Smećegrad......

konacno su uveli za osnovce izborni predmet ekologija
al nije obavezni izborni

pogle podforum ekologija kolko je posecen
mislim smece moze biti biznis al mora biti odlagano adekvatno
ovako kad baca ko gde stigne samo pravi troskove
ili okupljanja ljudi zarad poboljsanja komunikacije
mada vise vole ljudi druge tekuce stvari oko zgrade nego djubretarenje
ne vredi skupljati a neko da baca

U skoli moje dece jedini izborni predmet je verska nastava,i tu uce 10 bozijih zapovesti,oce nas,da ljube ikone i slicne nepotrebne stvari...Gde vi to zivite pa imate te izborne predmete po skolama?
A sto se teme tice,drzava je u rasulu,tako da je suludo ocekivati da i jedan segment funkcionise onako kako bi trebalo.Vi bi karcinom da lecite vitaminom C,ali to ne moze,vec ili radikalna promena od drzavnog uredjenja pa nadalje ili cuti i trpi,a usput spremaj decu da beze odavde.

Čistim đubre ispred svoje kuće. Živim pored puta koji je jako prometan (međunarodni) i svakodnevno nalazim puno smeća po kanalu (papiri, folije, kese,...). U istoj ulici stanari zgrada su se odavno organizovali među sobom kako za čišćenje tako i za košenje trave. Čekati da to neko drugi uradi umesto nas nema smisla, komunalno preduzeće ne prazni ni kontejnere dovoljno često da se đubre oko njih ne preliva. I pored svog i truda ljudi koje znam, deponije i nemar drugih čine da svoje mesto često nazivam Đubrištem.

Mnogo smeća ima na otvorenom u gradovima u Srbiji. Baca ko gde šta stigne.
Da li vam smeta to silno smeće?
Kako vam se čini ideja da stanari jednom nedeljno ili mesečno organizuju čišćenje smeća oko zgrada pošto gradska čistoća redovno ne radi posao kako treba?
Da li biste pokrenuli takvu inicijativu i da li biste učestvovali u njoj?

stoka baca gde sta stigne
ne samo u gradu
na Tari smo isli kroz sumu I izmedju ostalog, videli I plasticne flase I kese
misim daj....
stvarno ne kapiram
koliko samo ima frikova koji bacaju tetrapake I kese sa djubretom kroz prozor...ne razumem...ono kao nikad ne izlaze iz kuce pa ne mogu da ponesu I bace u kontis usput?
ne mogu ovi ni da ociste tako brzo koliko stoka brzo pobaca.....
ja sam izgleda luda sto svo djubre trpam u dzepove I torbe ako nema kante u blizini, pa bacim kad naidjem na kantu....
ili donesem kuci pa bacim

sutra ako se setim, slikacu kante na igralistu da vidite na sta to lici
misim sto bacati kese sa smecem u kontis kad je igraliste sa kantama tu pod prozorom....kontis je daleko....
najprljaviji deo grada ukom sam do sad zivela je c. padina.....tamo obozavaju da bacaju kroz prozor.....par puta za malo meni na glavu dok sam sedela na klupi
fuj

Najgore je kad gegula dodje iz neke vukojebine u grad i onda umesto da se ponasa kao gradjanin i da usvoji to novo ponasanje on nastavi da se ponasa kao odakle je dosao i donosi svoje selo u grad.
Takve bi lepo trebalo sve sakupiti i deportovati odakle su dosli ili ih kazniti da rade par dana na ciscenju djubreta. Jos mi je gore kad vidis sabane koji stave radio na prozor i odvrnu do daske jer su tako navikli da slusaju u planini dok rade.

seljak je gospodin covek
a opisani stvorovi su seljacine....I nije vazno odakle su kad su seljacine
a takvih sve vise ima

aXEwx8v_460s.jpg

Mnogo smeća ima na otvorenom u gradovima u Srbiji. Baca ko gde šta stigne.
Da li vam smeta to silno smeće?
Kako vam se čini ideja da stanari jednom nedeljno ili mesečno organizuju čišćenje smeća oko zgrada pošto gradska čistoća redovno ne radi posao kako treba?
Da li biste pokrenuli takvu inicijativu i da li biste učestvovali u njoj?
smeta mi...
Odlična ideja...
Da, i naravno da bih učestvovala...toliko djubreta ima okolo da mi se povraća...a na ulicama ggovana koliko očeš raznoraznih i smrdi gde god se okreneš...džabe peru kao,samo sateraju djubre uz zgrade:evil:

Back