U-Boot
Aktivan član
- Poruka
- 1.295
na kraju više hrvata nastradalo po križnim putevima, nego srba u jasenovcu....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

na kraju više hrvata nastradalo po križnim putevima, nego srba u jasenovcu....![]()
Tokom povlačenja na zapad, partizani su naišli na ustašku muslimansku miliciju u selu Sekići. Ona ih je "lepo primila",pa je "Tito naredio da se ovom selu pokloni jedan puškomitraljez, kako bi moglo da se bori protiv četnika", piše komunistički istoričar Vladimir Dedijer, nastavljajući:
Prodrli smo u kraj u kojem u selima ima ustaških elemenata (Rakitnica, Bjelemić i Ledići, gde su ustaške straže). S četnicima smo završili u prvom naletu. Stigao je i bataljon koji je doneo hranu petoj brigadi. Naišli smo u šumi na jednog seljaka sa ustaškom kapom. Sela se nalaze na sat i po odavde. Poslali smo im pismo u kojem ih obaveštavamo da nastavljamo svojim putem i da ih nećemo dirati.48
Dok se glavnina partizanskih snaga povukla prema Bihaću, jedan njihov deo je ostao u Zapadnoj Hercegovini, u oblastima sa hrvatskom i muslimanskom većinom. Komandant četnika zapadnih krajeva, vojvoda Ilija Trifunović Birčanin, koji je bio legalizovan kod Italijana, pokušao je da od komandanta italijanske 2. armije generala Roate dobije odobrenje za napad na komunističku glavninu. Međutim, Italijani su odobrili samo akciju protiv one zaostale grupu komunista u Zapadnoj Hercegovini, nazvavši je Operacija "Alfa".
U napad na komuniste, bez Italijana, krenulo je 5.000 četnika Trebinjskog i Nevesinjskog korpusa, pod komandom majora Petra Baćovića. Zapravo, bio je to istovremeno i napad na ustaše: deo fronta na koji su napadali četnici držali su partizani, a deo ustaše.
Izveštaj majora Petra Baćovića Draži od 10. oktobra 1942. godine glasi:
Naše kolone zauzele Prozor. Borbe sa komunistima teške i krvave na Vran planini, Savićima. Sa ustašama vodile su se borbe više Drežnice i na Doljanima. Komunistički gubici 350. Gubici ustaša i njima naklonjenog stanovništva 1.200. Petnaest katoličkih sela popaljeno. Muslimani nisu bili napadnuti i kod njih nije bilo gubitaka. Naših 24 mrtvih i 16 ranjenih.49
Па хоће то кад једне жртве /10, а друге X10

na kraju više hrvata nastradalo po križnim putevima, nego srba u jasenovcu....![]()
tocno...
s tom razlikom da se za nastradale u Jasenovcu, debelo naplatila SFRJ i komunjare
i da je SRH debelo placala sve zrtve Jasenovca...
i one izmisljene

tocno...
s tom razlikom da se za nastradale u Jasenovcu, debelo naplatila SFRJ i komunjare
i da je SRH debelo placala sve zrtve Jasenovca...
i one izmisljene
Svasta .
Šta bih dao da je to tačno...da smo mi vas etnički očistili, a ne vi nas...
P.S. Da ne psujem sad, ali valjda će neko malo sankcionisati tvoje izrugivanje jasenovačkim žrtvama.
argument...
zivjela mitomanija

Šta bih dao da je to tačno...da smo mi vas etnički očistili, a ne vi nas...
P.S. Da ne psujem sad, ali valjda će neko malo sankcionisati tvoje izrugivanje jasenovačkim žrtvama.
Simpatichna si, pa necu da te prijavim za onaj post.
Ali eto samo da pozelim nekom tvom sudbinu jasenovachkih falsifikovanih zrtava.![]()
ali kad procitam sto vi sve pisete, bez sankcija,onda imam cistu savijest..
a ti me slobodno prijavi...
jedini koji s izrugavaju zrtvama ste vi, jer njima manipulirate

p.s. i da dodam..
imam tri kartona od moderatora Registre zbog neprimjernog izrazavanja...
gdje sam , moguce, pretjerala...
ali kad procitam sto vi sve pisete, bez sankcija,onda imam cistu savijest..
a ti me slobodno prijavi...
jedini koji s izrugavaju zrtvama ste vi, jer njima manipulirate
ti si meni draga osoba
jer pokusavas biti covjek
ali, izvini, ti si bolestan...
nije zlonamjerno, i to vidis po tome da te nisam nikada "napala"...8iako sam imala stotine razloga za to)
vjerojstno imas losa iskustva sa Hrvatima, ali covjece idi i lijeci se...

Slavonija . To se ne kaze draga osoba Ja tebe privlacim u sexualnom smislu , a to se ne moze tako nazvati .
Sto se ostalog tice , veruj mi da ja mislim o tebi tri puta gore .
i to prljavi 
ja se ne izrugujem jasenovackim zrtvama...
dapace, ja se distanciram i zgrazavam nad svakom nevinom zrtvom(a u Jasenovcu su ubijani i Hrvati, izmedu ostalih)
ali vrijeme, kad vi pokusavati sve ono sto ste cinili 90-ih, opravdavati jasenovackim zrtvama je, definitivno proslo...
samo da to jos shvatite...
i mitologiju od miliun pobijenih mozete okaciti macku o rep...