Slucaj Jelene Krsmanovic 2

Nataša se od Dače razvela zbog poruka na telefonu,sada je skoro iste poruke našla Lazukiću.

Muskarcu je u prirodi ako je nezadovaljan kod kuce da mir trazi na drugoj strani...tesko naci uzajaman kvalitetan odnos dvoje ljudi zato i dolazi do razvoda....

- - - - - - - - - -

Nažalost većina je umno ostala u kamenom dobu, bez obzira na "fasadu". Samo KULTURA, NAUKA i OBRAZOVANJE mogu spasiti ljude od daljeg propadanja.

Tako je!A gde moze da se nađe kulture?Čim izađeš iz kuce stoka za oči bre ujeda....Ja bi se uclanio u to drustvo.

poruke koje je Jelena slala doktorki odnosile su se na pitanja u vezi sa terapijom njene majke i lekovima koje bi trebalo da pije.
- I dalje čuvam Jelenine poruke koje smo tog dan razmenjivale. Pitala me je nešto u vezi sa lekarskim nalazima njene majke koje je tog dana dobila. Nekoliko poruka smo na tu temu razmenile, a sutradan sam saznala da je ubijena. S Jelenom sam razgovarala uvek i samo o zdravlju njene majke, nikada o privatnim stvarima - ispričala je juče zameniku tužioca doktorka Šišić i istakla da nema direktnih, ali ni indirektnih informacija niti saznanja o ubistvu.

Koje je toga dana dobila??Kako dobila ,gde dobila??

- - - - - - - - - -

Znaci ona je morala da ode do Doma zdravlja tog 2 aprila da podigne nalaze !!Totalno nedoreceno pisu...

- - - - - - - - - -

Ko je podigao nalaze ??

Poslednja izmena:
Pravoslavlje zabranjuje bilo kakav vid bioenergije.Tako da to jesu djavolska posla.

ja poštujem religiju i tradiciju ali ako je u istoj sve tako ispravno sto ne stanu na put beloj mafiji i masovnom trovanju. Ja odbijam da budem bilo čije zamorce stoga edukujem sebe svakim danom i smatram da nam je za svaku bolest priroda dala lek. Ja se iskljucivo lecim kineskom drevnom medicinom baziranoj na biljnim cajevima i akupunturi i nikakva religija me neće stopirati u tome .

Po komentarima se da videti da se nije nikud odmaklo sa ovakvim mentalitetom. Žao mi je zbog toga, žao mi je svih vas koji se na taj način odnosite prema sebi i svetu oko sebe, a žalim i sebe što sam se rodila i ostala tu gde jesam. Menjajte se ljudi, pod hitno. Svi smo mi žrtve i svoje nesvesti i neznanja. Osvešćujte se. Odrastite.

Svi smo mi zrtve naopakog sistema .Ako mi treba znanje ,ja cu da istrazujem ,da ucim ,da citam ,znanje se stice tokom celog zivota ,a ne samo po nekakvim skolama ,Ne razumem ovakvo prozivanje forumasa?!

upravo tako, potvrdjujem tvoje reci, skola nije merilo obrazovanja, ja sam završila dva fakulteta i mogu sa tim diplomama da ne kažem šta, tretiram ih ne više vredne od toalet papira u svom toaletu, svoj hleb zaradjujem na sopstvenoj edukaciji gde sam priznat stručnjak i niko mi ne traži diplomu već znanje! Gospodja Je prilično kontradiktorna, priča o nekom zatrovanom sistemu a u isto vreme podržava trovanje naroda od strane tamo nekih plastičnih babika koje su dale veliki doprinos u trovanju današnjih generacija.

A Pravoslavlje sam naglasio zato sto se ona izjasnjava kao pravoslavka ,pobozna ,a praktikuje nekakvu bioenergiju ..I sta sad hoces da kazes da su sveti ljudi blesavi ,a da je ona pametnija i mudrija od njih?

- - - - - - - - - -

Znam ja o cemu Qing pricas ,ja sam imao kontakta sa Rusima ,koji to praktikuju,jedan je radio samo sa molitvom ,znaci masaza i to ,nikakva bioenergija ,a njegova majka je posedovala znanje ali i bila u prelesti...

Opet spinuju ,ona ocito nije ubijena na nasipu ,dokazi za to ne postoje ...dokle vise ljude da zahebavate u mozak?

