi na velika vrata u Kulturni centar.

Postoji li neki Zakon o upotrebi pisma?

Ja ne znam da je ni u Ustavu ni u Zakonima cirilica DOMINANTNA nad latinicom....

Koliko znam oba pisma su RAVNOPRAVNA.
Jezik i pismo
Član 10.
U Republici Srbiji u službenoj upotrebi su srpski jezik i ćiriličko pismo.
Službena upotreba drugih jezika i pisama uredjuje se zakonom, na osnovu Ustava.

Postoji li neki Zakon o upotrebi pisma?

Ja ne znam da je ni u Ustavu ni u Zakonima cirilica DOMINANTNA nad latinicom....

Koliko znam oba pisma su RAVNOPRAVNA.

Ради се О ЈАВНОЈ УПОТРЕБИ ЈЕЗИКА И ПИСМА - и Устав и Закон се има поштовати........ тако да БРАВО ЗА УО..... ТО ЈЕ ЈЕДИНИ НАЧИН ДА СЕ СТОКА ДОЗОВЕ ПАМЕТИ.....

U tom slucaju SVI nazivi u Srbiji bi MORALI da budu pisani cirilicom....(sto ja inace pozdravljam)

A ne samo 1%......

Апсолутно!!
А пошто су нпр. у саобраћајним дозволама сви подаци уписани латиницом, очекујемо да Ивица Дачић премијер смени Ивицу Дачића министра Унутрашњих послова.

Back