Словенија vs Хрватска - поглед са Истока!

Баш због оваквог става, и постоји задњи пасус мога текста! Од када је то све Хрватско? - Од онда кад је нека пијана комунистичка бараба одлучила да АДМИНИСТРАТИВНЕ границе у Југославији изгледају баш тако, а Бадинтер их прогласио државним (ово наравно важи за све осим за Србију). Драге комшије то никада неби била Хрватска да Срби и припадници других народа нису пролили крв, да то узму од Италијана, и сл.

Istine radi....

4. jugoslavenska armija brojila je ukupnog broja 58 tisuća partizana,40 tisuća je bilo hrvatskih partizana .

"Riječko-tršćanska" ofenziva potrajala je do 7. svibnja. Najveće borbe događale su se u okolici Rijeke, gdje se glavnina armije sukobila s njemačkim 97. korpusom. Tito je nakon povratka iz Moskve 20. travnja cijelu armiju preusmjerio preko Ilirske Bistrice ravno na Trst i na Soču. U ofenzivi su sudjelovale i 43. istarska divizija, koja je poslana u Istru i 9. dalmatinska, koja se iskrcala pokraj Labina, a potom se i ona uputila prema Trstu.

U sam talijanski grad ušla je 20. dalmatinska divizija 1. svibnja 1945.

Баш због оваквог става, и постоји задњи пасус мога текста! Од када је то све Хрватско? - Од онда кад је нека пијана комунистичка бараба одлучила да АДМИНИСТРАТИВНЕ границе у Југославији изгледају баш тако, а Бадинтер их прогласио државним (ово наравно важи за све осим за Србију). Драге комшије то никада неби била Хрватска да Срби и припадници других народа нису пролили крв, да то узму од Италијана, и сл.

sve da je od malocas, hrvatsko je...legalno i legitimno...
E SAD STO TI NAS KRIVIS ZBOG Kosova...:dontunderstand: pa nismo vam mi oteli Kosovo..za nj se morate ipak sami izboriti ako ste ubjedeni da je vase...ja vam pri tome zelim sve najbolje...(iako je njegov gubitak posljedica politike koju ste vodili 90-ih)
i rekoh vec, o srpskim oslobodiocima necemo...

More je slovenacko.

Hrvati lopovi, vracajte more i bar pola Istre.
Не брини колега...чим се деси поновна рокада граница, биће Италија до Задра.:mrgreen:

Просто невероватно, Хрвати немају државу око себе с којом нису у завади...не рачунам Аустро Угаре, они их одувек сматрају нижом врстом.

tako ce na kraju i biti nishta ti ne brini
slovenci dobijaju izlaz na otvoreno more i hrvati se ne graniche s italijom a to je samo pochetak;)
djavo uvek dodje po svoje
Ђаво? Правда друже.;)

Окрвавили су руке и о нас и Словенце, Италијане, па и Бошњаке...јао си га њима кад почне опет...неће остати ни флека од њих.:cool:

Neverovatno je koliko Hrvati brane par kilometara mora (a imaju hiljade kilometara obale) i par ari zemlje, dok nama njihov predsednik Mesić (onako drugarski) savetuje da treba da se "dekosovoriziramo" i priznamo nezavisno Kosovo, kao što je i on učinio... (15 % teritorije Srbije) ?!?!?!?!!

Auuu koji ste licemeri vi Hrvati, pa to nema nigde... :mrgreen:

:rotf::rotf::rotf: koji par kilometara. da su kilometri u pitanju već bi tamo haubice bile postavljene, 200 m (slovima dvjesto metara)

Спорови између Словеније и Хрватске се форсирају и надувавају од стране појединих западних кругова све по оној старој латинској пословици Divide et impera ( Завади па владај ).
Наравно ту се иде и на слаб квалитет политичара Словеније и Хрватске и њихову кратковидос у политичком одлучивању.
Спор између те две државе као и интернационализација проблема није у интересу Србије, поготово ако спор пређе у дуготрајан, што по свему судећ и хоће.

Не брини колега...чим се деси поновна рокада граница, биће Италија до Задра.:mrgreen:

Просто невероватно, Хрвати немају државу око себе с којом нису у завади...не рачунам Аустро Угаре, они их одувек сматрају нижом врстом.

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Opet su susjedi vrloooooo zabrinuti. Čisti altruizam...blago nama..:dash:

Istine radi....

