Ne pitajte šta forum može učiniti za vas — pitajte šta vi možete učiniti za svoj forum!

Banovic Strahinja

Ističe se
Moderator
Poruka
2.293
Ovo je analogija izjave Johna F. Kennedyja glasi: „Ne pitajte šta vaša zemlja može učiniti za vas — pitajte šta vi možete učiniti za svoju zemlju.“
Izjava s kojom se slažem, i mislim da se ova izjava može primeniti na sam forum.
Često se čuju prigovori na rad moderatora, i to često s razlogom, da budemo iskreni- i definitivno se s strane moderacije moramo popraviti.
Međutim, važno je zapamtiti da forum u prvom redu počiva na zajednici korisnika. Vaš doprinos i ponašanje su ključni za stvaranje pozitivne ili negativne atmosfere, za dobar ili loš dijalog. Svaki od vas ima mogućnost da otvori temu, da usmeri razgovor, da ga učini prijatnijim ili žustrijim, i da ponudi konstruktivne predloge. Samim tim, odabirom tema u kojima učestvujete, načinom diskusije i podforumom na kojem se krećete, direktno utičete na rad celog foruma i na atmosferu.

Bilo bi korisno čuti šta svako od vas konkretno radi da doprinese forumu. Šta možete konkretno učiniti?
Kako možemo podsticati dobre odnose?
Kako možemo poboljšati komunikaciju na forumu?
I ako imate neki predlog za tehničke izmene ili predloge za reorganizaciju, i bilo koji drugi konstruktivan predlog, volio bih da čujem i zatim da se svi zajedno potrudimo da poboljšamo ovaj forum, i da završim s citatom JFK-a:
„Zajedno stojimo, ili sami propadamo“

Niti je Krstarica država niti smo mi njeni podanici. A i Kenedi je počivši odavno.

Mislim da ne postoji jedna jedina osoba koja je shvatila naslov ovog topica bukvalno.

Ovo je zapravo jedino mesto gde se može požaliti na rad supermoderacije, a da to ne bude hitro pobrisano. Doduše, i dalje nemam iluzija da će se nešto promeniti, no veliki korak je prekid takve vrste cenzure, barem na ovom jednom mestu.

I kad si se već javio i praktično napenalio, da se požalim i na tebe. U delu foruma koji ti moderišeš danima je stajao post koji poziva na ubijanje ljudi toljagama po glavi. Kad je nakon moje prijave to pobrisano, nije bilo nikakvog obaveštenja o banovanju ili kazni. Kasnije sam na pdf politika na temi o održavanju žurke na mestu nekadašnjeg ustaškog konc logora, opet zapazila lika sa toljagom, a ovog puta je aludirao da bi lično mene trebalo toljagom po glavi. I ovog puta je samo pobrisano, ali ljubitelj toljage nije banovan, odnosno nije kažnjen zabranom pisanja.

Na ovom forumu je bilo podosta poziva na nasilje, govora mržnje i užasavajućih uvreda, a sve je to “kažnjavano” samo brisanjem čime se zapravo štite oni koji ispisuju te gadarije. Doduše, ima slučajeva kad je supemoderatorka Lagerta brza kao brzi Gonzales. O Lagertinom moderisanju, tačnije iživljavanju nad onima koji joj se ne dopadaju, moglo bi se dosta napisati, ali bilo bi predugačko za forumski post.

I sad čovek nakon svega čita popovanja i pridike druge supermoderatorke da ja pripazim šta pišem jer me Lagerta trebala strožije kazniti.

Čak i stvari koje su u suštini tričarije, poput forumskih kazni i moderisanja, te podsete koliko su ljudi spremni da zloupotrebe i to malo moći što im je dato. Šta bi bilo da u realnom životu imaju neku stvarnu moć da odlučuju o sudbinama ljudi, mogu samo da zamislim.

Mislim da ne postoji jedna jedina osoba koja je shvatila naslov ovog topica bukvalno.

Ovo je zapravo jedino mesto gde se može požaliti na rad supermoderacije, a da to ne bude hitro pobrisano. Doduše, i dalje nemam iluzija da će se nešto promeniti, no veliki korak je prekid takve vrste cenzure, barem na ovom jednom mestu.

