Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 235.328
Zasto se pri pokusaju sejvovanja slike umesto opcije jpeg pojavljuje webp fajl koji se ne moze sacuvati?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kojih forumaša ?
Fotke koje ti neko stavi na zid, iz Slikovnice, sa Fotografije...
WEBP je nov format prilagodjen internetu jer ima veci stepen kompresije od JPG-a (slika ima manju megabajazu i samim tim strana se brze ucitava)
konverziju JPG slike u WEPB radi hrom automatski tako da to nije do nas nego do hroma
mi samo podrzavamo tu mogucnost jer smo kao i uvek najbolji i nudimo najmodernije standarde
sobzirom da webp format podrzavaju samo chrome i opera ako ne zelite fotke da snimate u tom formatu onda koristite IE ili mozilu FF.
postoji resenje za chrome a to je da se skine dodatak za njega "save image as png"
https://chrome.google.com/webstore/detail/save-image-as-png/nkokmeaibnajheohncaamjggkanfbphi
i onda snimate fotke u png formatu.
dobro znamo mi da si ti .. opicena i da imas zilion browsera![]()
koji program na kraju moze da otvori taj webp format? ima li takvog programa...meni je opera drugi browser i nekada je koristim, pa me zanima.
aha, znaci moze da se otovri samo ako se konvertuje...jel oni u googlu smisle nesto funkcionalno ili sve tako nesto kao poboljsanje...samo ne znam cega poboljsanje za korisnika?
Pošto WEBP ima oko 30% veću kompresiju od JPEG, da li to znači da rezolucija 800 x 600 više ne mora da bude obavezna
Možeš ti fotku da vidiš sa bilo kojim browserom, ja sam govorila o programima za obradu fotki.
Kad neku fotku sa Foruma sačuvaš u webp formatu na kompu, pa hoćeš da je edituješ, to ne možeš ni sa jednim, jer je ne vide. Moraš prvo da webp konvertuješ u jpeg ili png...
Međutim, tab reče da se preko Mozile i Opere fotke mogu sačuvatu u jpeg, tako da to više nije problem.
A ja i dalje čekam odgovor tabe....![]()
WEBP je nov format prilagodjen internetu jer ima veci stepen kompresije od JPG-a (slika ima manju megabajazu i samim tim strana se brze ucitava)
konverziju JPG slike u WEPB radi hrom automatski tako da to nije do nas nego do hroma
mi samo podrzavamo tu mogucnost jer smo kao i uvek najbolji i nudimo najmodernije standarde
sobzirom da webp format podrzavaju samo chrome i opera ako ne zelite fotke da snimate u tom formatu onda koristite IE ili mozilu FF.
postoji resenje za chrome a to je da se skine dodatak za njega "save image as png"
https://chrome.google.com/webstore/detail/save-image-as-png/nkokmeaibnajheohncaamjggkanfbphi
pa to i kazem da treba da se konvertuje da bi se fotka otvorila npr u acdsee, pa mi nije jasno dal oni u chromu nesto pametno smisle ili samo tako kao pametuju.
ne koristim chrome inace, a tab kaze da preko opere je isti format, samo ff i explore, a ja koristim maxthon, i preko nejga se normalno skida fotka u jpg.
operi i chromu ista baza.
sad cu da proverim za operu.
a tvoje pitanje sad nesto mislim, ako ti iz chroma npr. postavis fotku u webp formatu, a ja udjem sa maxthonom, ta fotka ce kod mene biti jpg...pa ni meni nije janso sad oko kompresije.
iz opere developer fotke se skidaju u jpg. mada...mada...secam se tog formata webp zato mi je tema i privukla paznju. ni acdsee, ni photoshop, ni ilustrator, ni after effects nisu mogli da otvore tako skinutu sliku
A odgovor na moje pitanje ?
razmisli malo..ako to radi samo chrome a ne i ostali browseri da li mozemo da povecamo rezoluciju?