- - - - - - - - - -

Последњи минути пре Јеленине смрти
16.41 Јелена разговарала са кумом Вером
16.43 послала СМС докторки
16.50 певачица се чула са мајком
16.56 базне станице регистровале Јеленин број у близини места на ком је убијена
17.04 са истог места Зоран позива Јеленин број телефона
Након убиства Јелене Марјановић пронађен ДНК два мушкарца из Борче.

Ovo je ocito laz.Njena majka je izricito rekla da se cula sa njom oko pola 4 .

- - - - - - - - - -

Rocknrollsores, naravno da kritikujem takve pojave i one koji dozvoljavaju takve stvari po medijima. Ništa nisi shvatio od onoga što sam napisala. No, nema veze. Interpretiraj i percepiraj kako želiš. Tvoje pravo. Ja nastupam sa stanovišta univerzalnih moralnih ljudskih vrednosti, bez obzira na religiju ili veru koju spominješ, jer ovakvih pojava ima posvuda, ne pozivam se na nikakav fanatizam bilo koje vrste, koji mi je čak i odbojan, jer opet dovodi do istih problema.

Rocknrollsores, naravno da kritikujem takve pojave i one koji dozvoljavaju takve stvari po medijima. Ništa nisi shvatio od onoga što sam napisala. No, nema veze. Interpretiraj i percepiraj kako želiš. Tvoje pravo. Ja nastupam sa stanovišta univerzalnih moralnih ljudskih vrednosti, bez obzira na religiju ili veru koju spominješ, jer ovakvih pojava ima posvuda, ne pozivam se na nikakav fanatizam bilo koje vrste, koji mi je čak i odbojan, jer opet dovodi do istih problema.
Pominjem veru ,zato sto se pitanje vere provlaci kroz ovaj slucaj ...shvatio sam sustinski sta si rekla ,ali si prozvala kolege forumase .Ako nekoga treba prozvati ,to nisu forumasi ,nego novinare lesinare .

Bit ce u statsu bez suđenja...tako ce blejat u zatvoru mesec po mesec....jer nisam siguran da bas i imaju cvrste dokaze....

Zato sto nema zakona.Definitivno posle saslusanja cerke ,bi se trebalo prelomiti ....ovako se samo zloupotrebljava sistem.

- - - - - - - - - -

Ova Bekvalceva ne zasluzuje prostor da se pominje na ovom pdf .

- - - - - - - - - -

Kao sve nju neko bije ,sve je neko vara ....**** off bre!

Proširenje istrage

Član 306.

Istraga se sprovodi samo u pogledu osumnjičenog i krivičnog dela na koje se odnosi naredba o sprovođenju istrage.

Ako se u toku istrage pokaže da postupak treba proširiti na koje drugo krivično delo ili protiv drugog lica, javni tužilac će naredbom proširiti istragu.

U pogledu proširenja istrage važe odredbe čl. 296. i 297. ovog zakonika.

Prekid istrage

Član 307.

Istraga će se prekinuti ako:

1) kod osumnjičenog posle učinjenog krivičnog dela nastupi duševno oboljenje ili duševna poremećenost ili kakva druga teška bolest zbog koje ne može učestvovati u postupku;

2) nema predloga oštećenog ili odobrenja nadležnog državnog organa za gonjenje, ili se pojave druge okolnosti koje privremeno sprečavaju gonjenje.

Istraga se može prekinuti ako:

1) se ne zna boravište osumnjičenog;

2) je osumnjičeni u bekstvu ili inače nije dostižan državnim organima.

Pre nego što donese naredbu o prekidu istrage, javni tužilac će prikupiti sve dokaze o krivičnom delu osumnjičenog do kojih se može doći. Ako je istraga prekinuta iz razloga predviđenog u stavu 2. tačka 2) ovog člana javni tužilac će predložiti da se prema osumnjičenom odredi pritvor.

Kad prestanu smetnje koje su prouzrokovale prekid, javni tužilac će nastaviti istragu.

Obustava istrage

Član 308.

Javni tužilac može u toku istrage da odustane od gonjenja osumnjičenog i obustavi istragu ako:

1) delo koje je predmet optužbe nije krivično delo, a nema uslova za primenu mere bezbednosti;

2) je krivično gonjenje zastarelo ili je delo obuhvaćeno amnestijom ili pomilovanjem ili postoje druge okolnosti koje trajno isključuju krivično gonjenje;

3) nema dovoljno dokaza za optuženje.

