Словенци мисле да Срби обожавају њихову робу

Ja sam danas kupio u Merkatoru indijski orah.
E sad šta mi je činiti?
Roba nije slovenačka, šta je sa Indijom?
jel priznaju ili ne?
jel da bacam kroz prozor?
pomagajte!:rolleyes:

БРИК - неће признати кршење међународног права за разлику од наших слугерања.

БРИК = Бразил, Русија, Индија, Кина...........

Postoji, tj. postojala je grupa IZBRISANIH!
Ne znam kako je to rešeno, ako je!
alo
pa rekoh ti kako stvari stoje:rolleyes:

al dobro ti slušaj Mitu i njegove mitomanske naduvane belosvetske zavere i obmane i veruj njemu:rolleyes:

vjerojatno on iz Vračara bolje zna od mene koji živim 15 minuta od Slovenske granice i barem jednom tjedno odem u Deželu:rolleyes:

nego nije mi jasno zašto naši na dnevniku nisu htjeli reći za kog je glasala Hrvatska u Savetu Bezbednosti (iliti po naški Vijeću Sigurnosti)

ipak smo mi ove godine u tih 15 koji odlučuju

bilo je samo rečeno u stranim medijima da su samo Amerika i još 4 eu države glasale za nezavisnost Kosova

Hrvatska nije članica Eu dakle iz tog se može zaključiti da je Hrvatska bila suzdržana ili možda čak i protiv nezavisnosti Kosova

Juce mi je drugar [Srbin] dosao iz Slovenije na vikend jer radi u Velenju. Malo smo popricali o ovoj politickoj situaciji i rece mi da gradjani Slovenci nemaju nikakve veze sa priznavanjem Kosova. Cak su i protiv ali ko njih pita. Bune se jer treba da se izgradi neka dzamija u Ljubljani i kazu, ako se izgradi onda ce se izgradjivati jos i dodjose muslije u Sloveniju tj naselise je. Kaze jos da kada udjes u kafanu ili kafic i kada kazes da si Srbin da si uvek dobrodosao. Slovenci kao narod nas vole ali politika je nesto drugo. Treba bojkotovati Slovenske proizvode ali ne i gradjane Slovenije. Oni se nista ne pitaju. Pozz

Evo barem jedan normalan post ali pusti jerotije neče oni shvatiti zaslepljeni su mržnjom koju ni sami ne razumeju.Važno da im je lepo.

bilo je samo rečeno u stranim medijima da su samo Amerika i još 4 eu države glasale za nezavisnost Kosova

Hrvatska nije članica Eu dakle iz tog se može zaključiti da je Hrvatska bila suzdržana ili možda čak i protiv nezavisnosti Kosova

Iz prvog stavka nisam zaključio drugi?

Btw. Za radikale u Srbiji bi bilo bolje da RH glasa za nezavisnost! Lakše će se, ako se ikada ukaže prilika, odlučiti za obnavljanje RSK:D

alo
pa rekoh ti kako stvari stoje:rolleyes:

al dobro ti slušaj Mitu i njegove mitomanske naduvane belosvetske zavere i obmane i veruj njemu:rolleyes:

vjerojatno on iz Vračara bolje zna od mene koji živim 15 minuta od Slovenske granice i barem jednom tjedno odem u Deželu:rolleyes:

Ја тебе најискреније сажаљевам...

17.01.2008.

Срби у Словенији траже статус мањине

ЉУБЉАНА - Српска заједница у Словенији тражи статус мањине да би добила право на образовање на српском језику и тиме очувала свој национални идентитет и језик, изјавио је председник Српских друштва из Словеније Миленко Вакањац. Он је чак најавио и могућност да српска заједница формира и своју политичку партију, мада је подвукао да то није приоритет, јавила је словеначка агенција СТА.

"Уколико словеначка држава и партије нису способне да у нашим особеностима виде један од важних елемената интеграције словеначке државе и друштва, тада ми морамо да урадимо нешто", објаснио је Вакањац.
Према Статистичком заводу у Словенији живи 38.800 словеначких грађана српског порекла који чине око два одсто словеначке популације.
ЂВакањац је рекао да ће српска заједница прво словеначку јавност упознати са својим захтевима а затим их послати председнику парламента Францу Цукјатију и председнику Данилу Тирку. Недељко Тодоровић, из друштва српских студената у Словенији, изјавио је да се ниво демократије у некој земљи огледа у статусу мањина и у њиховој заштити, као и у односу већине према њима. Додао је да Словенија није усвојила одговарајуће мере да би промовисала једнакост.

