Sloboda u braku?

e pa momci sta vi mislite kad se ozenite,zena u kucu nek pere,cisti, kuha a vi cete ko u momacko vrijeme hodati po citav dan, izlaziti samo sa drustvom,dolaziti u neka doba kuca.e to onda nije neki normalan pogled na brak.i mislim da je u takvim situacijama savim razumljivo kad ti zena pocne davati neka ogranicenja.jer brak nije samo da imas zenu u kuci da ti ima ko prat i kuhat,vec i nama treba neka paznja. i ako neki muskarci nisu sposobni samo sebi da postave neke normalne granice slobode u barku onda to nazalost mora zena da ucini.

Amazonka:
I ne treba se zaboraviti da brak nije izlazak u diskoteku ili svrljanje, nego je obaveza ali sve uz dogovor i postovanje partnera, a ko na to nije spreman ne treba ni ulaziti u brak!

Brak je zajednica, ne obaveza.

Kao i svaka zajednica - ona namece odredjena pravila ponasanja - posredno i neposredno. Iz svega toga dolazi do onoga sto sam pre napisao...

Bad_Wolf:
Brak je zajednica, ne obaveza.

Kao i svaka zajednica - ona namece odredjena pravila ponasanja - posredno i neposredno. Iz svega toga dolazi do onoga sto sam pre napisao...

Teoretski si u pravu ... praktično nisi. u 90% slučajeva brak dodje obaveza koju prati monotonija .... zajebanciji tu nema mnogo mesta, nažalost.

NatasaNatasa:
Teoretski si u pravu ... praktično nisi. u 90% slučajeva brak dodje obaveza koju prati monotonija .... zajebanciji tu nema mnogo mesta, nažalost.

Ne, ja sam 100% u pravu, samo me je mrzelo da razglabam tako slozenu temu. Elem, brak nije obaveza - neki to samo dozivljavaju kao nuznost, ali to je samo linija manjeg otpora.

Sto se zjbncije tice - nisam bash siguran na sta si tu mislila, ali verovatno mislis na kontradosadu u braku?

Back