Милораду Додику забрањен улаз у Словенију

Dodiku su prvu zabranu putovanja uvele SAD u januaru 2022. Na američkoj „crnoj listi“ se našao zbog „destabilišućih aktivnosti“ na Zapadnom Balkanu, a sankcije su uključivale zabranu vize, piše CDM.me.
Na meti sankcija Velike Britanije je od aprila 2022. Tada je i njemu i njegovoj saradnici Željki Cvijanović zabranjen ulazak u zemlju, kao i korišćenje eventualne imovine na britanskoj teritoriji. Razlozi su pokušaj podrivanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz britanske Vlade.

„Britanija veruje da ovaj par namerno potkopava teško izvojevan mir u BiH“, navodi se u saopštenju.
Zbog „napada na ustavni poredak BiH“ u aprilu ove godine Dodiku su sankcije uvele i Austrija i Nemačka, koje uključuju zabranu putovanja u te dve zemlje, kao i blokadu imovine. Mere se odnose i na bivšeg premijera RS Radovana Viškovića i predsednika Skupštine RS Nenada Stevandića.
Kroz Austriju im je zabranjen i tranzit.
Austrija i Nemačka su se oglasile zajedničkim saopštenjem i obrazložile razloge uvođenja sankcija.

„Napadi vodećih političara iz Republike Srpske na ustavnu celovitost Bosne i Hercegovine, koji svesno slabe državu, neprihvatljivi su i predstavljaju opasnost za bezbednost i stabilnost Bosne i Hercegovine i celog regiona. Oni, takođe, blokiraju proces pristupanja EU i dovode u opasnost budućnost zemlje u Uniji“, navodi se u saopštenju.

Milorad Dodik je od maja ove godine i na „crnoj listi“ Poljske. Njemu je zabranjen ulazak, ali i tranzit kroz ovu zemlju, piše Politicki.ba, pozivajući se na svoja saznanja.

Kako se navodi, zabrana putovanja za Dodika znači i da preko ove zemlje ne može da leti za Rusiju.

Razlozi za sankcije su „antidejtonske i secesionističke aktivnosti ovog političara“.

Drugi zvaničnici Republike Srpske nisu meta poljskih sankcija.

RSE s druge strane piše da im je potvrđeno iz poljske ambasade u BiH da je u Poljskoj pokrenuta procedura za izricanje zabrane ulaska i tranzita kroz tu zemlju za Milorada Dodika.

Sankcije Dodiku, Viškoviću i Stevandiću je u maju uvela i Litvanija zbog njihovog učešća u narušavanju ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, objavljeno je na zvaničnoj stranici Odeljenja za migracije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Litvanije.

Litvanija je odredila i do kada Dodik neće moći da ulazi na njenu teritoriju, što uključuje i trazit, – do aprila 2030. godine, piše cdm.me.

Takođe se navodi da sankcije protiv Dodika planiraju još neke zemlje, uključujući Francusku, Bugarsku, Rumuniju i Estoniju.

Poslanici Evropskog parlamenta su u Izveštaju Evropske komisije o napretku BiH sredinom juna pozvali na uvođenje sankcija Dodiku zbog „razdorne retorike i secesionističke politike“.

Zbog protivljenja mađarskog premijera Viktora Orbana EU nije mogla da postigne saglasnost u vezi s tim pitanjem.

Dodik je početkom augusta pravosnažno osuđen na godinu zatvora i šest godina zabrane obavljanja javnih funkcija u BiH zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Nakon pravosnažne presude njemu je Centralna izborna komisija BiH oduzela mandat predsednika RS.

Još jedan dokaz koliko si plitkouman, prilikom izlaska kolone JNA okružene sarajevskim teroristima čuje se kako im dobacuje muslimanski komandant:

OVO ĆE O ZAVRŠITI U BEOGRADU!!
Znaci na osnovu pijane izjave neke buranije sa puskom u ratnom dejstvu , ti gradiras predumisljajnu svrhu celog rata koju su logisticki donele osobe hiljadama kilometara daleko :lol:

A ja ti plitkouman , rekoh bosanska pamet a i kultura dijaloga.