I kad si se već javio i praktično napenalio, da se požalim i na tebe. U delu foruma koji ti moderišeš danima je stajao post koji poziva na ubijanje ljudi toljagama po glavi. Kad je nakon moje prijave to pobrisano, nije bilo nikakvog obaveštenja o banovanju ili kazni. Kasnije sam na pdf politika na temi o održavanju žurke na mestu nekadašnjeg ustaškog konc logora, opet zapazila lika sa toljagom, a ovog puta je aludirao da bi lično mene trebalo toljagom po glavi. I ovog puta je samo pobrisano, ali ljubitelj toljage nije banovan, odnosno nije kažnjen zabranom pisanja.

Na ovom forumu je bilo podosta poziva na nasilje, govora mržnje i užasavajućih uvreda, a sve je to “kažnjavano” samo brisanjem čime se zapravo štite oni koji ispisuju te gadarije. Doduše, ima slučajeva kad je supemoderatorka Lagerta brza kao brzi Gonzales. O Lagertinom moderisanju, tačnije iživljavanju nad onima koji joj se ne dopadaju, moglo bi se dosta napisati, ali bilo bi predugačko za forumski post.

I sad čovek nakon svega čita popovanja i pridike druge supermoderatorke da ja pripazim šta pišem jer me Lagerta trebala strožije kazniti.

Čak i stvari koje su u suštini tričarije, poput forumskih kazni i moderisanja, te podsete koliko su ljudi spremni da zloupotrebe i to malo moći što im je dato. Šta bi bilo da u realnom životu imaju neku stvarnu moć da odlučuju o sudbinama ljudi, mogu samo da zamislim.
Za takve buntovnike sa malim razlogom, a kakvih uvek bude u srednjim školama :
Pogreši i konj pa što ne bi magarac... :).

Svi smo ljudi i grešimo.. ali to većina razume.
Tema je za konstruktivne predloge a ne za destruktivne !

Hajde budi ti moderator.. bila bi bolja ?

Ti nisi shvatila,.. ja jesam... Loše misliš.
Na ovom forumu je bilo podosta poziva na nasilje, govora mržnje i užasavajućih uvreda, a sve je to “kažnjavano” samo brisanjem čime se zapravo štite oni koji ispisuju te gadarije.
Možemo li TI i ja da se borimo protiv toga?
Pa evo vidiš da možemo.. Ja se ovde i sada borim protiv tvojih uvreda.
Doduše, ima slučajeva kad je supemoderatorka Lagerta brza kao brzi Gonzales. O Lagertinom moderisanju, tačnije iživljavanju nad onima koji joj se ne dopadaju, moglo bi se dosta napisati, ali bilo bi predugačko za forumski post.
Vređaš - "iživljavanje" je uvreda!

Za takve buntovnike sa malim razlogom, a kakvih uvek bude u srednjim školama :
Pogreši i konj pa što ne bi magarac... :).

Svi smo ljudi i grešimo.. ali to većina razume.
Tema je za konstruktivne predloge a ne za destruktivne !

Hajde budi ti moderator.. bila bi bolja ?

Ti nisi shvatila,.. ja jesam... Loše misliš.

Možemo li TI i ja da se borimo protiv toga?

🤪

Vidim, ti si zamislila da malo troluješ i peckaš, verovatno zarad zabave, ćaskanja i razbijanja dosade.... i u uverenju da ću ja sad da zapenim nešto ti dokazujući.

Ja se ovde i sada borim protiv tvojih uvreda.

Pa bori se, ko ti brani... Stvarno mi je svejedno. 😴

smaraš, dušo :whistling:
Vidim, ti si zamislila da malo troluješ i peckaš, verovatno zarad zabave, ćaskanja i razbijanja dosade.... i u uverenju da ću ja sad da zapenim nešto ti dokazujući.

Pa bori se, ko ti brani... Stvarno mi je svejedno. 😴
moram,.. da se borim,.. i mene si uvredila,.. i meni nije svejedno !
JA SAM MUŠKO !!!
,.. teško ti je bilo da pročitaš moj post i vidiš u kom rodu pišem ?

Pretpostavke su majke svih za'eba :roll:

Back