Slovenija: otkriveno na hiljade leševa !!!

Mitja Ribičič, slovenski partizan, komunist in politik, 19. maj 1919, Trst.
Rodil se je v Trstu, v družini mladinskega pisatelja Josipa Ribičiča.
Leta 1941 je vstopil v KPS. Med drugo svetovno vojno je bil član NOVJ in pozneje ob Ivanu Mačku vodilni član zloglasne OZNE.
Po vojni je postal eden vidnejših politikov v SFRJ. Bil je član izvršnega sveta Slovenije, poslanec v republiški skupščini (1951-1963), poslanec v zvezni skupščini (1963-1967, 1969), predsednik Zveznega izvršnega sveta (1969-1971) in predsednik Zveze komunistov Jugoslavije (1982-1983).
24. maja 2005 je Državno tožilstvo Republike Slovenije vložilo obtožnico proti njemu, ki ga bremeni sodelovanja v genocidu. Obtožnica temelji na dokumentih, iz katerih je razvidno, da je Ribičič podpisal smrtne obsodbe 234 ljudi, ki so bili izvensodno pobiti po drugi svetovni vojni. Kljub obsežni dokumentaciji in številnim pričevanjem je po nekaj mesecih sodišče zavrnilo zahtevo tožilstva po uvedbi preiskave »zaradi pomanjkanja dokazov«.
Njegov sin Ciril Ribičič je bil do izvolitve za sodnika Ustavnega sodišča politik in profesor ustavnega prava na ljubljanski Pravni fakulteti.

ОЗНА и УДБА су највише зла чиниле Србима. То је опште познато. Чак су до 1957 године тражиле одбегле четнике по босанским и црногорским планинама. Као што је био случај са чувеним Владом Шипчићем.

Simpatichna si, pa necu da te prijavim za onaj post.:)
Ali eto samo da pozelim nekom tvom sudbinu jasenovachkih falsifikovanih zrtava.:whistling:

ja sam rekla da je broj srpskih zrtava kojim se barata ( od i do 3 miliona zrtava ) falsifikat...
a ne da su zrtve falsifikat...
tako da ti primjedba a ni dobre zelje ne stoji
i za razliku od mnogih pravovjernih ovdje, ja sam vise puta posjetila Jasenovac, i Auschwitz i Dachau...

Slavonija . To se ne kaze draga osoba Ja tebe privlacim u sexualnom smislu , a to se ne moze tako nazvati .

Sto se ostalog tice , veruj mi da ja mislim o tebi tri puta gore .

ma vec si se nudio vise puta, ali uzalud ti...:P
depresivno bolesne ljude samo sazaljevam....
a sto ti mislis o meni ili mom narodu dovoljno si cesto rekao tako da je svima jasno

ja sam rekla da je broj srpskih zrtava kojim se barata ( od i do 3 miliona zrtava ) falsifikat...
i za razliku od mnogih pravovjernih ovdje, ja sam vise puta posjetila Jasenovac, i Auschwitz i Dachau...

zasto tj. s kojim razlogom...bas me zanima sta si tamo...vidjela... naucila? :)

ja sam napisala da je zena ucesnica NOBa, ali ne i da je ucesnica pomenutog dogadjaja

napisala sam i da je meni sam postupak o kome ovdje rapravljamo...neprihvatljiv/stran
medjutim, ako vec povlacis kojekakve paralele onda ih...povuci do kraja;

http://www.ushmm.org/museum/exhibit/online/jasenovac//home.html
http://www.blog.hr/print/id/1624820259/mirko-sagoljmanipulacija-zrtvama.html

da li je ljudima pobijenim u Jasenovcu, na Kozari, po Hercegovini, Lici... sudjeno?
ako jeste...za sta su optuzeni?
da su...nehrvati...komunisti...Romi, Jevreji, Srbi???
mislim, stvarno...i prije nego krenes mahati ciframa sjeti se sta spremas uraditi
jer cu te sacekati sa sve etiketom - relativizacija kojom tako rado...manipuliras :)

sto se Blajburga tice; koliko znam (a i ovdje si mogla procitati...) ti tzv. narodni sudovi su postojali
okrivljeni su za konkretnu stvar...
sto se samih presuda tice ja, osobno, ne bih bila u stanju tako nekom presuditi...

