Sloboda odlucivanja o radjanju dece

Не знам, реци нам ти, колико жена неће да понесе женско дете кући у Београду? Знаш колико има ЦГ у БГ...милион :mrgreen:
По питању односа према женској деци и женама су и даље, не средњи век, него тотално ишчашени патријархат, који истовремено негује култ Мајке и зато псује Оца. Нема тога ниђе. А гледај. Пре пар година ме питају како сам погодио да ће два пара да добију женско дете. Ти људи нису "рурални" осим што живе у ЦГ, Рекли су да нису хтели да знају на УЗ ког им је дете пола, што значи - женско, или како би они рекли - попишуља, па се рођ. детета стиде.
Не рођеног - тада нерођеног :pop:

За скобаље сам чуо, а за скалај - то могу зикета да питам са форума, то је 100% неки шиптарски израз.... Ако, удри ти само овде по неком мушком, све ми реци :)

..ne bih ja tebi nista objasnjavala...ti smatras da sve znas, pa neka tako i ostane....

Zena na raspolaganju ima gomilu kontraceptivnih sredstava koja su sva superiornija od muskih. Ona poznaje svoje telo i prirodni ciklus, ona takodje ima neuporedivo slabiji seksualni nagon i priroda ju je stavila u poziciju onog koji bira i odlucuje. Ona ima potpunu kontrolu nad reproduktivnim procesom, svidela joj se ta cinjenica ili ne. Kad god dodje do trudnoce, to je 90% odgovornost zene, a 10% odgovornost muskarca. Ali neka, ako treba oboje da budu odgovorni, neka budu, ali onda mozete zaboraviti na abortuse i davanje dece na usvajanje.

ja moram ovo da citiram ako je neko slucajno propustio :) nego ko tebi drma kavez vec godinama mickey? :lol: ajmo samo lagano, disi i kontrolisi se, nisi vise tinejdzer :(

Мушкарац каже да ли жели дете или не и једини разлог, ако не жели, је финансијски
Жене су и саме набројале разлоге зашто не желе, има барем 10 разлога. Тичу се каријере и физичких промена.
Ако жена остане и поред тога што не жели трудноћу у другом стању у браку, за рађање би морало да се пита и други родитељ.
Зашто је ненормално да мушкарац има право на реч. Лично, знам много више самохраних мајки, али то је ипак последица тога да после развода по аутоматизму додељују жени у већини случајева, али знам и неколико самохраних очева којима жене завиде како се брину о својој деци. Нису им деца припапа разводом, него смрћу жене...

Зашто мислиш да са својим мушкарцем, жена не може да разговра о свом телу, како се осећа и да ли је спремна да има дете. Или генерално мислиш да то мушкарци нису у стању да размеју?

Први болд:
А на коликом узорку си ти радио то истраживање, па да знаш да мушкарци искључиво из финансијских разлога не желе да било ко, било када рађа њихово дете????????????? :eek:
Хоћеш да кажеш да сваки мушкарац у свако доба са сваком женом жели дете...само ако има пара???? :eek:

Други болд:
На основу чега закључујеш да жене са својим мужевима не разговарају о тим темама? :dontunderstand:

Први болд:
А на коликом узорку си ти радио то истраживање, па да знаш да мушкарци искључиво из финансијских разлога не желе да било ко, било када рађа њихово дете????????????? :eek:
Хоћеш да кажеш да сваки мушкарац у свако доба са сваком женом жели дете...само ако има пара???? :eek:

Други болд:
На основу чега закључујеш да жене са својим мужевима не разговарају о тим темама? :dontunderstand:

Нема потребе да вичемо, је л тако? То што си ти написала сваки са сваком, очигледно да однос мушкарца и жене посматраш само као секс, већ си у једном посту писала о томе да само мушкарац и ужива.. то су нека твоја виђења м-ж односа, која су, ако јесте оно што пишеш - твоја приватна ствар.
Појединачни случајеви мушкараца који су се оженили, а да на нису желели и децу у браку је статички толико занмераљив, да једино постоји у причама - ако ти знаш неки случај..
Велики број породица би имао барем троје или четворо деце, када би могли да их издржавају, то значи, да буду финансијски спремни. Просек 1.5 детета у Србији јесте сиромаштво, а на жалост још увек је највећи број породица такав да само један члан ради и то најчешће отац.

