Sloboda

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rob zna cenu neslobode, ali i slobodan čovek može izgubiti slobodu u sebi, čak i dok spolja izgleda slobodno.
Što se tiče zaključavanja nisam mislila samo na fizičko, već i na mentalno. Zaključavamo vrata iza sebe kada biramo sigurnost umesto rizika, ćutanje umesto iskrenosti, naviku umesto promene..
Ovo ti je dosta kompleksno.
Recimo izaberem sigurnost umesto rizika. Nisam slododna?
Klizavo.

Zar još ima onih koji ne znaju da je sloboda u nama a ne oko nas?
Ja sam jedan od onih koji misle da sloboda nije ni u naama, ni oko nas. I da za mene, na primer, slobode neće da bude sve kok me svi, koji se nalaze oko mene, ne budi voleli kao što sami sebe vole. Ne pre.

A to što neki misle da slobode ima samo u nama, to su oni što se odvajaju id sveta i beže u sebe, zato jer ne vole druge, već samo sebe. Možda je to način da kroz sebe zavole i druge, ali to se retko dešava. Ljudi poput Hrista, Mojsija, Bude i Muhameda su retki. Čak ih nema ni među onima koji stalno prčaju o ljubavi prema drugoma, ali samo ako im neko za to plati.

Hipoteticki, da.
Realno, fizicki definisano, sloboda je ono sto nam je dozvoljeno, regulisano odredjenim pravilima.
Dobro reče, samo hipotetički.
Sloboda je imati dovoljno novca. Bogat čovjek je slobodan čovjek.
Često bogataši plaćaju rekete, to je posebno bilo devedesetih, sada se ne zna šta je gore, imati ili nemati, onog ko ima napadaju sve vrste ljudskih lešinara, pijavica i ološa svake vrste, onog ko nema ne napada niko, ali je etiketiran kao "grebator".
Bogatog čoveka ljudi, isuviše njih, posmatraju kao banku, i on je izložen stresu kao i siromašan, ima veze sa temom jer nijedan nije SLOBODAN.

Само слобода у оквиру заједнице је права слобода. Једино у оквиру заједнице, појединац може да ствари своје слободе, али и не мора, јер то пре свега зависи од њега. Индивидуалне Слободе често могу бити и преццењене и воде у декаденцију, поготово у колико се развијају у неслободном друштву, и међу људима без идентетета.

sloboda se stiče sa prestankom materijalnog postojanja.
nema slobode dokle god se pokoravaš gravitaciji temperaturi, dok zavisiš od hrane i vode, disanja.
nema slobode dok si u zatvoru.
sloboda je tek posle in karne

Sloboda je imati dovoljno novca. Bogat čovjek je slobodan čovjek.

Osim ako nisi rob novcu.

Uvek uzimam primer jedne zenine koleginice i njenog muza: oboje lekari, odlicno zaradjuju, a toliko su u grču da zarade jos vise jer im duppe zinulo za vise i ne mogu da se zasite nikako.
Najlosija torbica je od 5000 evra. Patike ne uzimaju ispod 500 evra, preksupi automobili, ovo, ono....
A stalno napeti i nervozni. Smeju se na silu. I samo o parama i stvarima pricaju. Poceo sam da ih izbegavam :D

Mi, sa druge strane, slicna primanja a jedan 10 godina star mali auto (ionako sluzi samo za po gradu), po jedan motorčic, i osmeh na licu 😊

I laganica 😎

Osim ako nisi rob novcu.

Uvek uzimam primer jedne zenine koleginice i njenog muza: oboje lekari, odlicno zaradjuju, a toliko su u grču da zarade jos vise jer im duppe zinulo za vise i ne mogu da se zasite nikako.
Najlosija torbica je od 5000 evra. Patike ne uzimaju ispod 500 evra, preksupi automobili, ovo, ono....
A stalno napeti i nervozni. Smeju se na silu. I samo o parama i stvarima pricaju. Poceo sam da ih izbegavam :D

Mi, sa druge strane, slicna primanja a jedan 10 godina star mali auto (ionako sluzi samo za po gradu), po jedan motorčic, i osmeh na licu 😊

I laganica 😎
Bravo Frede, to je život.

Bicu pristojna s odgovorom: Nemoj pisati neistine.
Kakve neistine.
Evo ja da sam tokom vikenda dobila Jackpot odmah u ponedjeljak bi dala otkaz, a prije toga pljunula direktora. Ne ženski, ne, ne, muški onako, znaš ti već kako. Onda bi romima prodala budzašto kuću da usrećim onaj pogani komšiluk. Zatim bi kupila kućicu kraj mora u drugoj državi. Uzgajala malo zdavog voća i povrća za svoje potrebe.Simo bi mi orao i kopao sve dok ne padne na zemlju od umora. Malo putovala. Raspitala se šta je sve Rokfeler kupovao da produži život. S vremena na vrijeme bi ,,privela,, nekoga.
Kupila bi i Krstu. Da ja baniram i sumiram kako ja hoću. Tihom bi zabranila registraciju. Ticu u kavez. Životu bi poslala na liječenje od alkohola. Totsija oženila nekom slabovidnom. Nasti bi platila bar tri psihotarapeuta. Garfu i Čvarka poslala u azil za pse.
i tako... Svašta bi mi palo na pamet.

Screenshot_20250827_095929_Instagram.jpg

Sloboda je da se olindra lobanja na ćelu, kao Božica Remi

Pa sad... Ne znam da je iko slobodan da radi baš sve što mu padne na pamet

Novac ume da donese neslobodu, zavisi od čoveka

Glavno je biti slobodan u sebi prihvatiti sebe, osloboditi se da činiš ono što bi stvarno želeo, naravno pre toga proceniš za spoljna ograničenja... Ali spoljna će uvek da postoje,no ljudima su najteža unutrašnja ograničenja, nerazumevanje sebe i ljudi, nerazumevanje svih mogućnosti .. bitno je to,kakav si, to je jedino blago..

Ne čekamo tiket na lotou, ostvarujemo mogućnosti. Što se više ostvarimo osećamo se slobodnije!

Kakve neistine.
Evo ja da sam tokom vikenda dobila Jackpot odmah u ponedjeljak bi dala otkaz, a prije toga pljunula direktora. Ne ženski, ne, ne, muški onako, znaš ti već kako. Onda bi romima prodala budzašto kuću da usrećim onaj pogani komšiluk. Zatim bi kupila kućicu kraj mora u drugoj državi. Uzgajala malo zdavog voća i povrća za svoje potrebe.Simo bi mi orao i kopao sve dok ne padne na zemlju od umora. Malo putovala. Raspitala se šta je sve Rokfeler kupovao da produži život. S vremena na vrijeme bi ,,privela,, nekoga.
Kupila bi i Krstu. Da ja baniram i sumiram kako ja hoću. Tihom bi zabranila registraciju. Ticu u kavez. Životu bi poslala na liječenje od alkohola. Totsija oženila nekom slabovidnom. Nasti bi platila bar tri psihotarapeuta. Garfu i Čvarka poslala u azil za pse.
I tako smo zakljucili da za izvesne likove sloboda nije :kafa:

Evo ja da sam tokom vikenda dobila Jackpot odmah u ponedjeljak bi dala otkaz, a prije toga pljunula direktora. Ne ženski, ne, ne, muški onako, znaš ti već kako.
Ja se jednostavno više ne bi pojavio na poslu.
Onda bi romima prodala budzašto kuću da usrećim onaj pogani komšiluk.
😡
😡
1000006453.jpg

Back