scot
Primećen član
- Poruka
- 979
Ko to reče da ja ne znam za Milovana Đilasa?
pa onda znas da je dan kad se rodila crnogorska nacija 1.maj 1945,mjesto rodenja komunisticke novine Borba,otac Dijlas majka Josp Broz

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko to reče da ja ne znam za Milovana Đilasa?
Doduše, donekle si bio u pravu u vezi "odricanja". Evo iz njegove posljednje knjige, ne tako davno:
Ono što je interesantno - i što ne znaju niti dukljani, niti srpski mrsci komunističke "izdaje" - jeste da su se svi crnogorski komunisti i partizani smatrali Srbima, odnosno tvrdili da si u Crnogorci Srbi još 1945. godine. Njihov lider godinama kasnije Blažo Jovanović daje izjavu kako su Crnogorci Srbi, a partizanska skupština u svojim proglasima o crnogorskoj naciji još davne '45. godine:
Što je najsmješnije, autor ove rečenice gore je sveštenik-partizan Srbo-katolik.Sačuvaj bože koliko je interesantna crnogorska povijest i politika.
![]()
pa onda znas da je dan kad se rodila crnogorska nacija 1.maj 1945,mjesto rodenja komunisticke novine Borba,otac Dijlas majka Josp Broz![]()
Slavene ovde nisi u pravu,mi jesmo braca i isti narod ali ne vjerujem da bi Srbi sa ovu stranu Drine prihvatili unitarnu drzavu kad bi imali slobodu izbora ,pre bi to bila neka federacija,cisto sumnjam da bi neko iz Banjaluke danas kad je Republika Srpska u boljem ekonomskom polozaju nego Srbija prihvatio da se pare odljevaju u Beograd,jesmo braca ali nam novcanici nisu,a ta bosanska nacionalna struje ti je utopija i tesko da ce takav projekat ikada zaziviti sa ovu stranu Drine pa nijsmo mi crnogorci pa da se tako lako odricemo svog identiteta
pa onda znas da je dan kad se rodila crnogorska nacija 1.maj 1945,mjesto rodenja komunisticke novine Borba,otac Dijlas majka Josp Broz![]()
Potpunu evoluciju, na svim poljima![]()
Колико само знам Никшићана који су за опозицију... Колико само знам људи који су били против самосталности, па ето, изгледа да све покрадоше
Надајмо се да ће и црногорска опозиција гласати за њега (Andrija Mandić, prim. Slavenova). Боље он него ДПС
Такво куповање гласова је срамота за читаву нацију, за читав Балкан. Чујем да овај пут (засад) ДПС нуди око 150 еура, а ПзП око 80. Кажу даваће и више
Медојевић ти је "мали Мило". Лопов и лажов. Можда би био и већи од Мила да му се може
Косово јесте Србија. Зашто би се ико увредио?? Црна Гора је увек била српска земља у којој су живели Срби. То говоре и и историјски списи. Ове друге пароле и скандирања нећу да коментаришем.
..Вива Монтенегро. Зар је могуће да не постоји неки слоган на "црногорском", него баш узесте италијански??
Гласао би за ДПС??? Зашто је овај податак за плакати??? Шта је то ДПС добро урадио у Црној Гори, осим Мугоше у Подгорици коме скидам капу??
Моје мишљење о кандидатима:
1. Филип Вујановић - ДПС: За овога човека бих једино гласао када би у другом кругу био са Медојевићем. Ианаче, типичан лажов, лопов и обмањивач народа.
2. Андрија Мандић - СЛ: Најбољи кандидат за мене и моје мишљење. Само напред, до победе!
3. Небојша Медојевић - ПзП: Лопов, обмањивач народа, једном речју, гори од Мила и Филипа.
4. Срђан Милић - СНП: Чини ми се као одговоран политичар, мада сам чуо низ ствари о њему које ме копкају. Ипак, када не би било никога из СЛ-а он би вероватно био мој кандидат.
5. Драган Хајдуковић - независни кандидат: Чини ми се као добар политичар и одговоран човек. Ипак, он је нова-стара личност политичке сцене Црне Горе
6. Благота Митрић - независни кандидат: Није ни чудо што је одустао. Ни луди за њега не би гласао.
Pa dobro zike, da se podsjetimo i tvoje evolucije:
Onda, poslije transoformacije u DPSovca, zike je i dalje pisao ćirilicom, ali se počeo izjašnjavati za crnogorski polako. Pa je potom poslije jednog vremena i prešao na latinicu i polako počeo podržavati CPC (do jučer je SPC MCP), a jedno vrijeme je i bio čvrsti crnogorski nacionalista.
U svakom slučaju - zasližan imena DPS CG!![]()
E, dobar si zaista. Ja mislim da sam objasnio moje predstavljanje kao velikosrpskog nacionaliste, da "opipam teren". Inače, i tada sam bio za DPS![]()
Znam ja dobro kad se rodila crnogorska nacija, nego ti ne znaš
A priznaj, bio sam dobar, niko nije posumnjao.
Tako mogu da se ubačim i u kancelarije magistrata u Zemunu![]()
E, dobar si zaista. Ja mislim da sam objasnio moje predstavljanje kao velikosrpskog nacionaliste, da "opipam teren". Inače, i tada sam bio za DPS![]()
Jesam: ja.
Optužio sam te da si obični Srbijanac koji zajebava Crnogorce, pa sam potom pomislio da si ipak neki LSVovac ili LDPovac koji je došao na ideju da zajebava radikale.
Milo je samo bio u zabludi zbog Beograda, Kilibarda je bio zabludi zbog Mila, Štedimlija je samo bio u zabludi zbog beogradske propagande, Krsto je bio u zabludi zbog Nikole, Plamenac je samo očuvavao pravni poredak, Sveto je samo išao "kako vrijeme ide", Nikola je samo htio srbijanski prijesto, Miraš je samo isprobavao kako ide tim smjerom, ti si samo opipavao teren.![]()
Samo, gledajući ovaj intervju, ovdje još mi ispadne najobjektivniji i najnormalniji u cijeloj svojoj karijeri.
Znači nije kao početkom 1990.-ih godina kada je podržavao Veliku Srbiju, a niti je moderni Dukljano-Montenegrin...