Slovenija: Zabranjen rad građanima sa Kosova

Slovenija: Stop za zapošljavanje Kosovara
Autor: Beta | 07.06.2009. - 00:02

Slovenačka vlada će privremeno zabraniti zapošljavanje građana Kosova i Metohije zbog zloupotrebe radnih dozvola i dozvola za boravak.

Strancima sa prebivalištem na Kosovu neće biti više dozvoljeno ni izdavanje dozvola za predstavnike i vlasnike malih i srednjih preduzeća, objavio je juče slovenački list „Dnevnik“.
Na taj potez slovenačka vlada odlučila se nakon brojnih upozorenja država sa područja „šengena“, a posebno Švajcarske i Nemačke da je naglo povećan broj državljana Kosova, koji rade u zapadnoj Evropi na crno i sa slovenačkom dozvolom. Ograničenje se odnosi i na „barske plesačice“, čije će zapošljavanje biti ograničeno samo na one kojima za ulazak u Sloveniju nije potrebna viza, a koje će svoj posao moći obavljati samo na jednoj lokaciji. Zabranjeno će biti i sezonsko zapošljavanje u građevinarstvu, turizmu, poljoprivredi i šumarstvu.
Iako se sa slovenačkom dozvolom slobodno kreću na području država Šengenskog sporazuma najviše tri meseca, očito je da Kosovari svoj boravak u Evropi produžavaju, nalaze posao i sklapaju bračne veze. Teškoće sa njima najviše naglašava Švajcarska, koja je za državljane Kosova najčešće ciljna država i koja, navodno, svaki dan obrađuje i po 15 slučajeva zloupotrebe slovenačkih dozvola, a dosad je 11 državljana Kosova poslala nazad u Sloveniju.
„Dnevnik“ piše da je državljanima Kosmeta u slovenačkoj ambasadi u Skoplju od januara do marta ove godine bilo izdato 3.600 dozvola za boravak, što je skoro jednak broju boravišnih dozvola koje su izdale sve ostale evropske države zajedno.
Pogledajte tekst iz blica , tu se ocigledno vidi da su novine koje ne rade u korist Srbije
Ne postoje kosovari vec albanci sa Kosova i Metohije
Ne postoji Kosmet vec Kosovo i Metohija

Poslednja izmena:
vest sam inace postavio na onoj temi. i ne radi se tu o tome da nas slovenci mrze, radi se o tome da prevelik broj albanaca dobija te vize, pogledajte procenat, i onda ih zloupotrebljava. i normalan korak slovenije je da trenutno zabrani, a onda da vidi kako ce taj broj smanjiti, zakonom, nekom stavkom i sl. da srbi mogu dobiti te dozvole kao albanci, sigurno bi i za srbe taj zakon vazio, ali bi tada to bilo "zlovenci ponovo protiv srba"

vest sam inace postavio na onoj temi. i ne radi se tu o tome da nas slovenci mrze, radi se o tome da prevelik broj albanaca dobija te vize, pogledajte procenat, i onda ih zloupotrebljava. i normalan korak slovenije je da trenutno zabrani, a onda da vidi kako ce taj broj smanjiti, zakonom, nekom stavkom i sl. da srbi mogu dobiti te dozvole kao albanci, sigurno bi i za srbe taj zakon vazio, ali bi tada to bilo "zlovenci ponovo protiv srba"
Lupaš,u Srbiji ima malo onih koji bi išli da čiste ulice i kopaju kanale po Sloveniji.Znam svega par ljudi koji su otišli u Sloveniju i to kao tranzit za Italiju gde su našli posao,sklopili brakove i dobili državljanstva.Relativno mali broj Srba se bavi kriminalom a pogotovo ne kriminalom u koji su uvučene cele porodice i familije kao kod vas.

Lupaš,u Srbiji ima malo onih koji bi išli da čiste ulice i kopaju kanale po Sloveniji.Znam svega par ljudi koji su otišli u Sloveniju i to kao tranzit za Italiju gde su našli posao,sklopili brakove i dobili državljanstva.Relativno mali broj Srba se bavi kriminalom a pogotovo ne kriminalom u koji su uvučene cele porodice i familije kao kod vas.

a zašto ima onda ovdje toliko srbina u kanalima?
ako je u srbiji plata manja kao u rep. srbski normalno da ima i srbina ovdje.
koji relativni mali broj?
šta ti je?
vidi se ti da ni jedan put nisi otišao sa srbije

šta ti je?

a ti ne izjednacuj Srbe i muslimane. :rtfm:

znaci ti cim cujes da neko prica Srpski ti ga svrstavas u Srbe,....pa Srpski ne pricaju samo Srbi,.....

dragan scrb

pardon

onda one srbske zastave i majice srbskih reprezentanta upotrebaljajo muslimani i šiptarji?

