SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jo bre ljudi postoje knjige znate za citanje i za sticanje znanja, a znanje da bi razgovarao sa nekim, makara sa nekim poput mene, dotle pozdrav sve najbolje.:ok:
Ne stichem "znanje" koje nikad nije dokazano nichime. Ne verujem u prorochanstva jer proroci ne postoje. Ne gubim vreme pokushavajuci da shvatim stvari koje ne postoje i dogadjaje koji se mogu desiti bilo kada.
Znanje koje ja stichem se zasniva na utvrdjenim chinjenicama, a ne nagadjanjima i bujnoj nam ljudskoj mashti.

BTW Vidim da imash veliko znanje i da je gramatika jedno od njih.

Nekada je Isus isao Zemljom ......i, pretpostavljam da je sada On ovde Vi biste rekli u sebi "Ma OK, nemam se sto brinuti, Gospod je licno ovde :)".........a danas...mislite..ako On ne hoda onuda kuda je nekada hodao zvanicno, i ne istice se zvanicno, njega sigurno ovde nema...pa Vi neznate ni ko je zapravo vas 73 komsija u ulici :) a kamoli da li je ovde na planeti ili slicno, neko ko ima isti autoritet nad svim nezemaljskim silama kao sto znate da je Hrist imao <<onda, davno>> :) Ne brinite, ako Gospod bude zeleo smak, bice ga, pa kako god...a dokle god On i dalje "trpi" svoju decu - ljude, veselite se, i slavite ga...svako na svoj nacin :) E da, kalendar Maja nisu pravili ljudi obicni koji su znali koliko je dva na kvadrat...i koliko moze vrabac da napravi koraka za dva minuta :)...po Vama, oni su morali da ga naprave do 27.1.7890 godine ili slicno :)..cisto onako...da se ljudi ne bi plasili,....a kad dodje 7889. godina opet bi bilo Lele...smak sveta :)))))))))) Ima na Zemlji smaka sveta nekoliko stotina puta u sekundi :)

mozda nece tog dana biti smak sveta ali nece nista biti isto primeticete..

2vdqr9v.jpg

...ma katastrofa ce biti...naravno...ali smak sveta i to odredjenog datuma...hmmm...u to bas sumnjam...

..sto me podseti na zgodu koju mi je mama pricala...

Jednom prilikom (davno bese) mediji su naduvali pricu o smaku...dan pre na poslu se svi lepo izgrlili, izljubili...dirnulo ih u dusu, pa je bilo navazdan i suza...i svako otisao svojoj kuci da doceka "kraj"...i sta bi...svanulo jutro, kao sto to i inace biva...i svi "pokunjeni" na posao...prosto im bilo nezgodno pogledati jedni druge u oci...a onda smehu i sali nikad kraja...

Nešto više od četiri godine ostalo je do nestanka života na Zemlji
Smak sveta 21. 12. 2012!

Apokalipsa se bliži. Do kraja sveta ostalo je još nešto više od četiri godine, ako je verovati drevnom proročanstvu. U svetu je sve više pristalica teorije da se smak sveta približava. Teorija je mnogo, a šta će se dogoditi videćemo.

Da li će zimsko pomračenje Sunca 21. 12. 2012. biti i poslednje?

Istog dana će se desiti i redak astronomski fenomen, koji se dešava jednom u 230 miliona godina. Sunčev sistem će se izjednačiti sa Mlečnim putem i još dve galaksije će biti poravnate sa našom. U teorijama geofizičara pominju se i radikalne promene elektromagnetnog polja Zemlje, pa čak i zamena polova, što bi izazvalo katastrofu kataklizmičnih razmera. Tog datuma završava i drevni kalendar Maja, pa su mnogi katastrofičari taj dan spremno prihvatili kao „kraj sveta“.
Teorija o kraju sveta ima mnogo, ali pozabavimo se činjenicama. Drevni kalendar Maja završava se upravo 21. decembra 2012. Taj kalendar je neverovatno tačan i proračuni sveštenika Maja toliko su bili precizni da je kalendar jedan deset hiljaditi deo dana precizniji nego kalendar koji mi danas koristimo. Od svih davnih kalendara, kalendar Maja i drugih kultura Srednje Amerike je najkompleksniji i najinteresantniji. On u svojoj finalnoj formi najverovatnije potiče iz prvog veka pre Hrista.
U drevnim spisima Maja se poravnanje koje će se dogoditi tog dana naziva spajanje sa utrobom Velike Majke, odnosno Zemlje. Maje su verovale da ukupan ciklus života Zemlje traje 26.000 godina. Tog dana se očekuje ulazak u šesto doba i, prema prema njihovom verovanju, šesto doba je, zapravo, prazno i zavisi isključivo od kreatora nove civilizacije.

