Slovenija: otkriveno na hiljade leševa !!!

НАСТАВАК

Sa Šakićem se Tudjman sretao , u Zagrebu više puta, a zadnji njihov javni susret bio je 1995. godine, a Šakić je slobodno i boravio u Hrvatskoj...

Matu Šarliju je postavio za službenika hrvatske ambasade u Sarajevu, a da bi ga prikrio tamo ga je, kako su otkrili Vizentalovi agenti, poslao pod muslimanskim imenom Nijaz Batak.

Slučaj Ive Rojnice je već očit Tuđmanov samonokaut. Prvo je hrvatski predsednik ovog ustašu, sa liste ratnih zločinaca, postavio za ambasadora Hrvatske u Argentini, a kada je izbio međunarodni skandal, njegovo imenovanje povukao. Zatim je krajem 1994. godine Rojnici svečano okačio o vrat masivni orden kneza Trpimira i uručio spomenicu Domovinskog rata. Time je Tuđman i simbolično pokazao bliskost i povezanost njegovog i Pavelićevog rata protiv istrebljenja Srba iz Hrvatske.

Tuđman je iz emigracije doveo i Antu Milasa na ključne položaje u policijskim i vojnim krugovima. Vinko Nikolić, jedan od “ravnatelja” Radio-Zagreba, za vreme Drugog svetskog rata, postavljen je 1991. godine za direktora izgradnje Sveučilišne biblioteke (posle smene Stipe Šuvara).

Jakša Kušan, urednik emigrantskog ustaškog lista “Nova Hrvatska”, postao je Tuđmanov sekretar Ureda za iseljiništvo, koji se uglavnom bavio selekcijom ustaša koji mogu iz emigracije da se vrate u Hrvatsku i budu postavljeni na razne dužnosti. Kao specijalni Tuđmanov savetnik iz Argentine se doselio i Danijel Crljen, Pavelićev ideolog, koji je 40 godina u Argentini obučavao mlade ustaše sa osnovnom porukom da se u obračun sa Srbima treba ugledati na čuvenu ustašku diviziju iz II Sv. rata Eugen Kvaternik.

paa...ja bila pcelica Mujo i otisla fino pa pitala jednu gospodju koja ja
...sudjelovala...vrlo aktivno u NOBu sta misli o tome...danas;
kaze Drugarica Bakica: "pa sta bi ti s njima uradila"
ja: "nemam pojma...valjda nisu svi bili krivi..."
Drugarica Bakica: "nisu, al ti sto nisu bili krivi odavno su presli nama...ovo sto je ostalo...pet godina klalo, pljackalo...ubijalo...sta s takvima da radis?"
i nastavi strikat...:eek:

paa...ja bila pcelica Mujo i otisla fino pa pitala jednu gospodju koja ja
...sudjelovala...vrlo aktivno u NOBu sta misli o tome...danas;
kaze Drugarica Bakica: "pa sta bi ti s njima uradila"
ja: "nemam pojma...valjda nisu svi bili krivi..."
Drugarica Bakica: "nisu, al ti sto nisu bili krivi odavno su presli nama...ovo sto je ostalo...pet godina klalo, pljackalo...ubijalo...sta s takvima da radis?"
i nastavi strikat...:eek:

dobro zboriš
8e38191196a5f7c4a465213835cab33c.jpg

Kako navodi Becki "Kurir" u Sloveniji kod Laskoga je otkrivena masovna grobnica iz 1945-te godine u kojoj je pronadjeno na hiljade leseva !!! Kako kazu,istrazivacima je trebalo oko pola godine da bi dosli do leseva(od kuda bas tamo da kopaju i traze u tekstu se ne navodi).
Nalaziste su vec nazvali "Slovenacka Srebrenica" :sad2:
To su (kako navode) sve zrtve komunistickog rezima,a medju njima ima ustasha,nemaca,austrijanaca......................:super:
Kako kaze Ferenc(ne pise ko je to) sve zrtve su streljane krajem maja i pocetkom juna 1945.
I tekstu dalje navode da su "zrtve" vecinom bili, "hrvatski protivnici komunistickog rezima" :mrgreen:

http://www.kurier.at/nachrichten/299708.php

Ko li je naredio i ko je izvrsio ubijanje Hrvata ???

