sloboda ili veza

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sloboda ili veza

• Ukupno glasova
    54
  • Anketa je zatvorena .
u pravu si u jednoj stvari. da, velika vecina ljudi misli da zna kako je drugima. ja nisam medju njima, ali volim da razgovaram o tome..sta ko misli, i zeli i oseca..:)

Koto da bi dosla do ovog zakljucka..

a to da li je nkeo ispunjen, ili srecan , ili zadovoljan, stalno ili povremeno, samo delimicno ima veze sa tim da li je u vezi, ili nije...:)

Ali osim toga, gresis, ima dosta, ma previse ljudi koji sasvim ostvaruju sebe putem emotivnog vezivanja za druge. Pre par godina dobila sam kao rodjendanski poklon e!.. natalnu kartu. :rumenko: :( I pise, parafraziram.. ne osecas ispunjenost ako nisi u vezi. Da me ne mrzi potrazila bih je, a isplivace vec, da se podsetim koliko tesko se moze lupiti na osnovu nicega, a i tog divnog poklona.

I sto kaze Beso, i sta je tema? Btw, cesto se setim drugarice kad citam Beso koja je isto volela da pripali pa zakukulji i pita i sta je tema? :lol:

Tema, "od drveta ne vidim sumu". Nema optimalnog pravila, uslova ni okolnosti ako uopste postoje po ovakvim pitanjima, koja vaze za dve osobe, i ne treba da ima, jer bi se eventualno stopili, a dosta ljudi tezi tome jer je kao ideja primamljivo kao instant resenje, u nekakve kvazi kopije, mozda bas onakvih modela od kojih zelimo da pobegnemo. Ko to ikada moze sebi da pozeli? Biti svoj (znam, klise :roll:) i poznavati sebe dovoljno da se uvek postavis bas kao takav kakav jesi, najtezi je izazov jer granice o ogranicenja postoje, pa valja znati kako da ih 'savijes'.. prilagodis, ali u isto vreme je i interesantno. Mnogo vise nego baviti se drugima, ali up side je sto ima nesto za svakoga... ko zeli izazov, moze da prihvati kao to, ko opet sve to dozivljava sa laganije strane ima i tu opciju. E sad ako je dovoljno zainteresovan celim pitanjem moze i oboje. Malo 'ceprkati' po sebi.. i pitanje monogamija/poligamija pada u vodu, jer je apsolutno nebitno, ma koliko jedno i drugo tesko zvucalo.

Hocu reci, stvar izbora. Koga je briga nego tebe?

pod 1....to sam ja....vernost je za mene normalna i vrlo privlacna osobina.....ne volim ljude koji nisu ustanju da budu privrzeni i posveceni.....bez obzira sto sam vrlo temperamentna i obozavam sex, drzim doope na jednom mestu i ne brljam....dok je dobro.....tesko se odlucujem za prekid jer se vezujem za osobu sa kojom sam, ali ne dozvoljavam da budem zrtva odnosa....i dugo patim posle....to nikako ne mogu da kanalisem.....

u poslednje vreme sam pricala sa mnogo lljudi, i svi bi da budu voljeni, ali da ostanu slobodni. kao da je mogamija prevazidjena stvar:think:
cak i tamo gde su ljudi formalno monogamni, retko je ko bas ispunjen i zadovoljan ..
sta vi zelite? koje je to optimalno resenje sa vas?:)

iskreno, ni sama ne znam sta zelim.
plasim se vezivanja jer sam mnogo povrijedjena u prethodnoj vezi.
sloboda me opija, ali isto tako naidje period kad mi je tesko sto sam sama.
nazalost, ne vjerujem vise nikome i plasim se nove povrede i zato do daljnjeg ostajem sama.

U narodu se kaze:"nema jare i pare". Da prevedem- Ako zelite vezu nema slobode, bar ne one na koju mnog(e)i aludiraju. Mozete se upinjati koliko god zelite ali me ne mozete uveriti da postoji momak, devojka, muz, zena, koji bi dozvolili svom voljenom-oj "slobodu" a u dugoj su vezi ili braku. Naravno da postoji doza slobode ali je ona iskljucena iz ljubavne ili bilo kakve druge paralelne veze. Ili volis, ili ostavis. A sloboda krece iz glave, naravno i poverenja.

u poslednje vreme sam pricala sa mnogo lljudi, i svi bi da budu voljeni, ali da ostanu slobodni.
kao da je monogamija prevazidjena stvar:think:
cak i tamo gde su ljudi formalno monogamni, retko je ko bas ispunjen i zadovoljan ..
sta vi zelite? koje je to optimalno resenje sa vas?:)

:huh:
da volim i da budem voljena... 1 na 1, naravno...
a osjećaj slobode ne poistovjećujem sa nepostojanjem veze ili šta već...
i logično je da ti ljudi koji su (samo) formalno monogamni nisu ispunjeni i zadovoljni...

Back