4. jugoslavenska armija brojila je ukupnog broja 58 tisuća partizana,40 tisuća je bilo hrvatskih partizana .

"Riječko-tršćanska" ofenziva potrajala je do 7. svibnja. Najveće borbe događale su se u okolici Rijeke, gdje se glavnina armije sukobila s njemačkim 97. korpusom. Tito je nakon povratka iz Moskve 20. travnja cijelu armiju preusmjerio preko Ilirske Bistrice ravno na Trst i na Soču. U ofenzivi su sudjelovale i 43. istarska divizija, koja je poslana u Istru i 9. dalmatinska, koja se iskrcala pokraj Labina, a potom se i ona uputila prema Trstu.

U sam talijanski grad ušla je 20. dalmatinska divizija 1. svibnja 1945.

Pod ovim hrvatski partizani, verovatno podrazumevas i Srbe iz Hrvatske!

Neverovatno je koliko Hrvati brane par kilometara mora (a imaju hiljade kilometara obale) i par ari zemlje, dok nama njihov predsednik Mesić (onako drugarski) savetuje da treba da se "dekosovoriziramo" i priznamo nezavisno Kosovo, kao što je i on učinio... (15 % teritorije Srbije) ?!?!?!?!!

Auuu koji ste licemeri vi Hrvati, pa to nema nigde... :mrgreen:

aj priznaj da si ovo napisao samo onako(buduci da te smatram za ozbiljnog covjeka i suguvornika necu okarakterizirati tvoju izjavu)
....imali mi 1m ili 1000km...to je nase..(Hrvatsko)
.sto se tice KiM.drzim se Badintera "ko pijan plota" mada gubitak KiM..moze se povezati s Milosevicevom politikom..iz 90-tih na ovim prostorima..."repovi" te politike jos i dan danas se vuku..

Спорови између Словеније и Хрватске се форсирају и надувавају од стране појединих западних кругова све по оној старој латинској пословици Divide et impera ( Завади па владај ).
Наравно ту се иде и на слаб квалитет политичара Словеније и Хрватске и њихову кратковидос у политичком одлучивању.
Спор између те две државе као и интернационализација проблема није у интересу Србије, поготово ако спор пређе у дуготрајан, што по свему судећ и хоће.

..slazem se....mada mislim da Mi i Vi..necemo ici na takve staze..imam zemlju u Srijemu..ona je preko Dunava...i to je tako....

..NE.. vec pravoslavne Hrvate..:mrgreen:

Tvoje saljivo razmisljanje po pitanju nacije, vec znam, tako da tebe nisam ni pitao. Nego mislim da mi ni prosli put nisi odgovorio, posto sam ja po tebi "hrvat" - zasto su mi onda u MUP Pozega kad sam se raspitivao za uslove dobijanja hrvatskog drzavljanstva, preporucili da kod javnog biljeznika potpisem neku izjavu tipa: "da sam hrvat ili da se tako osecam - tako nesto"?

Tvoje saljivo razmisljanje po pitanju nacije, vec znam, tako da tebe nisam ni pitao. Nego mislim da mi ni prosli put nisi odgovorio, posto sam ja po tebi "hrvat" - zasto su mi onda u MUP Pozega kad sam se raspitivao za uslove dobijanja hrvatskog drzavljanstva, preporucili da kod javnog biljeznika potpisem neku izjavu tipa: "da sam hrvat ili da se tako osecam - tako nesto"?

samo kad se ne kupas mesec dana.....

..e to lazes...garant..
..ako imas neko drugo drzavljanstvo.."nasi"..se "zanimaju"..pod kojim uvjetima si ga stekao..i zasto si ga zatrazio..
(mislim tu na to "drugo" ili "prvo"..uglavnom na drzavljanstvo koje vec imas..)
..ako si rodjen u CRO..dobit ces ga..to je sigurno 100%..
..nesto slicno je i bivsa Yugoslavija
..imala..pitanje je bilo gdje ti je otac bio..1948.
.mislm da je aludirano..na inform biro...i zbivanja oko toga...tako da..izmedju redova se vjerovatno da izvuci zakljucak..
.gdje si bio i sta si radio u periodu 91-95...a da ces proci provjeru ..to sigurno..
.mislim tu na pitanje ratnog zlociona ..ucestvovanja u oruzanoj pobuni protiv RH..itd...
..buduci da si nazvao MUP-u Požegi...takav odgovor koji si ti ovdje napisao nisi dobio...to znam sigurno..

Poslednja izmena:

Back