Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije M3, ali nesto slicno :) Dakle bio je u pitanju BMW E46 sa ZHP paketom. Dokle god je BMW popularan ne vredi kupovati polovnjaka. Cene su im svima nabijene da boli glava. Dok za 15000$ jedva nadjes neki koji je u OK stanju (da ima kakvu-takvu servisnu istoriju i sta je radjeno sa autom, da ga nije posedovalo pola Hjustona i sl.) Mercedesa ces naci komotno (cak sta vise uspeo sam naci i jednog C32 AMG sa 70000milja na satu i oko 8 godina star). Za 17000$ mozes da uzmes i novu Mazdu 3 ili novog Lansera (jeste da nisu u istoj klasi ali ovo samo kazem jer su oni glanc novi dok je BMW ipak polovan i na satu je stavio preko 100000km 100%). . . A sto je jos i najgore servisne knjige se ne nalaze nego se u carfaxu gleda da li je auto odrzavan ili ne (svojevrstan izvestaj o kolima) gde skoro nikad nista ne pise, a kako su ovi noviji imali besplatno odrzavanje (ulje se menjalo iskljucivo na 15000 milja, ulje u diferencijalu i automatskom menjacu se nikad ne menja; pola filtera takodje) onda nisu bas ni najbolje odrzavani. . . Tako da onda najbolje da se strpim da doktoriram, nadjem posao i onda uzmem nesto novo i nemam problema sa tim ko ga je i kako vozio i odrzavao, ja sam glavni i odgovorni krivac za sve. . .

5Q_800.jpg

qQ_800.jpg

znači BMW popularniji u americi od mercedesa?

vidiš, nisam to znao, mislio sam da je obrnuto.

Dakle konacno i kod mene jedan novitet. . . U pitanju je BMW serije 3 iz 1997-e, moglo bi se reci da nema bas neku narocitu opremu i da je skoro pa go ko pistolj. Neku od uslova za kupovinu mog auta su bili obavezni senzori za svetla i kisu, bez njih skoro da nisma hteo da zagledam auto, ovaj ih nikako nema. Nista nije ni bolja situacija sa andjelima, za njega su to misaona imenica. . . Sedista su morala da budu elekricna, kod ovog su sportska i mehanicka, aj' imaju bar grejanje mada ovde u Hjustonu kad zapece 45 u hladu grejanje sedista mislim da bas i necu koristiti tako puno. . . Takodje najvise su me zanimali kupei i kabroleti ovaj je ni manje ni vise nego sedan i kad se udobno smestim auto prevozi svega 3 osobe (cetvrta nema sanse da sedne iza mene) al' aj bar mu se zadnje sediste obara (iz dva dela) pa je i to nesto mada ni sam ne znam sta ce mi jer za pravoz vecih stvari imam SUV. . . Takodje auto nema ni drzac za ruke (arm rest). . . Spolja je crn (sto je najgora moguca boja za jedan auto, svaka mrlja se vidi sa kilometra a kako vec imam jedan crn auto covek bi rekao da sam lekciju naucio - ocigledno nisam), a i iznutra. . . I najvaznije, presao je oko 200000km za ovih 14 godina (dakle pozamasno). . .Dakle ima podosta nedostataka. . . Pa sad pre nego sto me neko upita pa dobro zasto si ga uzeo kad nema nista sto si hteo?! Jesi li ga uzeo da bi gledao plavo beli znak na volanu kad vozis (koji inace nema jer se te godine na trojku jos nije stavljao znak vec je bio utisnut u plastiku)?! Evo zasto sam ga uzeo. . .
Ispod haube ima S52B32US koji proizvodi celih 240 bhp koji se putem automatskog ZF 5HP 18 prenose na zadnje tockove. . . Prednje i zadnje oslanjanje vise nije fabricko (mada sam fabricko dobio u kutiji zajedno sa jos jednim setom felni, dve prednje gume i kompijuterom za dijagnostiku) zamenjeno je i sad pokusavam da provalim tacno koje je. . . Kad je auto bio kod majstora i kad smo gledali sta je trebalo da bude zamenjeno i sta je zamenjeno zapanjili smo se kad smo videli da je sve sto treba da bude zamenjeno - zamenjeno pa cak i ono sto bi bilo pozeljno da se uradi i to je sredjeno i sve sto je stavljeno, stavljeno je sto valja a ne makar sta (recimo metalni hladnjak umesto plasticnog) i sto je najvaznije - svi racuni su tu i sve se zna sta je radjeno na autu od prvog dana tu je cak i papir gde pise sta auto ima fabricki od opreme i gde je proizveden. . . Inace ono sto jos nisam napisao jeste da je doticni auto malo redje vidljiv na putu jer je proizvedeno svega 12603 od toga u USA je uvezeno svega 7760 za te dve godine koliko se proizvodio (97-98). . . I zbog ovog na kraju sto je napisano jednostavno nije bilo razloga da ga ne uzmem. Bivsi vlasnik je auto mazio i pazio i u njega je stavio oko 6000$ u zadnje dve godine i zbog zene koja vise voli Lexusa morao je da ga proda. . . Ja sam nisam mogao da verujem da ga prodaje a ni on. . . Auto je preteran i sve ono gore receno sto nema u njemu takvom nije ni potrebno jer kad se sedne i da gas sve je receno. . . Inace nisam napomenuo da ima Harman-Kardon ozvucenje. . . A za one koji jos nisu skontali o cemu pisem evo jedne slicice koja ce sve objasniti. . .
22722865897.308767868.IM1.09.565x421_A.554x421.jpg

