SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da onim pitanjima koja je postavio Svabov priključim još jedno:
O kakvom 'početnom položaju Sunca u odnosu na centar galaksije' vi govorite?
Koliko znam, Suncu treba 220 miliona godina da napravi jedan krug oko centra galaksije i pritom se od njega stalno udaljava jer se galaksija širi. I ta rotacija se naziva negativnom, jer se središte galaksije okreće brže od oboda u kome se Sunce nalazi. Starost galaksije procjenjuje se na 13,2 milijarde godina.
Hoćete reći da su Maje znale tako dugu istoriju galaksije i vršile tako precizne proračune da su znale tačan datum kada je Sunce bilo u nekoj tački i mogle proračunati tačan datum kada će se ponovo naći u toj tački.
Cijela priča implicira još jednu stvar. Ako prihvatimo priču, to znači da postoji neki početni trenutak. Čisti silogizam.
U drugim temema tvrdili ste da ne postoji. Odlučite se već jednom, oboje nikako ne može biti istinito.

previse teksta za premalo informacija......

pitanja

kakav je to kalendar?
kako je resena prestupna godina?
kako je reseno godisnje usporenje rotacije zemlje?
koji astronomi i na osnovu cega su potrvdili tacnost kalendara?

Evo i za tebe jedno pitanje(moze i kao savet) - zasto se sam ne potrudis da nadjes odgovore na ova pitanja, nego cekas da ti neko drugi da odgovore da bi ih uporedio sa ''tacnim'' odgovorima koje ti imas?
Koje ti dokaze i potvrde imas da je kalendar koji mi koristimo ispravan? Da li znas koliko su se puta i kako menjali i prepravljali kalendari koje mi koristimo(julijanski i gregorijanski)?
Nemoj uzimati nas kalendar kao osnovno merilo, osnovni parametar, vec probaj da bez predrasuda malo proucis majanski kalendar, ali ne nezavisno od svega ostalog vezanog za maje.

jao....chula sam za taj majanski kalendar i plasim se skroz....
ali ako bude smak sveta i ako je bilo ko zasluzio da se to desi,to je chovek kao vrsta....
ne zelim da umrem ali sta je tu je,nisam jedina pa mi je lakse...
samo mi je zao zivotinja.... :(

Kada budete videli ovakve vrane...
Kraj je blizu...
Hahaha :lol: :D

crow-1.gif

Auuu! Vrane oblecu tako cesto ispred moje zgrade. Gotovi smo! Aaaaaaaa! :lol:

meni bre letU oko kuce.....kuku...bice propast svetaaaa:lol:
jeste bre vi ljudi pukli nacisto.....mogu ja sad da proreknem da ce biti smak sveta 8.11.3577godine....i da to turim u neke zapise,pa ce se ljudi te godine uzrujati da ce biti smak svet:lol:
jedini smak sveta koji nama sledi je propast do koje smo sami doveli unistenjem planete i zagadjivanjem;-)

meni bre letU oko kuce.....kuku...bice propast svetaaaa:lol:
jeste bre vi ljudi pukli nacisto.....mogu ja sad da proreknem da ce biti smak sveta 8.11.3577godine....i da to turim u neke zapise,pa ce se ljudi te godine uzrujati da ce biti smak svet:lol:
jedini smak sveta koji nama sledi je propast do koje smo sami doveli unistenjem planete i zagadjivanjem;-)

... i ratovima i mrznjom. Bas tako. Na zalost.

kaze da su maje to proracunale par stotina (ili hiljada ne znam sad) god pre hrista...
e pa kako su oni znali da ce to biti bas 2012-sta godina??ne brojimo isto vreme,mozda su tacno izracunali smak sveta,al to sigurno nece biti 2012...

Ma daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj ...
dosta pricha sam chuo o smaku sveta ...
1. 1980 potop
2. 1989 udara kometa u Zemlju
3. 1999 potom
4. 2000 Sunce ce explodirati ...
5. 2004 potop
i
6. 2008 potop ...

pa kolko ima vise tih potopa *** ???
ja od svih potopa , vidim samo kad se sneg otopi sa Alpa , pa Dunav dodji do granice redovnih odbrana :D:D:D !!!

Evo citirao sam jedan deo bas sa tog sajta koji govori nesto sasvim suprotno

Kako se priblizavamo 21.12. 2012. i kraju znacajnog 5.200-godisnjeg ciklusa u kalendaru Maja te zavrsetku jos duzeg ciklusa od 26.000 godina, pitamo se o nadolazecim promjenama koje su Maje najavile.
Danasnje doba tranzicije i kaosa o kome govori mudrost Maja ce se zamijeniti “Svijetom Petog sunca”.

Dolazak naseg Suncevog sistema u pocetni polozaj prema centru galaksije Mlijecni put, kada cemo ponovo biti obasjani energetskim snopom… sto su napokon prije petnaestak godina potvrdili i moderni stronomi… moze donijeti pozitivni svemirski zamah nasoj civilizaciji. Unaprijedjena DNK nas moze dici na visi nivo.

http://opstanak.blog.hr/arhiva-2005-10.html

U ovom textu se govori kako nema price o nekoj apokalipsi vec naprotiv o napretku civilizacije.
Doduse ja ne verujem ni u ovaj text, ali mi je bio zanimljiv jer govori o totalnoj suprotnosti.

Apsolutno se slazem! Ja i nisam govorio ni o kakvom smaku sveta, vec o prosvetljenju, napretku

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back