pa onda kada vidiš popis radnika
jovanovič
sretnič
vukovič
nenadovič
vjerovatno sam i tada čorav?

daj dođi mi u maribor i zajedno idema kod radnika i pitajma odakle su i koja jim je nacionalnost

dobro?
smao je razlika da šiptari dođe malo brzo ali sve ostalo je isto

šta ti je?
Pa imaš Srba i iz drugih krajeva bivše Juge,ali s obzirom da ti ne razlikuješ Srbe,Hrvate i šiptare šta vredi da ti pričam...a osim slovenačkog ne govoriš ni jedan jezik.:)

****.te mišoni

dođi mi ovdje i pitaj ko su oni po nacionalnosti

i pogledaj kojima su slvoenci dali radničke dozvole u godini 2008
ali ne mišoni ti znaš sve!!.

e da te ne vidimo kraj godina kada srbija bankrotira u sloveniji
ipak ovdje imate puno komunista-brača sigurno bit če ti bolje ko u njemački

a vidi kako znas srpski :hahaha:

a u zloveniju ne bih isao jer ni vi leba nemate... a pre cete vi da bankrotirate nego mi.

pre bih isao u izrael nego u sloveniju

hah tako mrzite slovenijo a sveeno činite 45 % ljubljane

ko bi znao šta misle ovi srbini

pljuvajo po svima ali kraj godina

pomozite mi, radit ču 5 posta bolja molim ne vratite me na balkan.
šta ti nije jasno droide?
to što sada imate rast bdp-a vam radijo strane investicije
to što imate hleb 70 m2 stana i fiatn punto u garaži imate zbog stranaca

60 % izvoza vam činijo stranačke tvrtek, pa i to bi se danas upitao što je srbsko?
ovdje ima svaka normalna kuča 2 automobila ide svake godine skijat i na more pa vlastito kučo
čita ovdje na krstarici teme
koliko vam ide tvrtk firma u bankrot kako srbske priverede skoro nema više.
ovdje se radiš bogatog srbina
ali nasmijat ču se na ovo kada šetam mraibor i vidim srbine u kanalima us šiptara .

heroji srbski, fakat da vas nije sram
zbog nespososbnosti srba je srbski narod ko jevreji
svuda jih ima samo u srbiji ne.

stvarno se pitam šta bi se desilo sa srbima isrbijo ako ni jenda zemlja ne bi dozvolila emigracije.

stvarno mi je smješno ono

hahahhahahahahahahahahahaha
vi nemate bi hleba bankrotira čete prije a mi nikada!!!!

a statistika privrede i plate vam ko crna kronika
stvarno neznam zašto nemate jaja da pričate istino. i radite neko švicarsko sa srbije
vaše laži ovdje su patetične što vidim koliko ima srbina sve više u sloveniji, zemlji koja nema za hleb hehe

aj srbi kada bit čete ciivlizovan narod u 21.stolječu?

Nije goßno, no se pas posr'o...

Ako vi "crnogorci " nemate istorije nemojte se sprdati sa tudjom.
Njegos je bio Srbin , hteli vi to ili ne.
Vi ste ono sto bi presvetli vladika nazvao mrskim Poturicama, prodali ste veru za veceru.

A Slovenci Austriski konjusari neka nam nesto kazu. Virite iz SUPKA Austrijanaca.
Istorija se svela dosli Bosanci napravili decu po sloveniji. A oni idu da traze oca u bosnu, Samo sto sad umesto Bosne , Idu po svim republikama bivse Juge.

prekomorc je ti se tata zove Faruk ili Stojan?

Poslednja izmena:

60 % izvoza vam činijo stranačke tvrtek, pa i to bi se danas upitao što je srbsko?
ovdje ima svaka normalna kuča 2 automobila ide svake godine skijat i na more pa vlastito kučo
ali nasmijat ču se na ovo kada šetam mraibor i vidim srbine u kanalima us šiptara .

stvarno se pitam šta bi se desilo sa srbima isrbijo ako ni jenda zemlja ne bi dozvolila emigracije.

stvarno neznam zašto nemate jaja da pričate istino. i radite neko švicarsko sa srbije
vaše laži ovdje su patetične što vidim koliko ima srbina sve više u sloveniji, zemlji koja nema za hleb hehe

pa vi sad imate vise siptara nego srbija.. ne bih voleo da zivim tamo hahahaha

to si tako slagao da,.....lazes mali, lazes... Srba u Ljubljani nema ni 5 %:rtfm:

mogao si da da pises malo jasnije, ne razumijemo svi taj tvoj miksovani jezik....

mozda ja lupam, ali zar nisi shvatio iz teksta da albanci koriste sloveniju kao usputnu stanicu??? i da je bas u tome problem.

Back