Sentinel wolf
Ističe se
- Poruka
- 2.592
Не, јер је свако "напредовање" и "назадовање" је у ствари варијација и лелујање једног истог ума... 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ali ti ipak imas osmeh u naslovu posta.
sloboda.![]()
Sloboda se postiže dobrovoljnim odricanjem od nje.
u jesenjoj noci na travu leci.
nista ne reci.
sklopiti oci.
Sloboda je uzeti od života najbolje od mogućeg (dobro), a ne sve što nam je moguće (i dobro i zlo). Ne poseduje se ono za čim se čezne. Upravo je odsustvo čežnje za slobodom najbolji dokaz njenog posedovanja. Sloboda se siče u njenoj negaciji.Tužna je takva sloboda, Ristobe. I da li je, uopšte?
Dobrovoljno odricanje od slobode je askeza i podrazumeva da si nekad imao slobodu jer kako bi, inače, mogao da se odrekneš nečeg što nikad nisi iskusio? Kako bi razlikovao slobodu od ne-slobode?
Nema apsolutne slobode.
Dok god za nečim čeznemo, nismo slobodni. A čeznemo celog života.
Sloboda je uzeti od života najbolje od mogućeg (dobro), a ne sve što nam je moguće (i dobro i zlo). Ne poseduje se ono za čim se čezne. Upravo je odsustvo čežnje za slobodom najbolji dokaz njenog posedovanja. Sloboda se siče u njenoj negaciji.
Sloboda je uzeti od života najbolje od mogućeg (dobro), a ne sve što nam je moguće (i dobro i zlo). Ne poseduje se ono za čim se čezne. Upravo je odsustvo čežnje za slobodom najbolji dokaz njenog posedovanja. Sloboda se siče u njenoj negaciji.
Može li bliže pojašnjenje čitavog posta, posebno boldovanog?brate... prestup u zaletu pa i u odrazu. nista mi sami ne uzimamo. mi smo uzeti. mozes da ceznes koliko ti drago za necim, ako nema uslovljenja neceg jacheg nego shto je sama ceznja ostaje na njoj. uvek se moze osloboditi strasti koje nastaju po "slobodnoj" volji nego onih koje imaju zachetak u samoj njihovoj prirodi. mozesh da razbuktish oganj da tvorish ma kakvu veliku vrlinu od te ceznje, ako nema strasti dushe za to, dzaba ti sve.... zato i kazem da nista ne zavisi od tebe, tj. mene ili bilo kog drugog. nevidljive sile manipulishu nashim porivima i odredjuju nam kako slobodu tako i njenu negaciju.
...''...ona je svest o skladu neskalada nesavršenih ljudi...''![]()