Slovenija, šta videti?

Nemam nikakva prekoračenja, prošle godine sam išao preko Hrvatske i Hrvat na granici je baš bio neprijatan. Nisam imao povratnu kartu, išao sam kombijem. Imao sam na papiru sve podatke prijatelja kod koga sam išao, pa me je posle malo natezanja pustio. Verovatno sam naišao na nadrndanog lika. Tako da razmišljam da može mi pomoći garantno pismo, da prijatelj garantuje za mene. Verujem da najbolja varijanta sa povratnom kartom ali nisam siguran koliko ću da budem tamo.

Nemam nikakva prekoračenja, prošle godine sam išao preko Hrvatske i Hrvat na granici je baš bio neprijatan. Nisam imao povratnu kartu, išao sam kombijem. Imao sam na papiru sve podatke prijatelja kod koga sam išao, pa me je posle malo natezanja pustio. Verovatno sam naišao na nadrndanog lika. Tako da razmišljam da može mi pomoći garantno pismo, da prijatelj garantuje za mene. Verujem da najbolja varijanta sa povratnom kartom ali nisam siguran koliko ću da budem tamo.

Garantno pismo je nešto drugo, kad na primer vadis vizu za odredjenu zamlju .
Ali možeš svog prijatelja da zamoliš da napise neko pozivno pismo, gde piše razlog dolaska, dužina boravka, onda da ti obezbedjuje smeštaj i eventualno hranu i novčanu pomoć (ako nisi u stanju na granici da prkazes sa mozes sam da se izdrzavas tokom putovanja).
U principu to pismo neme neku posebnu važnost za odobravanje prelaska, ali ti sigurno neće odmoci…

Back