Чуј на хиљаде... на милионе, како заореш у Словенији, тако лешеви испадају!

...prema zenevskoj konvenciji zlocin je nanositi povrede bilo kome ko nije borac, a to vazi i za borce koji su se predali zbog toga sto su ranjeni ili bolesni... sve vojske su se obavezale da to postuju a vojnici znaju da se ne trebaju pokoravati bilo kojoj naredbi koja je u suprotnosti sa tim... u praksi se to ne postuje - nema rata bez civilnih zrtava... pa vi ratujte samo ne znam ko ce nas pobrojati ako nas zapadne jos neki svetski rat

... GRAVE A mass grave, believed to hold the bodies of as many as 300 Nazi collaborators from Slovenia or Croatia who were killed after World War II, has been discovered in eastern Slovenia, the authorities said Wednesday. Investigators and historians discovered the remains when they removed concrete walls built after World War II to close off a cave near Lasko, 55 miles east of Ljubljana, the capital.

http://www.nytimes.com/2009/03/05/w...ASSGRAVEFOU_BRF.html?_r=1&partner=rss&emc=rss

Prije sat vremena govorio predstavnik slovenske komisije za ekshumacije i istraživanje žrtava WW2.
Imaju 600 potencijalnih lokacija masovnih grobnica, dosad je ispitano 40, a u 150 su izvršena mjerenja (neka stručna, šta ja znam kakva).
A još 450 lokaliteta nije ni taknuto!
A Slovenija je mala u odnosu na ex-Yu!

Кад год се помену усташе, ви ископате и неког четника?
Докле више то братство-јединство...

Ако је и неки чета пошо у Аустрију на скијање, судбина, у погрешно време на погрешном месту, шта се ту може--
Довољна му је казна, у каквом друштву је сахрањен..

Кад год се помену усташе, ви ископате и неког четника?
Докле више то братство-јединство...

Ако је и неки чета пошо у Аустрију на скијање, судбина, у погрешно време на погрешном месту, шта се ту може--
Довољна му је казна, у каквом друштву је сахрањен..

Pa i to što kažeš. :cool:

Jesu !
DODATAK 7: OPERACIJA Fenix, 1972. avgust, Raduša

Ambrozije Andric iz Tuzle
Adolf Andric iz Tuzle
Pavao Vegar iz Vašarovica kod Ljubuškog
Ilija Glavaš oz Lužana kod Gornjeg Vakufa
Ðuro Horvat iz Cakovca
Vejsil Keškic iz Bihaca
Viktor Kancijanic iz Pazina
Petar Bakula iz rastovace kod Posušja
Ludvig Pavlovic iz Vitine kod Ljubuškog
Mirko Vlasnovic oz Zemunika Gornjeg kod Zadra
Ilija Lovric iz Rame
Filip Bešlic iz Rastovace kod Posušja
Stipe Ljubas iz Djakova
Vlado Miletic iz Ogradenika kod Citluka
Vinko Knez iz Slavonske Požege
Ivan Prlic iz Sovica kod Gruga
Nikola Antunac iz Karlovca
Vilim Eršek iz Varaždina
Vidak Buntic pz Ogradenika kod Citluka

Glupost.Operacija Feniks je mogla trajati doslovno jedan dan.....

Tadašnji operativac UDBE u Marian Kraljević je u jednoj TV emisiji (Latinica) ispričao da su oni ( UDBA) još u Australiji znali za grupu i posticali je na organiziranje.
Znali su svaki njen korak od prelaska SFRJ državne granice. Na njih su uputili jedinice rezerviste TO a ne specijalce, zato je bilo puno poginulih.

Glupo je reći ali SDB u tadašnjoj Jugi nije bio mačiji kašalj.Pobili su sve značajnije i eksponiranije ustaške emigrante.

Ako su sve ustaše utekle koga su onda ubijali po Sloveniji?????

Back