Smallville

Samurai Jack:
Sto su vam poslednje scene bez veze? Lionel iza resetaka rezira Lexovo trovanje, Cloinu smrt. Za to vreme shisha svoju kosu kao cin prociscenja, kao da je konacno zavrsio jedan posao i ostavio deo zivota iza sebe. Uz vrhunski odabranu muziku u tim scenama. Clark je uvucen u pecinu, Johnatan je u komi...Zamislite da je maj mesec i da morate da cekate oktobar za odgovore. Tako je u Americi na prelazima iz sezone u sezonu. Sta je onaj simbol na polju Kent farme? Kloi je mrtva? Johnatan je mrtav? Sta znaci ''Now my son, you shall be reborn!''? Reborn in to what? Lana je otisla i nema nameru da se vrati...

Ja sam bila ubedjena da Lionelu sisaju kosu jer je izvrsena smrtna presuda pa ide na elektricnu stolicu :P :P
Inace moja draga sestra mi je ispricala sve sta ce se desiti..sto dete voli da cita spoilere,to je katastrofa :P
Ali ja cutim :)

Samurai Jack:
Ono sto meni nikako ne ide u glavu je sledece: kako je moguce da su Jor-El koji je dosao na Zemlju, zaljubio se u Laninu tetku, upoznao Klarkovog dedu i dobio osecaj velikog postovanja prema njemu (toliko da je od svih planeta u svemiru svog jedinog sina poslao bas njima da ga paze), koji je rekao da nije hteo da dolazi na Zemlju ali da bi sad dao sve da ostane ovde itd. i Jor-El koji je maltene ubio Johnatana, oteo im sina, iskoristio ovu devojku, ''you must obey me, rule the world'' i slicno (ima jos stvari u cetvrtoj i petoj sezoni) - ista osoba!?!?! Ja u to ne mogu da poverujem. To je ili ogromna greska pisaca koji kao da su zaboravili onu flashback epizodu u 60-e ili....Jor-El je ustvari Zod!!! To bi bio takav obrt da bi ostao nepomican dva sata nakon sto bi se ta epizoda zavrsila...

E, bas to... Sve je totalno suprotno...

Juče na žalost nisam uspeo da stignem da pogledam novu epizodu a po programu neće biti reprize :( Čitam neki spoiler ali nije to to,nemaju detalji!
Da li neko može da je prepriča?

Evo ja cu...

Na pocetku se pojavljuje djevojka Kara i tvrdi da je Klarkova sestra i zeli da povede Klarka...U medjuvremenu Leks se sprema za sudjenje Lajonela,gdje trebaju da svjedoce on ,Klark i Kloi.Klark pristaje da svedoci...Lana dolazi do Klarka kuci i trazi mu da je otprati sutradan na aerodrom,on naravno pristaje...Klark otkriva Leksovu tajnu sobu gdje je Leks proucavao Klarka zadnje tri god. i raskidaju prijateljstvo.Klark kasni da poveze Lanu i odlazi u Metro. na aerodrom gdje vidi Lanu ,ali tada Leks prilazi Lani i oprasta se s njom.Klark vidjevsi to baca bijelu ruzu na pod ,a Lana koja ga je ugledala trci ka njemu,ali on nestaje i ona nalazi samo ruzu...Na kraju se ispostavlja da Kara nije Klarkova sestra,vec ju je Jor el iskoristio da odvede Klarka kroz tajni prolaz u onoj pecini.Zadnje scene epizode su eksplozija kuce u kojoj je bila smjestana Kloi (kao dio zastite FBI-ja od Lutora) i Leksa koji ispija pice i pada...

ufff,umorih se :D

Jedna izmena..Kara se uopste nije predstavila kao Clarkova sestra, vec kao devojka sa Kryptona koja je pored Clarka jedina prezivela i koja treba da ga vrati nazad kako bi produzili Kryptonsku rasu...

Samurai Jack:
Ono sto meni nikako ne ide u glavu je sledece: kako je moguce da su Jor-El koji je dosao na Zemlju, zaljubio se u Laninu tetku, upoznao Klarkovog dedu i dobio osecaj velikog postovanja prema njemu (toliko da je od svih planeta u svemiru svog jedinog sina poslao bas njima da ga paze), koji je rekao da nije hteo da dolazi na Zemlju ali da bi sad dao sve da ostane ovde itd. i Jor-El koji je maltene ubio Johnatana, oteo im sina, iskoristio ovu devojku, ''you must obey me, rule the world'' i slicno ...
Taj nesklad karaktera mladog Jor-Ela i glasa koji pokusava da manipulise Clarkom iz pecine, izgleda bas kao nesto sto bode oci.. Moguca objasnjenja?

Kazu da se ljudi - tj njihove glavne karakterne crte formiraju do 3-ce godine starosti..
Naravno - pitanje je koliko se kriptonska rasa razlikuje po tom pitanju od ljudske, i kakav nacin ''vaspitavanja'' se tamo podrazumeva kao ''normalan''..
Znaci - moguce je da se Jor-El nakon povratka sa zemlje promenio, ili da je doziveo nesto u jos kasnijem dobu sto ga je dodatno-znacajno promenilo..

Druga mogucnost, mozda vise verovatna, je da glas Jor-Ela koji komunicira sa Clarkom nije 100% Jor-El, vec sadrzi infiltriran ''virus'', ''podprogram'', ili vec nesto slicno sto je u stanju da ''korumpira'' originalan ''softver'' predvidjen da nadzire, pomaze i obucava Clarka..

Treca , mozda najrelnija, je da pisci-gosti(?) na ''Relic-u'' nisu odoleli da tu pricu
ucine maksimalno romanticnom, prikazivanjem Jor-Ela kao izuzetno pozitivnog, a na ustrb konzistentnosti, paralelnih prica koje se ticu njegovih drugih ''inkarnacija''..

Recenica sa/iz konzole broda koju je Clark preveo kao ''Rule them with strength..'' je mogucno bila malcice ''lost in translation''..

Cetvrto, moguce da je ''sudbina/destiny'' Clarka na zemlji i sire, takve prirode da u stvari zahteva vrlo rigorozan tretman, obuku, za vrstu ''ratnika'' - zastitnika mnogo krupnijih stvari nego samo bica na jednoj planeti..

itd, itd..
:)

Mozda se topic umrtvi na neko vreme...ali mi ispred sebe imamo jos barem 2 sezone! Ima mi jos dosta da gulimo tastaturu...

u najgorem slucaju, mozemo da razdelimo medju sobom cetvrtu sezonu (ja imam 8 epizoda) i za sad sve iz pete sezone pa da gledamo ko ljudi...ko je ono bese jos rekao da ima cetvrtu...absonic?

Back