Slobodan Milosevic - govor 02.10.2000

Tvoja politicka razmisljanja su na nivou deteta, i to blago retardiranog deteta.

I sta kazes, kada bi na vlasti bio americki kvisling koji bi bez oklevanja pratio sve diktate americke politike, Amerikanci se ne bi bunili? Interesantno. Ne znam kako se niko drugi toga nije setio?

Pritisci na Srbiju su nastavljeni i deceniju posle odlaska Milosevica. Data je aktivna podrska odcepljenju Kosmeta i Crne Gore, i to posle Cobetove smrti. Pritisci na RS se nastavljaju. Iz ovoga svako sa makar malo mozga moze da zakljuci da Amerikanci imaju politiku koju dugorocno sprovode i koja ne zavisi od toga koliko im se dopada Slobodan Milosevic, da li je na vlasti, i da li je ziv. Iz toga proizilazi da je Milosevic bio u pravu kada je rekao da se Srbija ne napada zbog njega, jer se Srbija napada i bez njega.

Iz toga dalje proizilazi da si glup.
Eto vidis da Ameri znaju da urade ponesto i u nasem interesu :ok:

Tvoja politicka razmisljanja su na nivou deteta, i to blago retardiranog deteta.

I sta kazes, kada bi na vlasti bio americki kvisling koji bi bez oklevanja pratio sve diktate americke politike, Amerikanci se ne bi bunili? Interesantno. Ne znam kako se niko drugi toga nije setio?

Pritisci na Srbiju su nastavljeni i deceniju posle odlaska Milosevica. Data je aktivna podrska odcepljenju Kosmeta i Crne Gore, i to posle Cobetove smrti. Pritisci na RS se nastavljaju. Iz ovoga svako sa makar malo mozga moze da zakljuci da Amerikanci imaju politiku koju dugorocno sprovode i koja ne zavisi od toga koliko im se dopada Slobodan Milosevic, da li je na vlasti, i da li je ziv. Iz toga proizilazi da je Milosevic bio u pravu kada je rekao da se Srbija ne napada zbog njega, jer se Srbija napada i bez njega.

Iz toga dalje proizilazi da si glup.

:ok::ok::ok::ok::ok:

Kosovo je imalo svojih problema i pre Cobetovog uspona na vlast, ali je njegov masakr 10.000 Arbanasa s kraja '90-ih bio preloman u odluci da Kosovo treba da bude politički odvojeno.

Ako sad nekog proponenta nezavisnosti pitaš zašto je formirao takav stav, verovatno bi jedan od prvih odgovora bio onaj pokušaj genocida iz 1999.

koji masakr 10.000 ljudi?em sto nam stetis pa i da je radio zbog takvih kao ti smo dosli dovde.
ARBANASKE GROBOVE GLEDAS,A SRPSKI TE NE BRINU.
i nemoj da lupetas da je negde do 98 pobijeno 10.000 prodaces i majku samo da bi okrivila slobu,ajde dokazi bilo sta od toga:rtfm:

vise nego ameri..ali nisam niciji:mrgreen:ma stvar je jasna,ja razumem izdajnike izds-a i sl.ali ovo kazem svim ljudima otvorenog srca kojih ima sve vise i vise i koje intresuje istina...PARALELA je napravljena 2000 tj.do tada je srbija bila samo srpska i nicija vise a sada je americka.NIJE SLOBA BIO NICIJI COVEK TO SVI ZNAMO.....
dali se secate da je neko pre 2000 iz brisela ili washingtona govorio slobi koga ce za ministra i kakva im vlada odgovara-NIJE jer nije i mogao....zato je i srusen da bi se to moglo raditi kao sto se sada radi...
srbija je posle 5 oktobra samo jos jedna americka provincija:sad2:

Bolje Americka provincija , nego Americki front .

pa i nije bas.....samo produzavanje agonije,jer ce se stvari opet resavati frontom

Amerika trazi odane . Ona ce da placa da slusamo , a ne da razmishljamo . Oni imaju svoje planove i za narednih 200 godina . Mnoge i visestruko mocnije drzave se nisu usprotivile Americkim akcijama . Bez pogovora su izvrsavali sva naredjenja zato sto bi svaka vrsta otpora bila pogubana .

Kada je odluceno da se vrsi NATO agresija na SRJ 1999 niko se tome nije uzprotivio iako je to bilo protiv zakona ujedinjenih nacija . Cak se ni Rusija tome nije usprotivila . Jeljcin je promrmljao dve tri recenice i to je bilo sve . Mogli su da uloze veto , ali nisu , mogli su vojno oni negde da deluju , ali NISU .