Државни секретар Министарства за дијаспору у посети Словенији

Београд, 16. новембар 2007. године – Државни секретар Министарства за дијаспору Владе Републике Србије Неда Малетић боравиће 16. и 17. новембра у посети Словенији.

Малетић ће у Министарству школства и спорта Словеније разговарати о могућности увођења српског језика као изборног предмета у словеначке школе, док ће у Љубљани присуствовати Осмој смотри фолклорних група у организацији Савеза српских друштава Словеније.

Иако Срби у Словенији немају статус националне мањине
који би им гарантовао могућност учења матерњег језика у школама, Министарство за дијаспору, заједно са министарствима спољних послова и просвете Владе Србије ради на томе да се српски у словеначким основним школама уведе као изборни предмет.

Малетић ће се састати и са директором Дирекције за развој школства у Министарству школства и спорта, као и директором Дирекције за међународну сарадњу и европске послове.

Она ће такође разговарати са представницима удружења наше дијаспоре у тој земљи, представницима Савеза српских друштава Словеније и Српске православне цркве, а присуствоваће и Смотри фолклорних група, сада већ традиционалној манифестацији Срба у Словенији.

На овој смотри, на којој ове године учествује 11 културно-уметничких друштава, више од 200 наших младих сународника из Крања, Нове Горице, Љубљане, Постојне, Храстника, Марибора, Радовљице, Велења и Цеља такмичи се у песми и игри.

Организатор смотре је Савез српских друштава Словеније, кровна организација Срба у овој држави, у чијем се саставу налази 16 од 20 постојећих српских удружења у Словенији.

Према подацима са пописа из 2002. године, у Словенији живи 39.000 Срба, а највећа концентрација српског становништва је у Љубљани где борави 22.000 наших људи, наводи се у саопштењу Министарства за дијаспору.

Забрањеноо је по Правилнику да ти напишем ШТА СИ и КО СИ... али знаш ти то и сам..........:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

Ја тебе најискреније сажаљевам...

17.01.2008.

Срби у Словенији траже статус мањине

ЉУБЉАНА - Српска заједница у Словенији тражи статус мањине да би добила право на образовање на српском језику и тиме очувала свој национални идентитет и језик, изјавио је председник Српских друштва из Словеније Миленко Вакањац. Он је чак најавио и могућност да српска заједница формира и своју политичку партију, мада је подвукао да то није приоритет, јавила је словеначка агенција СТА.

"Уколико словеначка држава и партије нису способне да у нашим особеностима виде један од важних елемената интеграције словеначке државе и друштва, тада ми морамо да урадимо нешто", објаснио је Вакањац.
Према Статистичком заводу у Словенији живи 38.800 словеначких грађана српског порекла који чине око два одсто словеначке популације.
ЂВакањац је рекао да ће српска заједница прво словеначку јавност упознати са својим захтевима а затим их послати председнику парламента Францу Цукјатију и председнику Данилу Тирку. Недељко Тодоровић, из друштва српских студената у Словенији, изјавио је да се ниво демократије у некој земљи огледа у статусу мањина и у њиховој заштити, као и у односу већине према њима. Додао је да Словенија није усвојила одговарајуће мере да би промовисала једнакост.

status manjine imaju
al traže status drugostepenaste manjine isto kao i Hrvati kojih ima brojčano više od Srba 52.876
mi spadamo zajedno pod ostale manjine

status manjine imaju
al traže status drugostepenaste manjine isto kao i Hrvati kojih ima brojčano više od Srba 52.876
mi spadamo zajedno pod ostale manjine

Ispada da je Tile bio humaniji po pitanju ljudskih prava:
Slovenci su u SFRJ jedva prelazili izborni prag od 5%, a bili su konst. narod, a sada, kada su dobili svoju državu, izživljavaju se na manjinama!:D

Нација АБЦХМС

Срби су у Словенији сврстани у категорију “непризнате мањине”, у које, абецедним редом, спадају Албанци, Бошњаци, Црногорци, Хрвати, Македонци и Срби. То је проблем, али српска дипломатија је у том смислу потпуно релаксирана

spacer.gif
Срби су у Словенији сврстани у категорију “непризнате мањине”,

у које, абецедним редом, спадају Албанци, Бошњаци, Црногорци, Хрвати, Македонци и Срби. То је проблем, али српска