U slučaju iz stava 1. ovog člana, javni tužilac će naredbom obustaviti istragu i o tome obavestiti osumnjičenog i oštećenog (član 51. stav 1.).

Pribavljanje podataka o osumnjičenom

Član 309.

Javni tužilac će pre završene istrage pribaviti podatke o osumnjičenom (član 85. stav 1.) ako nedostaju ili ih treba proveriti, kao i podatke o ranijim osudama, a ako osumnjičeni još izdržava krivičnu sankciju koja se sastoji u lišenju slobode - podatke o njegovom ponašanju za vreme izdržavanja krivične sankcije.

Javni tužilac će, po potrebi, pribaviti podatke o ranijem životu osumnjičenog, prilikama u kojima živi i o drugim okolnostima koje se odnose na njegovu ličnost. Ako je potrebno da se dopune podaci o ličnosti osumnjičenog javni tužilac može odrediti preglede ili psihološka ispitivanja osumnjičenog.

Ako dolazi u obzir izricanje jedinstvene kazne kojom će se obuhvatiti i kazne iz ranijih presuda, javni tužilac će zatražiti spise predmeta u kojima su donete ove presude ili overene prepise pravnosnažnih presuda.

Završetak istrage

Član 310.

Kada nađe da je stanje stvari u istrazi dovoljno razjašnjeno javni tužilac će doneti naredbu o završetku istrage koju će dostaviti osumnjičenom i njegovom braniocu, ako ga ima, i obavestiće oštećenog o završetku istrage.

Ako javni tužilac ne završi istragu protiv osumnjičenog u roku od šest meseci, a kada je reč o krivičnom delu za koje je posebnim zakonom određeno da postupa javno tužilaštvo posebne nadležnosti u roku od jedne godine, dužan je da obavesti neposredno višeg javnog tužioca o razlozima zbog kojih istraga nije okončana.

Neposredno viši javni tužilac dužan je da preduzme mere da se istraga okonča.

Ako javni tužilac po završetku istrage odustane od krivičnog gonjenja obavestiće o tome osumnjičenog i oštećenog (član 51. stav 1.)

Dopuna istrage

Član 311.

Javni tužilac doneće naredbu o dopuni istrage kada nakon završetka istrage utvrdi da je potrebno preduzeti nove dokazne radnje.

Dopunu istrage javnom tužiocu mogu predložiti osumnjičeni i njegov branilac. U tom slučaju shodno se primenjuju odredbe člana 302. ovog zakonika.

Prigovor zbog nepravilnosti u toku istrage

Član 312.

Osumnjičeni i njegov branilac mogu odmah po saznanju, a najkasnije do završetka istrage, podneti prigovor neposredno višem javnom tužiocu zbog odugovlačenja postupka i drugih nepravilnosti u toku istrage.

Neposredno viši javni tužilac će u roku od osam dana od dana prijema prigovora doneti rešenje o odbijanju ili usvajanju prigovora. Protiv ovog rešenja javnog tužioca nije dozvoljena žalba ni prigovor. Rešenjem kojim usvaja prigovor javni tužilac će izdati obavezno uputstvo nadležnom javnom tužiocu da otkloni utvrđene nepravilnosti u toku istrage.

U slučaju da prigovor bude odbijen, osumnjičeni i njegov branilac mogu u roku od osam dana po prijemu rešenja iz stava 2. ovog člana podneti pritužbu sudiji za prethodni postupak. Ako sudija za prethodni postupak oceni da je pritužba osnovana, naložiće da se preduzmu mere za otklanjanje nepravilnosti.

Ako javni tužilac ne završi istragu protiv osumnjičenog u roku od šest meseci, a kada je reč o krivičnom delu za koje je posebnim zakonom određeno da postupa javno tužilaštvo posebne nadležnosti u roku od jedne godine, dužan je da obavesti neposredno višeg javnog tužioca o razlozima zbog kojih istraga nije okončana.

Javno tuzilastvo posebne nadleznosti?Ima li pravnika da objasni ove izraze ?

- - - - - - - - - -

Ja mislim da u ovom slucaju nema zakona ....nikakve ovde posebne nadleznosti nema ,ovo se smatra navodno kao zlocin u okviru porodice ...tako da ovde zakon jednostavno ne postoji?

Back