Nego koliko ono zemalja je zabranilo ne samo ulazak vec i tranzit kriminalcu dodiku i familiji mu njehovoh osim slovenije... usa, britanija, austrija, nemacka, poljska, litvanija... a on ce u strazburu da se izbori za "pravdu" , da nije kriminalac vec samo nevini patriota :rotf:

Leci se.

Znaci vi da nas zovete srbijanci, a mi vas ne smemo da zovemo bosanci.

Stvarno ne znam ko koga mrzi ovde.

Vi ste dovoljno pokazali svoju mrznju prema Srbiji i Srbima da nema dalje.

Vas bivsi predsednik ima dvojno drzavljanstvo, ovde vrsi propagandu, ovde glasa, ovde salje svoje cacije i tursije, ko mrzi i zavadja Srbe, samo vi iz Bosne i niko drugi.

I sad je nama prekipelo i nema vi sta da se ljutite i da se vredjate, nego samo da se izvinite i da cutite.
Ti lupaš gluposti i namjerno lažeš i podmećeš. Ja ne dijelim Srbe na Srbijance i Bosance, ti to radiš.
Zato jer ti i nisi Srbin.

Znaci na osnovu pijane izjave neke buranije sa puskom u ratnom dejstvu , ti gradiras predumisljajnu svrhu celog rata koju su logisticki donele osobe hiljadama kilometara daleko :lol:

A ja ti plitkouman , rekoh bosanska pamet a i kultura dijaloga.

Nego koliko ono zemalja je zabranilo ne samo ulazak vec i tranzit kriminalcu dodiku i familiji mu njehovoh osim slovenije... usa, britanija, austrija, nemacka, poljska, litvanija... a on ce u strazburu da se izbori za "pravdu" , da nije kriminalac vec samo nevini patriota :rotf:
To nije sitna buranija već komandant ali tvoj mozak ne shvata ništa šire od buranije.
Ti i jesi samo za buraniju, kao pritka.

Pa što ga onda ne piješ? Vidiš da ti se stanje pogoršava.
Cim vam neko dirne pokojnog predsednika kriminalca on je lud.

Ceo svet je lud, samo ste vi pametni.

Svi su protiv vas jer ste vi nada covecanstva.

Svi kuju zavere da uniste srpsko nacionalno bice iz srpske a ono se bori na nacin da bracu iz srbije naziva ustasama i balijama.

Ko je onda za lekice?

Jok ja.

Samo ti i tvoji.

Cek forum zna ko sam ali ti jz bosne vidim da znas bolje. To ti rekli ratni muslimani cije stavove vidim podrzavas.
Opet lažeš, ja ne podržavam ničije stavove već citiram.
Kao što lažeš da ja dijelim Srbe i podržavam ratne ciljeve muslimana tako isto lažeš da si Srbin.

Ako ovo nije tačno onda nađi postove koji dokazuju suprotno.

Slovenija uvela sankcije Benjaminu Netanyahuu: Proglašen personom non grata​

b_250925126.jpg

https://www.klix.ba/vijesti/bih/slo...proglasen-personom-non-grata/250925126?widget

Evo, uvode sankcije i Dodikovim saveznicima. Opasni Slovenci. :lol::lol::lol:

Slovenija uvela sankcije Benjaminu Netanyahuu: Proglašen personom non grata​

b_250925126.jpg

https://www.klix.ba/vijesti/bih/slo...proglasen-personom-non-grata/250925126?widget

Evo, uvode sankcije i Dodikovim saveznicima. Opasni Slovenci. :lol::lol::lol:
Врши се убрзана поларизација свијета која неодољиво подсјећа на Орвелову 84-ту, балкански политичари су само пиони који се гурају као топовско месо.

Врши се убрзана поларизација свијета која неодољиво подсјећа на Орвелову 84-ту, балкански политичари су само пиони који се гурају као топовско месо.
I u tu polarizaciju, Slovenija i Izrael nisu na istoj strani?

I u tu podelu, Slovenija i Izrael nisu na istoj strani?
Очигледно, Словенија реално као једна од најбезначајнијих чланица ЕУ, наступа прва са неким радикалнијим потезима против Израела и гура прст у око Америма, односно владајућој клики тамо, са друге стране имамо Трампа и његове изјеве у УН и однос према политици ЕУ, а ту је и трећа страна на истоку, оно што долази у блиској будућности прије ће бити све, него досадно.😉

Back