Gorane razdvoj sta sam ja rekao a sta ti kazes, ovako ispade totalna zbrka.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta je slobodna volja ? Cime je sve ona uslovljena ? Kada se moze smatrati da neko se ne ponasa po slobodnoj volji mada je ima ? Kada se moze smatrati da je slobodna volja u tolikoj meri ogranicena da je nema ?
Bog i njegova slobodna volja. Sta moze ograniciti Boziju slobodnu volju ? Bozija slobodna volja i covekova slobodna volja.
Da li je Bog odredio da sve zna ili je davajuci slobodnu volju coveku i ne samo coveku, se opredelio za drugaciji vid saznanja, dakle ne za sveznanje ?
Mnogi kazu Bog je ljubav.
Ljubav i postovanje, barem kod ljudi, vrlo retko idu zajedno.
Da li je davanjem slobodne volje Bog dozvolio mogucnost da se divi nekim ljudskim postupcima i da te ljude postuje ?
Voleti nekog znaci cesto nekriticki prelaziti preko njegovih postupaka koji bi morali imati posledicu da ne postoji ljubav.
Ljubav je i mnogo vise od onog sto je receno u prethodnom pasusu.
Ko zeli nek kaze svoju definiciju ljubavi, i ne samo ljubavi nego i postovanja, apsolutnog sveznanja i slobodne volje.
U kakvoj su vezi slobodna volja, sveznanje, ljubav i postovanje ?
неки не разликују ни мушко од женског...Gorane razdvoj sta sam ja rekao a sta ti kazes, ovako ispade totalna zbrka.
Ali postoji izreka: Sve sto ima pocetak ima i kraj.
Da li je roditeljska ljubav i kad toliko volis dete da ga vezes za sebe u toj meri da mu ne dozvoljavas da ima sopstveni zivot kao odrastao covek ?
Ako pričaš o slobodnoj volji u okvirima religije, pričaš o strahu... inače, svaka slobodna volja je nečim uslovljena.
Svi je imamo, ali je ne koristimo svi... Vernici imaju slobodu da čine po volji Njegovo, ateisti, po savesti sopstvenoj...
а увод у сваки твој пост на било којој теми би био овакав, па да пишемо и о штрикању и хеклању.
да ли ти то себе убеђујеш у нешто?

има, али мисли се на материју
па не знам одговор на то питање, вероватно јесте, наравно не из зле намере већ из себичне љубави.
и себичлук је у људској природи.
Kakav, ne razumem?
Pokušavam da se ubedim da nije sve tako loše kao što izgleda... ali mi teško ide.
Dobro za mene u ovim diskusijama nov pojam, sebicna ljubav.
Ako je ljubav nesto za sta svi tvrde da je dobro kakva je to sebicna ljubav ?
Da li i Bog moze imati sebicnu ljubav ?
Nisam izmislio nego iz zivota naveo primer koji sam u nekoliko slucajeva zapazio.
одговоре сам дописао ћирилицом. надам се да сад можеш да схватиш ко је шта написао и да размислиш о смислу.
sigma man:Mora biti da si mnogo mladji nego sto sam mislio.
Pogledaj ljude oko sebe.
Sta mislis zasto se ljudi razvode, ako je ljubav vecna ?
...goranbeograd:заљубљеност?
sigma man:Svet ume da bude lep ali i vrlo ruzan.
goranbeograd:...где год се окренеш себе видиш...
sigma man:Svak ko trazi lepotu u zivotu je mnogo zadovoljniji i srecniji od onog ko jednako gleda i lepotu i ruznocu (zlo).
goranbeograd:срећном ниш не треба...
sigma man:Mnogo jace emocije prate dogadjaj kad te neko povredi nego kad se divis nekom cvetu ... Potrebna je jaka volja i zelja da bi bilo obrnuto.
goranbeograd:нагон?
sigma man:Najlakse te povrede, cesto nenamerno, osobe koje volis. Zato se treba secati ne takvih dogadjaja vec onih u lojima si uzivao...
goranbeograd:очекивања?"
sigma man:Pa valjda znam sta sam napisao. no treba i drugima da bude jasno, valjda je sad u redu.
човек може да има себичну љубав, а Бог је доказао да нема, да нас воли све подјенако да је опростио својим мучитељима, који и даља опрашта истим.
и данас га разапињу нон-стоп.
једно је нагон, друго није а садржи и поштовање.Ljudi se ne razvode zbog zaljubljenosti.
Hoces da kazes da ljubav i zaljubljenost nisu isto ? Pa onda to i kazi.
Kakva je razlika izmedju ljubavi i zaljubljenosti ?
једно је нагон, друго није а садржи и поштовање.
па то лично зависи од тебе.
ти се налазиш у искушењу издржи биће све у реду.

једно је нагон, друго није а садржи и поштовање.

Ni jedno ni drugo nisu nagoni... oba su moždane, odnosno hormonske reacije na spoljašnji uticaj.
Osim toga, ljubav ne podrazumeva i poštovanje...
Zaljubljenost je psihičko stanje.![]()
као и с.рање
Hormoni su hemija, ima tu malo i struje. Mada i taj deo moze biti i hemija ...

Stavi prst u utikač, pa proveri da li u utikaču ima hemije.![]()
Ne, to je fiziološka potreba.