SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ti ne mozes da znas sta se desava posle zavrsenog ciklusa... Tebi je logicno da ce da se desi nesto mnogo zahebano, a nekima je logicno da krene sve od pocetka.... Kao sto kada zemlja obrne jedan krug oko sunca... nastavi da se obrce, pa tako pravi krugove i krugove...
Sve ovo vreme bi se ti polovi pomerali... sigurno nece tek odjednom preko noci da zamene mesta... a njihovo pomeranje je trajalo 26 000 godina...

Jos kad bi ti malo vise znao o fizici, mehanici i astronomiji, ne bi morali ni da pisemo ovde, a i drugi bi bili postedjeni ovakvih idiotskih paralela, koju si napravio.

To "kretanje otpocetka" ne moze a da ne bude "zajebano".

Eto vidis... ne razumem se u astronomiju i fiziku nesto posebno, ali ne verujem da bilo gde tamo imas objasnjenje kako se to neka planeta okrece 26 000 godina i onda tek tamo poslednju noc njeni polovi zamene mesta...
Posto se to okretalo tokom svih tih 26000 godina, zamena polova se desavala postepeno, tako da neku promenu necemo ni da osetimo...

ma ona svetla su od balisticke rakete ,omaklo im se

E, a ovi piramidalni NLO-i, oce da budu kao oni iz Ratova Zvezda?z:mrgreen:

StarDestroyer.jpg

Pa da...a ujedno i "godisnjicu" zbog 21.12.2012.

Sta vi mislite, zasto je bas taj datum u pitanju...jel iko od vas ista razmislja ili istrazuje?
Zato sto je upravo ovaj datum najkriticniji u godini zbog zaokreta koji Zemlja pravi, i zato sto ce najverovatnije oko tog datuma i da se desi fizicka zamena polova na Zemlji..
Moze da bude, ali ne mora da znaci, s obzirom da su raznorazne sile ukljucene u ceo poduhvat oko Zemlje i tog prelaska...a zavisi naravno i od svesti ljudi.
koliko ja znam, potpuna promna sledi tek za 2000 godina,a prosla je bila pre oko 780000 godina

Jos kad bi ti malo vise znao o fizici, mehanici i astronomiji, ne bi morali ni da pisemo ovde, a i drugi bi bili postedjeni ovakvih idiotskih paralela, koju si napravio.

To "kretanje otpocetka" ne moze a da ne bude "zajebano".

malo manje arogancije,vise objasnjavanja,i sve ce biti ok
probacu ja-na planetu zemlju,uticu sve planete u okolini
zajedno sa njihovim uticajem,i kretanjem zemlje,tj promenom njenog polozaja u odnosu na njih,na zemlji dolazi do razlicitih promena
pa je tako,recimo,cunami izbio kada je zemlja bila u ravni sa suncem i jupiterom,tacnije izmedju njih
i sad,znaci,usled tih delovanja,menja se i magnetno polje zemlje,koje nije stalno,menja brzinu,intezitet,itd
i ta promena magn polja se manifestuje i kroz zamenu magnetnih polova zemlje,i oni predju i po nekoliko kilometara godisnje,tacne cifre ne mogu da se setim
i pod ruku sa tim,dolazi i do slabljenja jacine i brzine magnetnog polja,za koje naucnici kazu da ce za 2000 godina,kada smatraju da ce se promena obaviti u potpunosti,ova svojstva biti gotovo na nuli,znaci magnetnog polja gotovo da nece ni biti
kao sto napisah gore,ovo zemlji nije strano,desavalo se vec,doci ce do romene klimatskih uslova,i to se dogadjalo,i takoo
i da-zaboravih da kazem da naucnici smatraju da je ta promena magnetnog polja podosta zasluzna za globalno otopljavanje
hm.ndam se da je bilo razumljivo

E sada je jasno o cemu se radi i sada sam se zainteresovao.

