Slike

To što se vi pitate kako je kotor. Bedemi i zidine kotorskog starog grada koji idu do vrha brda. Osveteljeni su, pa se onda ta svetlost od reflektora presijava u vodi. A slikano je sa starog puta. Iz mrklog mraka. Gde sam rizikovao da se neko zaleti i pokupi me :lol:

Pa ajde i ja da se prikljucim komentarima pre svega o Crnogoskom Primorju....
Po mom misljenju niti je Budva najlepsa niti je Budvanska rivjera simbol lepote Crnogorskog Primorja
Budva je po meni simbol masovnog turizma i zato tako i izgleda.
25 godina sam ronilac i za to vreme sam ronio od najsevernijih obala Jadranskog mora pa sve do Albansko Crnogorske granice.
Danas kada se dogadja zagadjenje celog Jadranskog mora Crnogorska obala je za divno cudo ostala jos uvek najmanje zagadjena sa izuzecima nekih manjih podrucja.Posebno bih napomenuo specificnost flore i faune Crnogorskog mora. Bas zato bi trebalo uloziti ogromne napore da se spreci ova trenutna stihija ugrozavanja i upropastavanja Crnogorske obale.Bolna je cinjenica da se Crna Gora naziva ekoloskom drzavom a tako malo pazi na svoja prirodna bogatstva i lepote zarad kratkotrajnog profita.
DSC02728.jpg

Letujem na Crnogorskom primorju od 1976 godine i sigurno mogu merodavno ukazati na promene koje su se desavale i koje se sad desavaju na predivnoj obali i oko nje.
Nastavi li se ovakav trend unistavanja netaknutih podrucja izgradnjom i urbanizacijom lepote Crnogorskog priobalja ce za par godina nazalost nestati.

DSC02717.jpg

DSC02726.jpg

DSC02737.jpg

Kao i svugde u svetu postoje mesta za masovni turizam ali se u isto vreme jako cuvaju mesta koja su od posebne lepote i netaknute prirode.Bojim se da se to u Crnoj Gori ne dogadja na taj nacin dobijam utisak da je sve za prodaju i sve se moze urbanizovati ako se pri tom radi o novcu.
DSC02657.jpg

DSC02652.jpg

DSC02642.jpg

DSC02647640x480.jpg

Obisao sam mnogo mesta na raznim morima sirom sveta ali specificne lepote Crnogorskog primorja nisam nigde video ni doziveo. Crnogorska obala nije povrsinski velika i tim pre je podlozna brzoj degradaciji i unistenju. Nadam se da ce se svest o ocuvanju prirodnih lepota Crne Gore probuditi ulaskom Crne Gore u evropsku zajednicu.

P8060110.jpg

P8090205.jpg

P8130326.jpg

KONACNO NADJOH TEMU SA SLIKAMA GDE SU POSTAVLJENE PRAVE SLIKE KOJE POKAZUJU SVU LEPOTU CRNOGORSKOG PRIMORJA.NADAM SE DA SE NECE POKVARITI OVA TEMA KAO ONE STO SAM VEC PRELISTALA I OSTAVILA SVOJ KOMENTAR.KONACNO SAMO PIRODA BEZ IZBACIVANJA U PRVI PLAN LICNOSTI.

Jao ljudi,kad pogledam sve ove slike, zamalo da ne placem...ja sam inace iz Slovenije...al volim Crnu Goru vise od svega na svetu... bila sam tamo 2 godine al posle sam morala da se vratim natrag u SLO...i tako mi je zao :( stvarno- nema mesta na ovom svetu lepseg od Crne Gore...ova priroda,more,ljudi su stvarno 1A... ako me neko pita..."Vise bi volela da ides na Havaje ili u CG?" ja bi rekla Crnu Goru...stvarno je nosim u srcu i nikad nisam zamisljala da tamo mozes naci takve ljude,tako dobre...osecala sam se kao kod kuce... I vratit cu se jednom...

i eto jedno pitanje za vas...kako je najbolje ici iz Beograda u Crnu Goru? (Andrijevica,Berane,Murino,Plav?) Ja ako bi isla,isla bi natrag u malo selo ispod Visitora-Murino...al kako stici tamo(ne kolima)...

Ljudi,pozdrav iz Slovenije...VVP

Back