no, postavlja se i sasvim prakticno pitanje;
sta uciniti s gomilom ljudi koji su pet godina zivjeli od ubijanja i pljacke...
dopustit ce da je u toj masi zarobljenih unifomiranih ljudi i takvih bilo...iz svih kvislinskih formacija...(usudim se reci vecinom...)
mislim, cemu umanjivati broj...ostalih tj. onih koji nisu ustase ili pristalice NDH...npr. cetnika...

i jos jedno pitanjce...za sviju;
kad su bili tako dobri i fini...zamalo pa...antifasisti;
te ustase, cetnici i...ostali...otkud svi, ko po...komandi tamo...zajedno...
i, of kors, sto ih Saveznici onako...ladno...otkacise? :)

ps moras priznati malo je..neobicno sto je pokojni Franjo; "otac nacije", u svom pripovjedackom zaru ovom dogadjaju posvetio tako...malo paznje?

meni nije neobicno jer je bio sudionik istih...
kao i dobar dio nase sadasnje politicke elite koja zabranjuje istrazivanja o komunistickim zlocinima, koja su isto toliko strasna i nemoralna, kao i ona onih drugih...
tom konstatacijom uopce ne umanjujem znacenje i doprinos antifasistickog pokreta, no jednom se moraju istraziti i ispitati svi zlocini i sve masovne grobnice...
i dok se to ne ucini mira nema

[/b]

meni nije neobicno jer je bio sudionik istih...
kao i dobar dio nase sadasnje politicke elite koja zabranjuje istrazivanja o komunistickim zlocinima, koja su isto toliko strasna i nemoralna, kao i ona onih drugih...
tom konstatacijom uopce ne umanjujem znacenje i doprinos antifasistickog pokreta, no jednom se moraju istraziti i ispitati svi zlocini i sve masovne grobnice...
i dok se to ne ucini mira nema

ajde...nego, jel ima nesto da ti jest...neobicno
npr. u tvojim stavovima vezanim za ovu...pricu

i kad se vec pisemo - koji su ti to..."drugi"?
bas me zanima...kako se zovu...i sta su tocno uradili; zasto i kome?
nekako, u cilju opceg pomirenja i realnog sagledavanja situacije
bilo bi vrlo...lijepo to od npr. tebe cuti...:)

U tim zbjegovima su bili ljudi koji se nisu mirili sa dolakom komunista na vlast.
Između vojnika nalazio se i dobar broj civila. Njih nitko nije pitao za zdravlje,završili su u jamama skupa sa vojnicima.

Nikoga nije trebalo "pustiti" kako ti kažeš. Jednostavno se trebalo osuditi zločincima,odgovorne prema stupnji krivice kazniti a nevine pustiti kućama.

Zašto se danas neki vraćaju u WW2 i nameću Hrvatima kolektivnu krivnju??
Zbog zločina koji su u ime njih napravili zločinci koje imaju svoje ime i prezime.

Volio bi da se utvrdi konačni broj ubijenih u Sloveniji i na križnim putevima isto tako konačni broj ubijenih u Jasenovcu.

pa jel ti barba znas sta je revolucija i sta ona nosi
plus...na kraju pojede i svoju decu...kamoli tudju;)...oni su svoje rodjake slali na goli otok,kamoli neprijatelje
no.....nemoj zanboraviti ni ove mudre reci

i za kraj...kako su se ponasali prema civilima isti ti sa blajburga kada bi upadali u partizanska sela,tj sela koja bi neko smatrao jatackim.....ili onima,gde su muskarci bili na radu u napoli a mladici na studijama...a u selu,samo zene:mrgreen:
maadaaa i ja bih voleo da upadnem u takvo selo:per::whistling:

prvrnstveno odati pocast nevinim zrtvama...
i pokazati mome sinu, sto je u stanju covjek uciniti covjeku, slijedeci slijepu i zastrasujucu ideologiju...

