smak sveta. uopsteno.

Ako dodje do katastrofe nista ne bi pomoglo vecini nas, jer nema dovoljno hrane i vode da svih 7 miliona gradjana Srbije prezivi pod zemljom godinu dana.

Stoga, mogu samo da preporucim da se ponasamo kao likovi iz Dekamerona, jer svaki dan moze biti poslednji. :mrgreen:

Ja sam se spremio da budem deo horde. Sta da se radi kad zivim u zgradi. Ukopavanje u zemlju nema nikakvog efekta. Jedino ako si basnoslovno bogat pa napravis neki vault u Fallout stilu. Inace, od klope uvek imam dosta brasna, konzervi, ajvara, ljutenice, dzema, zimi kupusa i tursije. Sad pocinjem da skladistim secer i ulje, i so za sneg ako padne ikad.

Ja sam se spremio da budem deo horde. Sta da se radi kad zivim u zgradi. Ukopavanje u zemlju nema nikakvog efekta. Jedino ako si basnoslovno bogat pa napravis neki vault u Fallout stilu. Inace, od klope uvek imam dosta brasna, konzervi, ajvara, ljutenice, dzema, zimi kupusa i tursije. Sad pocinjem da skladistim secer i ulje, i so za sneg ako padne ikad.

:zcepanje:

jedino razumno rešenje!!

U poslednje vreme sve su cesci i sve glasniji oni koji smatraju da ce se u skoroj buducnosti svetu dogoditi neka velika i globalna katastrofa....

Atomski rat, talasi sa Sunca, pandemije opasnih bolesti, katastrofalni zemljotresi glogalnog karaktera, kalendar Maja......

Ko zna....?

Uglavnom, danas i ozbiljni naucnici i ozbiljni politicari kazu da treba PRAVITI STO VISE SKLADISTA ZA PREZIVLJAVANJE....

Skladista treba da budu ukopana u zemlju i da se u njima nalazi dovoljno vode, hrane i ostalih potrebstina za najmanje 6 meseci do godinu dana zivota potpuno izolovano od spoljne sredine...

Cak preporucuju da vise porodica prave ZAJEDNICKA skladista kako bi se uspesnije branili od hordi koje ce lutati i traziti bilo sta za jelo...

Ovo nije naucna fantastika.

Ovo je OZBILJNA STVAR i ljudi bi i u Srbiji o tome trebali vise da misle, a ne da sve shvataju OLAKO.

Prezivece eventualno oni koji su mudriji i bolje pripremljeni.

:hahaha: ...ako je to uslov da se prezivi, 99% Svetske populacije ga je ugasilo ....

U poslednje vreme sve su cesci i sve glasniji oni koji smatraju da ce se u skoroj buducnosti svetu dogoditi neka velika i globalna katastrofa....

Atomski rat, talasi sa Sunca, pandemije opasnih bolesti, katastrofalni zemljotresi glogalnog karaktera, kalendar Maja......

Ko zna....?

Uglavnom, danas i ozbiljni naucnici i ozbiljni politicari kazu da treba PRAVITI STO VISE SKLADISTA ZA PREZIVLJAVANJE....

Skladista treba da budu ukopana u zemlju i da se u njima nalazi dovoljno vode, hrane i ostalih potrebstina za najmanje 6 meseci do godinu dana zivota potpuno izolovano od spoljne sredine...

Cak preporucuju da vise porodica prave ZAJEDNICKA skladista kako bi se uspesnije branili od hordi koje ce lutati i traziti bilo sta za jelo...

Ovo je OZBILJNA STVAR i ljudi bi i u Srbiji o tome trebali vise da misle, a ne da sve shvataju OLAKO.

хеботе Блајби,па нису те ваљда жути заебали....12 година се ложиш да ћеш *ићи у ЕУ да не радиш ништа и живиш ко лорд* а оно испада да ћеш морати у земуницу коју ћеш још морати и сам да копаш??!:D

Ko zna....?

I zamisli dao si kintu za skloniste sa komsijama, ucipio si se za klopu, za cebad, za monopol, toalet papir i pavlovicevu mast i sve sto treba i za mesec dana riknes od ujeda neke karipske zmije ili te pojede ajkula ili od cega vec masovno crkavaju Venecuelanci.

Bre, brate, cek da dozivim tu katastrofu, pa cu da gledam kud cu i sta cu.

U slučaju katastrofe, mi ćemo u pećinu .
Struja, voda, telefon, asfalt, rasvjeta, kablovska TV, internet(po izboru adsl, bezžični, kablovski)

spilja.jpg

necu da se ukopavam ni u kakva sklonista, tako mracan svet ne bih volela ni da vidim.

Nisi znači doživela čari (pravog) atomskog skloništa u zgradi za vreme bombardovanja....
Luuudiloooo...
Jedno sklonište za 2 zgrade. Jedna 12 stratova druga 8 pa sve to x 5 stanova /sprat....
Pa još u višoj zgradi (skoro) niko nisakim ne priča a more se zajedno
Prava idila...
Mada je baš bilo dobro zezanje (sa tačke gledišta nas mlađih)

e znao sam da nisam džabe skrkao onolki beton u atomsko sklonište :super:u al će uskoro da mi ripi cena :mrgreen:

Ne znam dal si ovim postom hteo da mi lupiš kontru. Činjenica je da u slučaju atomske katastrofe nikakva skloništa ne vrede. U svakom slučaju tako ih zovu. Zgrade naprevljene u poslednjoj dekadi XX i od početka XXI veka nemaju ni protiv-požarno stepenište a kamoli (atomsko) sklonište ukopano ispod podruma...

Ne znam dal si ovim postom hteo da mi lupiš kontru. Činjenica je da u slučaju atomske katastrofe nikakva skloništa ne vrede. U svakom slučaju tako ih zovu. Zgrade naprevljene u poslednjoj dekadi XX i od početka XXI veka nemaju ni protiv-požarno stepenište a kamoli (atomsko) sklonište ukopano ispod podruma...
Ma kakva kontra...ja morao da pravim u kući. Eto, sad imam privatno sklonište za zezanje kad stignu ovi jahači :lol:

Nisi znači doživela čari (pravog) atomskog skloništa u zgradi za vreme bombardovanja....
Luuudiloooo...
Jedno sklonište za 2 zgrade. Jedna 12 stratova druga 8 pa sve to x 5 stanova /sprat....
Pa još u višoj zgradi (skoro) niko nisakim ne priča a more se zajedno
Prava idila...
Mada je baš bilo dobro zezanje (sa tačke gledišta nas mlađih)
u skloniste smo sisli prvo vece, onda su posle svi odustali i sedeli ispred zgrada...dole je bilo kao da si prebacen u neku katakombu iz srednjeg veka, svuda je lelujao miris memle
da su pogodili bas tu zgradu poginuli bi svi, bolje onda pod vedrim nebom punim zvezda

nikad nisam videla vise zvezda na nebu nego kad su gadjali onom paucinom, ili cime vec i kad je cela Srbija ostala bez struje..nebo nikad nije bilo lepse
u svakom velikom zlu mozes da nadjes neku veliku lepotu

Back