Slike koje cine da vam stane dah

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://it.wikipedia.org/wiki/Vincenzo_Cabianca
138.jpg

Vincenzo_Cabianca.jpg

Guiseppe-Garibaldi-$281807-82$29.jpg

Cabianca_Al_sole.jpg

Boje i prirodnost likova su jako lepe...

I portret može da bude dobar i detaljan kao i slika sa više likova...Čak može da bude da više likova bude samo u grubim crtama često skoro mrlje a baš portret lep i kompletan...Što je Kopli i dokazao...Mislim samo slepac ne vidi u ovom slučaju:eek::mrgreen:Mada se on dobro snalazio i u slikanju 3-4 pa i više ljudi.

Slazem se. Kao sto Hese kaze, svaka licnost sastavljena je od hiljada i hiljada drugih licnosti. Neki slikari su umeli to da prikazu, cak i kada je portret u pitanju.
Detalji ne moraju biti nedostatak na portertu; ali, sve je to subjektivna stvar. Oci gledaju razlicito, duse osecaju razlicito. Ta pojava je nesto u cemu treba uzivati; a ne dizati galamu, sto, nazalost, mali broj ljudi shvata.

magritte.redmodel.jpg

Rene Margit, imam potrebu da postavim bas sada bas ovu sliku. Nekako me ova stopala asociraju na opise Rastka Petrovica, u romanu Dan sesti (kako stopala mladog, iznurenog od hodanja coveka dobijaju na velicini, osvajaju prostor, postaju jedino bivstvo, sire se, telo na mestu njih se oseca kao "odrano, pa spaljeno", ona su sve veca i veca i tako prokleto mnogo zude za odmorom).

Nista na svetu nije pogresno kao ta definicija.

Sta god mi mislili o tome, smatrali je pogresnom ili ne, ovo nije mesto na kome treba o tome raspravljati. Tema je o slikama koje se dopadaju ljudima iz razlicitih razloga. Nema potrebe zapocinjati raspravu o tome zasto se nekome ne svidja slika koju je neko drugi postavio. "Definicija" je i izrecena da bi se prekinula rasprava i nastavilo postavljanje slika.

Sta god mi mislili o tome, smatrali je pogresnom ili ne, ovo nije mesto na kome treba o tome raspravljati. Tema je o slikama koje se dopadaju ljudima iz razlicitih razloga. Nema potrebe zapocinjati raspravu o tome zasto se nekome ne svidja slika koju je neko drugi postavio. "Definicija" je i izrecena da bi se prekinula rasprava i nastavilo postavljanje slika.

Zapravo kada sam rekao da ne vidim nista lepo u portretima nisam mislio posebno na gore postavljene portrete, vec na portrete uopste.
Ovi gore portreti i nisu bas pravi portreti vec malo izvestaceni.Onaj prvi gore portret ostavlja utisak nekog napuderisnog coveka ili kao da je stavio maskaru.Kao lik iz crtanog filma.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
ne zastaje mi dah od ovih slika (nemam vremena trenutno da trazim po netu one od kojih zastaje...)...ali Shagala bas volim i potpuno ga emotivno dozivljavam

images

images

images

na njegovim platnima sve je moguce....dopada mi se njegova istina...cudesno postaje realnost :zaljubljena:
(zao mi je sto nemam vremena da iznadjem na netu njegove slike koje mi se bas bas svidjaju...ali mislim da i ove dovoljno govore)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back