G.H.O.S.T.
Poznat
- Poruka
- 7.997
Najnovije vesti iz NASA-ine laboratorije!Nasini strucnjaci ce 2012 unajmiti Dusana Kecmana da gadja meteor koji ide u susret zemlji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najnovije vesti iz NASA-ine laboratorije!Nasini strucnjaci ce 2012 unajmiti Dusana Kecmana da gadja meteor koji ide u susret zemlji.
Nećemo da spamujemo temu.Može na PP o tome ako hoćeš.
I nadam se da ćeš shvatiti da kada nemaš argumenata nema potrebe ići na ponižavanje i sarkazam na bilo kom osnovu ako si pametna.
@milica cobanica
Australiju pogodio najjači potres u poslednjih 50 godina.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/185899/Zemljotres-od-pet-stepeni-pogodio-jug-Australije
Ovo je najveći zemljotres koji je pogodio Čile za poslednjih 50 godina.
http://www.naslovi.net/2010-02-28/b...u-usmrtio-vise-od-700-ljudi-fotovideo/1572713
Ovaj zemljotres, koji je trajao jednu minutu i posle kojeg je došlo do još tri potresa, je najjači koji je pogodio Haiti u poslednjih 200 godina.
http://krize.medijskestudije.org/2010/01/18/zemljotres-unistio-haiti/
kao što i kolega jokoonoko postavio:
Haiti 12. januar 2010
Chile 27. februar 2010
Turska 8 mart 2010
Kina 14. april 2010
Australia 20. april 2010
Vulkan:
Island 15.april 2010.
Mislim da za reč "neverovatno" ima mesta.
Pa upravo si potvrdila moje tvrdnje,da najviše i najači zemljotresi jesu u zadnjim vremenima,preciznije zadnjih 30 godina.Znači pošto nisi biskvit to ne možeš zaključiti?australiju je 1988 pogodio zemljotres jacine 6,8 merkalija sto je jace od ovih 5 koliko moze svak da zakljuci, pa cak i biskvit
http://www.eeri.org/site/reconnaissance-activities/48-australia/150-ms69tennantcreek
cile -
15.10.1997. - 7,1 merkalija
20.06.2003. 6,8 merkalija
novembar 1997 6,3 merkalija
6,5 merkalija nivembra 1992
hoces jos?
7,3 merkalija u oktobru 1993
7,7 u novembru 2007
udji na google earth i dodaj opciju zemljotresa, pa prebroj ak te ne mrzi.
haiti je mala drzava ali ako pogledamo karibe kao celinu moze lako da se uvidi da je bilo i jacih zemljotresa samo sa manjim ljudskim zrtvama.
Pa upravo si potvrdila moje tvrdnje,da najviše i najači zemljotresi jesu u zadnjim vremenima,preciznije zadnjih 30 godina.
Pa upravo si potvrdila moje tvrdnje,da najviše i najači zemljotresi jesu u zadnjim vremenima,preciznije zadnjih 30 godina.Znači pošto nisi biskvit to ne možeš zaključiti?
"Zato i nije čudan veliki broj zemljotresa koji se u poslednje vreme sve više dešavaju, usled velikog otopljavanja leda kojeg je sve manje na polovima. Smanjivanje mase leda kojim su one vršile pritisak na kontinetalne ploče ispod njih, uslovljava njihovo oslobađanje i sve veće pomeranje!"
http://analogija.com/analogija/promene.html
Sigurno ne možemo reći da otopljavanje polova kao uzročnik sve više i sve jačih zemljotresa normalno koji se događalo i u prošlosti.Budi biskvit pa zaključi sama.
nisam nista potvrdila. samo sam demantovala one novinske natpise o najjacim zemljotresima u zadnij 50 godina.
Toliko o tome da nisi ništa tvrdila.i ranije je bilo puno i jos vise zemljotresa pa nikom nista.
Pirox jel ti shvatas da se ovde raspravlja o tim pricama kako su ovi sada zemljotresi (pocetkom ove godine), najjaci zemljotresi u poslednjih 50 godina? Milica ti je lepo pokazala kada su se gde i koliko jaci zemljotresi desavali mnogo ranije...
Jel to stvarno tesko da razumes? Bilo je i pre jacih zemljotrasa... Nije tacno da je sve vise katastrofa kako smo blizi toj godini 2012....
Poenta je u tome...
Tvoja tvrdnja:
Toliko o tome da nisi ništa tvrdila.
Ja govorim o zemljotresima u zadnjih par decenija.Jeli tebi to teško shvatiti?Pirox jel ti shvatas da se ovde raspravlja o tim pricama kako su ovi sada zemljotresi (pocetkom ove godine), najjaci zemljotresi u poslednjih 50 godina? Milica ti je lepo pokazala kada su se gde i koliko jaci zemljotresi desavali mnogo ranije...
Jel to stvarno tesko da razumes? Bilo je i pre jacih zemljotrasa... Nije tacno da je sve vise katastrofa kako smo blizi toj godini 2012....
Poenta je u tome...
kad kazem ranije mislim na 19, 18, 17, 16, 15 itd unazad vek ne na prethodnih 3-5 decenija. ponovo pitam - el treba da crtam il ne?
Pa kada ne umeš ta postaviš link,ne vredi ti ni crtanje.
Ja govorim o zemljotresima u zadnjih par decenija.Jeli tebi to teško shvatiti?
I ne govorim samo o jačini zemljotresa,već i o učetalosti zemljotresa zadnjih decenija.
I ja sam postavio link za moju tvrdnju.Da postavim ponovo ako slučajno nisi pročitao.
"Zato i nije čudan veliki broj zemljotresa koji se u poslednje vreme sve više dešavaju, usled velikog otopljavanja leda kojeg je sve manje na polovima. Smanjivanje mase leda kojim su one vršile pritisak na kontinetalne ploče ispod njih, uslovljava njihovo oslobađanje i sve veće pomeranje!"
http://analogija.com/analogija/promene.html
Jeli ovo tebi teško razumeti?
A ti sada demantuj ove podatke i tvrdnje,ali dokazima i činjenicama a ne tvojim mišljenjem.To što ti misliš da nema više katastrofa to i nije neki dokaz.
A sada koji je taj link koji govori o zemljotresima mnogo ranije.Precizan link jer nemam vremena da se igram kviza i toplo hladno.
Ma jok... ne ide mu... Jos je pogresno procitao ono sto sam napisao...
Ma, samo me malo brine ovaj kalendar Maja, koji je precizniji od našeg. Zašto se završava baš na taj dan?
Ne tvrdim da se radi o nekom proročanstvu, nego zašto su izabrali taj dan za kraj kalendara, kada će se desiti ti astrološki fenomeni.
Sama pomisao na naglu promeu polova je jezovita. Zemlja bi ličila na preoranu njivu.
Nije bitno koliko ljudi bilo pre,a mernih instrumenata bilo u svim državama od pre 100 godina kao i danas, stoga su vrlo pažljivo praćeni svi zemljotresi.U prošlosti je bilo jačih zemljotresa neg' danas...
Možda i više.
Ali je prije 150 godina na svijetu bilo 1,5 milijardi ljudi.
Nisu bili zbombani u 50 megalopolisa,uglavnom.
Manje ih je ginulo,nije bilo mjernih instrumenata...
Niti mas medija da dižu paniku.
Toliko.
Ajd ćao...
![]()
Nije čitanje u pitanje već vreme.Previše poslova radim na odgovorno mesto da bi gubio vreme za razliku od tebe.ja postavih linkove ali ti evidentno ne umes da ih otvoris ili ne umes da procitas![]()