Neki teoretičari naftne krize predviđaju kulminaciju upravo oko 2012. Bez obzira na sve te teorije, jedno je sigurno - ako se 2012. baš ništa drugo ne dogodi, leta te godine imaćemo Olimpijske igre u Londonu.

"Legenda kristalne lobanje"

Zanimljivo je i da se smakom sveta 21. decembra 2012. bavi i četvrti nastavak filma o legendarnom avanturisti Indijani Džonsu „Kraljevstvo kristalne lobanje“. U njemu Harison Ford sprečava apokalipsu i pobeđuje sile zla. Film se bavi kristalnom lobanjom, koja je poznata i kao Mičel-Hedžisova lobanja jer ju je pronašla Ana, usvojena ćerka F. A. Mičel-Hedžisa. Verna kopija ljudske lobanje napravljena je od komada kvarcnog kristala i nađena je u Britanskom Hondurasu 1924. Pretpostavlja se da je stara 12.000 godina. Po legendi, smak sveta će nastupiti kada se spoji svih 12 lobanja, upravo 21. 12. 2012.

Znam da je do sada bilo bezbroj najava smaka sveta, ali ova mi zvuči najjezovitije.
:klap: ..odlican vic!

Ne stichem "znanje" koje nikad nije dokazano nichime. Ne verujem u prorochanstva jer proroci ne postoje. Ne gubim vreme pokushavajuci da shvatim stvari koje ne postoje i dogadjaje koji se mogu desiti bilo kada.
Znanje koje ja stichem se zasniva na utvrdjenim chinjenicama, a ne nagadjanjima i bujnoj nam ljudskoj mashti.

BTW Vidim da imash veliko znanje i da je gramatika jedno od njih.

A gramatica mi je jaca strana, ali bas jaca :mrgreen:. No ja ti moje misljenje ne namecem i ne shvatam tvoju reakciju i osporavanje nekih stvari poput proroka. Mozes li mi reci sta mislis o astrologiji, cisto da vidim dokle ide tvoje poznavanje ,,cinjenica,,.Pozz:super:

A gramatica mi je jaca strana, ali bas jaca :mrgreen:. No ja ti moje misljenje ne namecem i ne shvatam tvoju reakciju i osporavanje nekih stvari poput proroka. Mozes li mi reci sta mislis o astrologiji, cisto da vidim dokle ide tvoje poznavanje ,,cinjenica,,.Pozz:super:
Mislish o kvazi nauci koja pokushava da odredi uticaj polozaja nebeskih tela na moju lichnost i buduce dogadjaje? Hah! Nemoj ni da zachinjemo tu temu. Mnogi su "astrolozi" predvidjali svashta, ali se nishta nije dogodilo. Koristeci vrlo uopshtene zagonetke i autosugestiju pokusavali su da navode narod na verovanje u takvu abominaciju zdravog razuma i uspeli su u tome. Danas gomila ljudi veruje u to. A zashto? Zato shto ne zele da vide dalje od lazi i onog shto im se servira. Kakva je to nauka, prijatelju moj?

Mislish o kvazi nauci koja pokushava da odredi uticaj polozaja nebeskih tela na moju lichnost i buduce dogadjaje? Hah! Nemoj ni da zachinjemo tu temu. Mnogi su "astrolozi" predvidjali svashta, ali se nishta nije dogodilo. Koristeci vrlo uopshtene zagonetke i autosugestiju pokusavali su da navode narod na verovanje u takvu abominaciju zdravog razuma i uspeli su u tome. Danas gomila ljudi veruje u to. A zashto? Zato shto ne zele da vide dalje od lazi i onog shto im se servira. Kakva je to nauka, prijatelju moj?

Astrolog = astronom koji al blage veze nema sa astronomijom. Astrologija je u potpunosti zgubila svaki smisao osim za za niskoobrazovanu populaciju i kao zabava za klinke 7-15 god.

Ghost busters:
voditelj-i taj vanzemaljac vam je rekao da ce smak sveta biti xx.xx.xxxx? gosca-Da,bas pre nego sto me je odveo u svoju hotelsku sobu. voditelj-Hotelsku sobu? gosca-Mozda je to bila soba na svemirskom brodu koja je licila na hotelsku! JEL' ISTI IZVOR MOZDA?

Da li se neko seca smaka sveta od 5.5.2000? konjukcija 5 planeta suncanog sistema? Nije se desio...barem sam takav utisak ja stekao posle 8 godina. I sta je sa tim ciframa 5.5 ili 21.12,ljudi imaju tendenciju da,kada trebaju da smisle neki broj,koriste iste cifre...na kraju ce neko da lupi 18.18.2018

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back