дипломатија је у том смислу потпуно релаксирана

(Специјално за НИН од дописника “Политике” из Љубљане)

После деценије захлађења, односи између службеног Београда и Љубљане су никад бољи, бар ако је судити по срдачности коју међусобно исказују два министра спољна, Димитриј Рупел и Вук Драшковић. Слично је било док је министарску ролу имао Свилановић, коме је Рупел пешке показивао знаменитости Љубљане. Матица, оптерећена страхом да би јој партнери у Словенији замерили “повратак на Милошевића” уколико би на дневни ред ставила неко од виталних питања која оптерећују односе између држава, проблематизацију најмање четири тешка нерешена питања – избегава. То су
1. положај (непризнате) српске мањине уСловенији (око 40 хиљада људи),

2. избрисани (преко 18 хиљада душа),

3. закинути словеначки пензионери из Србије (између 6,7 и 10 хиљада) и

4. блокада за српског капитала.

Јанша је обећао председнику Србије Борису Тадићу, током његове службене посете Словенији у марту 2005, пакет мера у смислу заштите “културних права непризнате српске мањине”, између осталог факултативне групе по основним школама у којима би деца учила српски језик и културу, али од обећања не би ништа, иако су Срби најбројнија мањина у Словенији (1,98 одсто, према попису из 2002, док признатих Мађара, који уживају пуну “мањинску заштиту” има 0,32 одсто и Италијана 0,11 одсто).

И још се усуђују 'рват и Јанез да се на овом пдф појављују са својим лажима писаним у 20 постова...............:twisted::twisted::twisted:

Iz prvog stavka nisam zaključio drugi?

Btw. Za radikale u Srbiji bi bilo bolje da RH glasa za nezavisnost! Lakše će se, ako se ikada ukaže prilika, odlučiti za obnavljanje RSK:D

što se mene tiće ta vaša RSK je danas najnerazvijeniji dio Hrvatske...bar nam pare neće odlaziti na to svojevrsno "hrvatsko kosovo"

ja sam miran sve tako dugo dok se tim vašim radikalim ne dođe od _upeta u glavu pa da zagriznu za recimo sjeverozapadnu Hrvatsku, Istru, Rijeku i Dubrovnik (najrazvijenije i bogatije dijelove Hrvatske)

do tada ne brigam:D

što se mene tiće ta vaša RSK je danas najnerazvijeniji dio Hrvatske...bar nam pare neće odlaziti na to svojevrsno "hrvatsko kosovo"

ja sam miran sve tako dugo dok se tim vašim radikalim ne dođe od _upeta u glavu pa da zagriznu za recimo sjeverozapadnu Hrvatsku, Istru, Rijeku i Dubrovnik (najrazvijenije i bogatije dijelove Hrvatske)

do tada ne brigam:D

Obećavam u ime svih Radikala, ako budemo ikada obnavljali RSK, NEĆEMO 'uzeti' ni jednog Hrvata koji ne misli da živi u RSK!:D

Нација АБЦХМС

Срби су у Словенији сврстани у категорију “непризнате мањине”, у које, абецедним редом, спадају Албанци, Бошњаци, Црногорци, Хрвати, Македонци и Срби. То је проблем, али српска дипломатија је у том смислу потпуно релаксирана

1. положај (непризнате) српске мањине уСловенији (око 40 хиљада људи),

2. избрисани (преко 18 хиљада душа),

3. закинути словеначки пензионери из Србије (између 6,7 и 10 хиљада) и

4. блокада за српског капитала.

И још се усуђују 'рват и Јанез да се на овом пдф појављују са својим лажима писаним у 20 постова...............:twisted::twisted::twisted:

jaooooooooooo
Mita stvarno si jadan

ja sam samo reagirao da niste izbrisani nego da ste prebačeni zajedno s nama u "ostale manjine" također možemo tražiti svoja prava kao i talijani i mađari koji uživao samostalni status manjine ili kao Romi koji imaju poseban status

naravno brzina rješavanja pitanja manjina ide ipak nivelacijom i to nije dobro za nas tako i za vas

to treba mjenjati

-----------------------------
PS i eto opet napumpavanje brojki prvo kažeš 36hiljada....a sad si već došao do 40:D
do 3 ujutro bit će 50?;):rolleyes:

Back