Зашто би се, са вашег становишта жена уопште консултовала о трудноћи са оцем детета, кад је питање рађања искључива лична ствар жене која може у сваком тренутку, док јој медицински рокови дозвољавају, да прекине исту. На свако - предомислила сам се, мушкарац подразумевано мора да одговори - само изволи..Па кад будеш ТИ желела дете, само кажи, па ако се предомислиш опет да родиш, опет иди на абортус.. Мушкараца који тако размишљају има све мање, ако их је икад и било, то су шоње ;)

Нема потребе да вичемо, је л тако? То што си ти написала сваки са сваком, очигледно да однос мушкарца и жене посматраш само као секс, већ си у једном посту писала о томе да само мушкарац и ужива.. то су нека твоја виђења м-ж односа, која су, ако јесте оно што пишеш - твоја приватна ствар.
Појединачни случајеви мушкараца који су се оженили, а да на нису желели и децу у браку је статички толико занмераљив, да једино постоји у причама - ако ти знаш неки случај..
Велики број породица би имао барем троје или четворо деце, када би могли да их издржавају, то значи, да буду финансијски спремни. Просек 1.5 детета у Србији јесте сиромаштво, а на жалост још увек је највећи број породица такав да само један члан ради и то најчешће отац.

Зашто би се, са вашег становишта жена уопште консултовала о трудноћи са оцем детета, кад је питање рађања искључива лична ствар жене која може у сваком тренутку, док јој медицински рокови дозвољавају, да прекине исту. На свако - предомислила сам се, мушкарац подразумевано мора да одговори - само изволи..Па кад будеш ТИ желела дете, само кажи, па ако се предомислиш опет да родиш, опет иди на абортус.. Мушкараца који тако размишљају има све мање, ако их је икад и било, то су шоње ;)

Е, све си погодио, ко прстом у ....... пекмез!:mrgreen:

И то да ја ''вичем'' иако нигде нисам писала великим словима...:rtfm:
И то да ја однос жена и мушкараца посматрам само кроз секс...:zcepanje:
И то да сма ја наводно написала да само мушкарац ужива у сексу... :dash:

Мислим, како да ти реплицирам кад ништа ниси схватио, а чак ни прочитао.......:roll:

Питала сам те на коликом узорку си радио то истраживање на основу којег износиш тврдње да би су једини разлози за немање деце код мушкараца искуљчиво материјалне природе (да ту не игра никакву улогу однос према партнерки, емоције, зрелост и спремност за родитељство, социјални услови, професионално ангажовање, задовољење родитељских потреба већ рођеном децом.....)....и не добих одговор.:rtfm:

Питала сам те како знаш да се жене не консултују са својим мужевима о рађању-нерађању деце....али ни на то не добих одговор, него нека пука нагађања у стилу како мали Перица замишља да фуинкционише женски мозак и партнерски односи у браку....:roll:

Волим да полемишем са неистомишљеницима, али само у случејевима када саговорници читају шта пишем и када говоре аргументима, а не нагађањима и фантазирањем. :roll:

Знак узвика је драња и демонстантске табле, а не само капс-лок,,стави још неког смајлија да делујеш "уверљивије".
А ако не знаш да дискутујеш ти се, онда, у дискусије не упуштај..да би тему спамовала тек реда ради :)

Знак узвика је драња и демонстантске табле, а не само капс-лок,,стави још неког смајлија да делујеш "уверљивије".
А ако не знаш да дискутујеш ти се, онда, у дискусије не упуштај..да би тему спамовала тек реда ради :)

E, од свега нашао си да мени држиш предавање о знацима интерпункције....:mrgreen:

А одговоре на питања и даље не добих...:roll:

Ма, написао сам, само си ти заборавила о чему смо уопште разговарали на теми.
Виш како можеш да одговориш истог дана :lol: Мени је глупа прича на тему ко је у праву, када уопште не говоримо о истим стварима.
Ти помињеш партнере, ја брак...небнитно. Ево, твоја задња - изволи, ово је само форум :)

Back