to je lijepo...i...poucno

nego, cije su to zrtve...mislim, tko ih je pobio...organizirano?
sigurno si mu objasnila o cemu se tu radi...evo, podijeli to i s nama
mozda neki ponesto i nauce iz toga sto ces reci

jel ti to mene pokusavas da zezas...?

nisam mrtva, al jesam ozbiljna...tj. ne zezam te

ako si vodila sina da mu pokazes...nesto onda si mu i objasnila o cemu se tu radi...?

dakle, o cemu se radi...kakva je to ideologija i zasto neki uz nju jesu...pristali
i u ime njemo (ali i SVOJE valjda? ) sve te grozote radili, dok...drugi nisu?

da sam dijete to bih te sigurno pitala...mislim djeda sam pitala
kad kazem da se nadam kako ce iz tvog odgovora neki od prisutnih ponesto i nauciti...
takodjer te ne zezam

1. Armija NOVJ koja je preuzela od Britanaca ustaše, domobrane i civile koje su ovi predali partizanima.
Kod Maribora ima jama sa oko 60.000 ubijenih uglavnom Hrvata, a takvih jama je stotine od Bleiburga, pa do Gevegelije kako su partizani vodali Križnim putem ove ljude i usput ubijali bez suđenja.
Pobijeno je više stotina hiljada ljudi. Najvećim dijelom civila. :thumbdown:

Da napomenem: 1. Armiju činili su pretežno Srbi, dobrim dijelom oni koji su 1944. iz četničkog pokreta prešli u partizanski.

Информације су ти без икаквог линка и од кога. Јама са 60.000 усташа, и то још стотине таквих јама. Па то значи да су срби побили 6 милиона усташа. Инфо и ако је од антисрпског русофобичара, много је.

Auschwitz и Dachau су летњи кампови кад се упореде са Јасеновцем. Ваш омиљени томпсон пева јасеновац градишка стара клање и силовање, кад чујете ту песму бале вам на уста крену.

Информације су ти без икаквог линка и од кога. Јама са 60.000 усташа, и то још стотине таквих јама. Па то значи да су срби побили 6 милиона усташа. Инфо и ако је од антисрпског русофобичара, много је.

Vid njega! Nisam ja rekao da je u svakoj jami 60.000 žrtava! :roll:
Reko sam da ima stotine jama sa žrtvama. A koliko ih je unutra, treba ispitati.

Auschwitz и Dachau су летњи кампови кад се упореде са Јасеновцем. Ваш омиљени томпсон пева јасеновац градишка стара клање и силовање, кад чујете ту песму бале вам на уста крену.

Jesi ti jutros ust'o na krivu nogu ili si pao na glavu s kreveta?
8. mart je, razvedri se čovječe! :D

Vid njega! Nisam ja rekao da je u svakoj jami 60.000 žrtava! :roll:
Reko sam da ima stotine jama sa žrtvama. A koliko ih je unutra, treba ispitati.

Стотине таквих јама си написао. Колико год на крају рата да су срби се светили, нису ни приближно могли побити толико усташа колико су усташе побили србе. У Јасеновцу су усташе побили 750.000 срба jasenovac.org. А ти кукаш за побијеним усташама. Јадно.

Стотине таквих јама си написао. Колико год на крају рата да су срби се светили, нису ни приближно могли побити толико усташа колико су усташе побили србе. У Јасеновцу су усташе побили 750.000 срба jasenovac.org. А ти кукаш за побијеним усташама. Јадно.

jasenovac.org je po tebi mjerodavan izvor o jasenovačkim žrtvama! :roll:
Uozbilji se. Pričamo o žrtvama, a ne o krumpirima.

Back