Smena američkog ambasadora u Beogradu.

freak71

Aktivan član
Poruka
1.572
Majkl Kirbi novi američki ambasador u Srbiji VIDEO

| 15. 06. 2012. - 16:46h | Komentara: 0

Američka ambasada u Beogradu objavila je danas na društvenoj mreži Tviter da će novi američki ambasador u Beogradu biti Majkl Kirbi, sadašnji glavni zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD.
251854_sad_f.jpg


Nameru predsednika Baraka Obame da imenuje Kirbija za ambasadora u Srbiji juče je najavila Bela kuća, takođe na Tviteru. Kirbi je dugogodišnji karijerni diplomata u Stejt departmentu, koji je obavljao značajne funkcije u američkim diplomatskim misijama u Moldaviji, Južnoj Koreji, Nemačkoj, Danskoj, Tanzaniji i Gvajani.


Već 27 godina radi u Stejt departmentu, a trenutno obavlja funkciju glavnog zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD zaduženog za konzularne poslove.
Kirbi je od 2006. do 2008. godine bio ambasador SAD u Moldaviji, a tokom svoje dugogodišnje karijere bio je i na čelu Kancelarije za obaveštajnu koordinaciju u Birou za istraživanje Stejt departmenta.


Takođe, Kirbi je službovao i u Seulu, gde je bio na funkciji generalnog konzula u američkoj ambasadi, a istu funkciju je obavljao od 2001. do 2004. godine u Varšavi.

Od 1996. do 1998. godine radio je u američkom konzulatu u Frankfurtu.
Na sajtu Stejt departmenta se navodi da je tokom svoje karijere bio stacioniran i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima SAD u Danskoj, Tanzaniji i Gvajani.
Studirao je na Univerzitetu Pensilvanija, oženjen je Sarom Paulsen Kirbi i imaju dve ćerke Ketrin i Elizaber, koje su studenti.


Kirbi će na čelu američke diplomatske misije u Beogradu zameniti Meri Vorlik koja se na toj funkciji nalazi od 2010. godine.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/328528/Majkl-Kirbi-novi-americki-ambasador-u-Srbiji

Dakle ameri za nesupeh smatraju što BoTa nije ponovo predsednik. Gospođa Vorlik nije ispunila zadatak. Stiže malo "tvrđi" momak na njeno mesto, da obuzda Nikolića i podigne posrnulog Tadića.
 

Back
Top