blooser
Veoma poznat
- Poruka
- 14.968
Opozicija nema kritičnu masu, to su rekli mnogi intelektualci iz redova opozicije, tako da neće biti ništa, a i ako bude, policija će to brzo da reši. Savetujem opoziciji da radi na motivaciji 45% ljudi koji ne izlaze na izbore. Ako uspeju dobiće vlast pošteno. Inače tih 45% neće da glasa za njih jer ne postoje nova lica, novi ljudi u opoziciji. Jeremić, Đilas su ljudi poljuljanog kredibiliteta. Bili su na vlasti i za njihovo vreme Srbija se nije usrećila, kaže statistika. Janković je bio idealan kao novo lice, ali se povukao.
Nakon par poslednjih izbora i rasprava o umrlima koji su na listama i slicno, dosao sam do zakljucka da je zapravo izlaznost - realna izlaznost - sasvim OK.
Ako se oduzmu ti navodno umrli sa spiskova - prica se o 200000 ljudi - dolazi se do nekih 61-62% izlaznosti (jer kad se oni odstrane izlaznost poraste posto je ukupan broj glasaca u odnosu na izasle MANJI).
Kada se jos na to uzme da je masa ljudi otisla u inostranstvo a vode se ko zna gde po mestu stanovanja, procenat izlaznosti mogao bi da ode i preko 80%.
Tako da se bojim da je to to, dragi moji, to sto imamo imamo.
Ja sam za sto da se spiskovi urede, i to sam naveo jos davno kao prvi korak za koji moramo da se izborimo. Ne opozicija, nego mi gradjani, kako bi imali pravu sliku izbornih rezultata.
Bilo bi dobro - ali to je problematicno, nisam nesto razmisljao na tu temu - i da se ovi koji su u inostranstvu nekako eliminisu iz izbornog procesa, jer nisu tu i ne glasaju.
Onda bi imali pravu sliku izbora pa bi i vlast bila pravednije zastupljena.
Nisam siguran da bi ovo sto sam napisao pomoglo bilo opoziciji bilo vlasti, ali to nije ni bitno - nama kao gradjanima treba da je cilj da izbori budu maksimalno korektni i fer, kao i da rezultati odrazavaju sto pravilnije volju gradjana Srbije.
E sad, kakva je ta volja - tako ce i da nam bude. Tu se malo sta uraditi moze. Opametiti tupana je Sizifov posao.