Samo je Srbija , kao nekakav "cuvar pravde" ovoga sveta mazohisticki stala pred globalnim sistemom . Htela je rat dobila je rat . I sve ono sto su Amerikanci hteli dobili su nakon 3 meseca rusenja Srbije , cak i mnogo vise . Naravno Srbija umesto da je odabrala minimalan gubitak ona je odabrala maksimalan gubitak .

Tu lezi problem . Ja se slazem da je sadasnji globalizam poguban za mnoge narode , kulture , nacije ... Slazem se da je sadasnji globalizam ustvari Amerikanizacija . To je sve tacno . Ali nije tacno da ce Srbija moci da se brani od toga . Nije tacno da ce ona prkosom scuvati neke svoje elemente . To je moralo da se dogodi . To je moralo . A na nama je bilo da izaberemo hocemo li na laksi ili na tezi nacin .

Srbija je izabrala tezi nacin ...

Amerika trazi odane . Ona ce da placa da slusamo , a ne da razmishljamo . Oni imaju svoje planove i za narednih 200 godina . Mnoge i visestruko mocnije drzave se nisu usprotivile Americkim akcijama . Bez pogovora su izvrsavali sva naredjenja zato sto bi svaka vrsta otpora bila pogubana .

Kada je odluceno da se vrsi NATO agresija na SRJ 1999 niko se tome nije uzprotivio iako je to bilo protiv zakona ujedinjenih nacija . Cak se ni Rusija tome nije usprotivila . Jeljcin je promrmljao dve tri recenice i to je bilo sve . Mogli su da uloze veto , ali nisu , mogli su vojno oni negde da deluju , ali NISU .

Samo je Srbija , kao nekakav "cuvar pravde" ovoga sveta mazohisticki stala pred globalnim sistemom . Htela je rat dobila je rat . I sve ono sto su Amerikanci hteli dobili su nakon 3 meseca rusenja Srbije , cak i mnogo vise . Naravno Srbija umesto da je odabrala minimalan gubitak ona je odabrala maksimalan gubitak .

Tu lezi problem . Ja se slazem da je sadasnji globalizam poguban za mnoge narode , kulture , nacije ... Slazem se da je sadasnji globalizam ustvari Amerikanizacija . To je sve tacno . Ali nije tacno da ce Srbija moci da se brani od toga . Nije tacno da ce ona prkosom scuvati neke svoje elemente . To je moralo da se dogodi . To je moralo . A na nama je bilo da izaberemo hocemo li na laksi ili na tezi nacin .

Srbija je izabrala tezi nacin ...

sve ce se to resiti u 3 svetskom,a mi da budemo pametni pa do tada da jacamo a kad ispadne njesra,utrcimo okolo u zemlje i naplatimo sve duplo.
3 svetski rat je spas za srbiju

Samo da se podsetimo govora Slobodana Milosevica iz oktobra 2000 god.
Rekao je sta ce se sve desiti nasem narodu i to se desava......
Kakav god da je bio,nekom los a nekom dobar, ali niko ne moze da kaze da nije bio u pravu
Наравно да није био у праву, након његовог свргавања нам је свануло, и плате су повећане 2000%.

Раније се уопште није знало где срљамо, и млади нису знали чему треба да се надају у будућности, а сада бар имамо оквирни пројекат унормаљивања земље
и усвајања стандарда западних индустријализованих држава.

Све је то могло и много раније, да је Слободан Милошевић престао да нас спашава још 1992.

Zasto je politika Amerike ostala nepromenjena, kad se radi o Srbiji, iako smo sada dobri i fini k'o devojcice?
Није остала непромењена, већ су нам сада САД савезник. Јеси ли гледао рецимо опроштајни интервју Мајкла Полта, бившег америчког амбасадора?
Био је јако фини, и чак кад су га наши нападали, његов одговор је био да њихова рука остаје пружена Србији и онда када је ми одбијамо.

Sankcije su ukinute '96-te,nakon potpisivanja ''Dejtona'' i tada je tom Klintonu,Milosevic bio ''veliki mirotvorac'' i garant stabilnosti na Balkanu
Не, после Дејтона су санкције само ублажене, остао је тзв. "спољни зид."
Мира Марковић је то покушала да прода као "укидање санкција," видим да су се неки примили.

Али заправо, мере су остале на снази све до после 5. октобра.

Ево на пример једна вест о томе, примети да је датум управо онај који ја кажем, јануар 2001. (инаугурација прве демократске владе):

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/1124922.stm

Наравно да није био у праву, након његовог свргавања нам је свануло, и плате су повећане 2000%.