Vidis Nikko... ovako treba da teras ljude da se zainteresuju. Kada ti sa dve tri reci mislis da si nekom zagolicao znatizelju, varas se... jer ono sto ti kazes u odnosu na ovo sto je hator rekla, zvuci kao glupost, a pricate valjda o istoj stvari...
Nisam nikad ovde rekao da se razumem u nesto posebno, nego sam samo trazio vise informacija. Hvala hator.

ma ona svetla su od balisticke rakete ,omaklo im se

:hahaha: Oce to od rakete, oce...

pa je tako,recimo,cunami izbio kada je zemlja bila u ravni sa suncem i jupiterom,tacnije izmedju njih

Taj cunami nije imao nikakve veze ni sa cim prirodnim, to je bilo vestacki izazvano.

i ta promena magn polja se manifestuje i kroz zamenu magnetnih polova zemlje,i oni predju i po nekoliko kilometara godisnje,tacne cifre ne mogu da se setim
i pod ruku sa tim,dolazi i do slabljenja jacine i brzine magnetnog polja,za koje naucnici kazu da ce za 2000 godina,kada smatraju da ce se promena obaviti u potpunosti,ova svojstva biti gotovo na nuli,znaci magnetnog polja gotovo da nece ni biti

Da, samo sto ce to da se desi mnogo ranije...izlazili su skoro cak i mainstream naucnici i upozoravali, i to u dva navrata, ali su normalno odmah bili ucutkani, i nije prodrlo u javnost. Kakvih crnih 2000 godina, magnetno polje Zemlje ce nestati u sledecih nekoliko godina.

Evo, ja htedoh da dodelim reputaciju hator, kad - ne može!
Kaže - morate da dodelite reputaciju nekom drugom korisniku, pre nego što je opet dodelite korisniku hator!
A ja davala i drugima, ali izgleda da nije dovoljno...

No dobro, evo ovako javno ću reći - hator tako treba diskutovati i argumentovati.

A što se tiče ovoga što Nikko kaže, do sada se Zemlja okretala ka Suncu, a od 2012 će od Sunca... ma kako to može da se desi preko noći? Nešto slično sam pisala i na temi o ledenom dobu. U prirodi se dešavaju ciklusi, procesi, a ne trenutne pojave. Ništa ne može preko noći, osim da padne kiša, ali i ti kišni oblaci su, prilikom svog nastanka, sledili neki proces.
Proces, trajanje, ciklus - to se u prirodi dogadja, a nikako "fik i gotovo".

Taj cunami nije imao nikakve veze ni sa cim prirodnim, to je bilo vestacki izazvano.

Da, samo sto ce to da se desi mnogo ranije...izlazili su skoro naucnici i upozoravali, i to u dva navrata, ali su normalno odmah bili ucutkani, i nije prodrlo u javnost. Kakvih crnih 2000 godina, magnetno polje Zemlje ce nestati u sledecih nekoliko godina.

-kako mi to samo nije palo na pamet
oh,silly me

-daj izvor za to
ljudi,neka opsta kultura u raspravi je da,ukoliko zelite da negirate neciju spoznaju,da date i dokaz za to,u ovom slucaju izvor
pa izvoli

Evo, ja htedoh da dodelim reputaciju hator, kad - ne može!
Kaže - morate da dodelite reputaciju nekom drugom korisniku, pre nego što je opet dodelite korisniku hator!
A ja davala i drugima, ali izgleda da nije dovoljno...

No dobro, evo ovako javno ću reći - hator tako treba diskutovati i argumentovati.

A što se tiče ovoga što Nikko kaže, do sada se Zemlja okretala ka Suncu, a od 2012 će od Sunca... ma kako to može da se desi preko noći? Nešto slično sam pisala i na temi o ledenom dobu. U prirodi se dešavaju ciklusi, procesi, a ne trenutne pojave. Ništa ne može preko noći, osim da padne kiša, ali i ti kišni oblaci su, prilikom svog nastanka, sledili neki proces.
Proces, trajanje, ciklus - to se u prirodi dogadja, a nikako "fik i gotovo".
:rumenka:
hvala........i hvala i za pokusaj davanja reputacije:D
pa znas kako,kao sto sam vec napisala,docice i do skoro potpunog nestajanja magnetnog polja,i kada bi se zamena odigrala kroz par godina(o 2012 je apsurd govoriti!),sad a bi na zemlji vladao haos
zato smatram da ce se to ipak odviti za tih nekih 2000 godina,buduci da je ovo cemu sada svedocimo zacetak haosa,barem ja na to tako gledam.......
ne moze to u sekundi
@astronaut-hvala i tebi:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back