Smallville

Ufff....ma lepa je ko andjeo...ali ceo taj ''Alicia story arc'' mi se nikad nije svidjao...
Klark je za Lanu, Lana za Klarka....dobro, jednog dana Lois...
predpodstavljas onda da nisam bio odusevljen ni kada pojavio ''trener T...''

Ah da, kad su mu se ''kao slucajno'' namontirala krila andjela u pozadini....lepa simbolika u svakom slucaju...
Ova mi nije jasna, jer nisam siguran sta je na vitrazu. Arhangel Mihajlo, Klark kako drzi kristal iz FoS, aritfakt iz pecina koji ce se pojaviti kasnije...moze biti bilo sta od toga...
Cekam sledeci clue....

zhix:
moram da vas izgudnajtishem (good night), sutra je naporan download dan.. ;)

Indeed!
sumo.gif

Sve i svasta primetim u serji (kao na primer onu gresku kada je Clark krenuo u onu ludaru da oslobodi Lexa, tacno se vidi na kom je mestu bila presecena zica i on je bas tu pokidao), ali vi ste preterali... :)

Sad mi je palo na pamet...
Seca li se nko filma i citata, sto je bitnije, kada je neki lik u tom filmu pricao zasto je jedini pravi superheroj bio Supermen? Nesto na foru da spidermen, betmen i ostali nisu nista, jer oni da bi bili heroji potrebne su im maske... Dok je supermen u stvari uvek supermen i da je njegova maska u stvari maska coveka... Glupi smesnog i smotanog Clarka Kenta kome nista ne ide od ruke... I kao na taj nacin pokazuje koliko su ljudi niza rasa...

Odprilike..

Kill Bill 2...na kraju filma....
Nesto tipa da svi stavljaju masku da bi postali superheroji...a samo Supermen skida masku da bi postao super heroj...vrlo interesantno i lepo opazanje al da me ubijes ne mogu da se setim kakve veze to ima sa filmom Kill Bill i kako se uklapa u celu radnju filma....

Simbolika u smallville-u postoji u neka dva nivoa/oblika:

- kroz reference ka superman mitu
- kroz reference ka klasicnoj borbi dobra i zla

Mozda na jos nekom - medjunivou, no o tom potom..

Simbolika je uvek vazan deo svake price sa mitskim elementima..
Smallville je upravo neka vrsta toga i vise nego obiluje njima..

Borba dobra i zla je ovde nesto zaista specificno, jer su glavni predstavnici Clark - Lex, zapravo jos uvek jako dobri prijatelji..

Zato se simboli javljaju skoro neprimetno, nenaglaseno, samo kao nagovestaji neceg sto postoji, ali jos nije tu..

Ali ponekad su vise nego ocigledni, i zahvaljujuci ljudima na drugim smallville forumima koji su sve to ''odavno iskopali'', screenshot-ovali, i post-ovali - bice toga i ovde..

Nadam se na bar necije zadovoljstvo.. :)

Back