Раније се уопште није знало где срљамо, и млади нису знали чему треба да се надају у будућности, а сада бар имамо оквирни пројекат унормаљивања земље
и усвајања стандарда западних индустријализованих држава.

Све је то могло и много раније, да је Слободан Милошевић престао да нас спашава још 1992.

nije moglo jer smo tada imali kosovo i crnu goru a sada ih nemamo i tu je kraj price,ne znam jesi li blago ili teze retardiran pa nisi provalio da smo duplo manji?
plate nisu vece za 2000% nego nisu uopste,ne znam ko te placa da pisukas ovakve nacisticke stvari u hitlerovom stilu.
ti znas sta je moglo,ti si mnogo pametan-na,ajde ne lupetaj vise molim te,kada su ti ljudi lepo ovde objasnili da nisi u pravu i dokazali ti.:rtfm:jel ti citas tekstove na koje odgovaras

nije moglo jer smo tada imali kosovo i crnu goru a sada ih nemamo i tu je kraj price,ne znam jesi li blago ili teze retardiran pa nisi provalio da smo duplo manji?
Мене у принципу не занимају границе држава, свеједно ми је да ли нам је западна граница у Португалу, или је држава исцепана на још 5 нових земаља.
Интересује ме најпре какви су услови за живот. Рецимо, Чад је знатно већи од Луксембурга, али нико одатле не закључује да су ови први цареви, а други будале

plate nisu vece za 2000% nego nisu uopste,ne znam ko te placa da pisukas ovakve nacisticke stvari u hitlerovom stilu.
Ја знам да ви већ 5 година лажете о ситуацији пре 5. октобра, и то свакако оставља последице на психу, али опет не верујем да ти заиста мислиш
да су плате биле 750 марака 2. октобра 2000. када је Балкански касапин одржао овај визионарски говор.

Ваљда и сам знаш да су тада плате биле у ниским двоцифреним износима;
осим ако ниси један од оних из "Новог смрадикалског таласа" који имају 15 година и који се не сећају тог периода.

ti znas sta je moglo,ti si mnogo pametan
Па подела рада, не можеш ти све да стигнеш :lol:

vise nego ameri..ali nisam niciji:mrgreen:ma stvar je jasna,ja razumem izdajnike izds-a i sl.ali ovo kazem svim ljudima otvorenog srca kojih ima sve vise i vise i koje intresuje istina...PARALELA je napravljena 2000 tj.do tada je srbija bila samo srpska i nicija vise a sada je americka.NIJE SLOBA BIO NICIJI COVEK TO SVI ZNAMO.....
dali se secate da je neko pre 2000 iz brisela ili washingtona govorio slobi koga ce za ministra i kakva im vlada odgovara-NIJE jer nije i mogao....zato je i srusen da bi se to moglo raditi kao sto se sada radi...
srbija je posle 5 oktobra samo jos jedna americka provincija:sad2:

tako je

Glup je onaj ko se divi govoru Slobodana Miloševića, koji je demantovan maltene momenta kad je govor završen.

Pošto smatraš čoveka koji je prvo uništio sopstvenu zemlju (i to maštovitošću koju ne bi mogao da sabere ni neko ko je plaćen po katastrofi),
zatim godinama mrcvaren na sudu da bi se na kraju ubio pilulama; ako dakle takvog čoveka smatraš VIZIONAROM,

onda me raduje ako misliš da sam ja suprotno od takvog genija...

Ima svakakve veze ko je na vlasti, i politika Vašingtona i Brisela je okrenuta 180° od pada tvog lidera.

Stvari s kojima se još razračunavamo, tipa Hag, predstavljaju recidiv njegovog divljanja, npr. traži se čovek koji je izvršio jedan od ključnih masakara kojima je upravljao tvoj vizionar.

ne branim milosevica i mislim da ga je trebalo na terazijama za muda obesiti, i to mi sami.. ali 500.000 srba je napustilo svoje domove u krajini, 500.000 je moralo da ode sa kosova... da li postoji za to odgovornost necija? da li je to genocid ili zlocin ili nesto, ko je od albanaca osudjen ili bar optuzen? kako ce gotovina proci to cemo jos videti...

probudi se covece, srbi su u hagu do sada osudjeni na 1170 god, to je vise od svih ostalih zajedno + nemacki nacisti u ww2! a 1mil, ljudi nam je proterano iz svojih kuca sto je daleko vise od svih ostalih, zajedno.

Back