M3 i klotara???
To u Evropi ne moze da bude nikako jer se izujes iz cipela kad ga platis i mora da ima ful opremu. I koliko se ja secam M3 kod nas ima 321 ks tako da je taj bas dosta slabiji.A sad sam video da i evropska verzija ima 240 ks ali 96' godine. Meni licno je ta piksla u coupe verziji jedan od lepsih automobila.
E a taj automatski menjac je stvarno smesan u takvom autu jer moze on da ide koliko hoce dobro al dok ja njega ne razvucem drugom do 100-120 i trecom preko 160 nema tu uzivancije.:)

Poslednja izmena:
Cestitam i ja, i nemoj se sekiras za opremu, sve to sto si naveo da auto nema, realno, nije ti mnogo ni potrebno. Bitne stvari su tu :). Jedino, sto kaze Dule, mogli su da mu spakuju rucni menjac pa da vozis taj auto kako dolikuje, al dobro, sigurno i ovako ide dobro. Ajde, okaci slike, da ga vidimo i spolja i unutra.

@ Tension

Hvala :)

@ Dule 021

SAD je sve do ove godine imale puno ostrije zakone o izduvnim gasovima za putnicka kola pa su zato i svu motori u SAD bili daleko slabiji no u Evropi a i sami motori sto su bili u SAD pravljeni su samo za njih i nije ih bilo po EU. . .
Inace menjac je sekvencijalni tako da moze da se prebacuje na pritisak dugmeta u sportski, ekonomicni ili manuelni mod. Tako da sa drugom mozes da teras 100 a onda trecom do 160 ;)
A sto se tice opreme. . . Sta znam, ovde svasta mozes da nadjes. Ponekad ljudi kupe auto samo radi auta pa im je oprema nebitna, a nekad je i love. . . Ja sam je lovio dok nisam njega ulovio, sada me oprema vise ne zanima i sve sto sam gore naveo da nema, uopste mi ne smeta. Inace kao kuriozitet u nedostatku opreme je da nemam cak ni daljinsko zakljucavanje :D Ali opet sve se moze protumaciti na dva nacina, nekome bi to bilo za podsmevanje, dok je meni sada vise ono za osecaj kad dodjem do kola i vadim kljuc da ga otkljucam a kad izlazim i da ga zakljucam :D

@ acavi

Hvala za cestitke :) Iskreno kad sam video auto sve to mi je postalo nebitno i nisam ni obracao paznju da li ima ili ne, jednostavno bilo mi je najbitnije ono sto je pod haubom, M Power i ono drugo sto sam napisao, da je auto za svoje godine i kilometrazu zapanjujuc. Nema nijedno jedino curenje ili kapljanje, motor nije pran ni nista, ima malo prasine, ali zato i traga ni glasa od masti/ulja ili bilo cega. Svi racuni za sve sto je radjeno od prvog dana su tu tako da je onda oprema ispala iz razmatranja. Jednostavno je postala nebitna. A sa neke druge strane to i nije tako lose, jer elektrika voli da se kvari a ovaj je bas i nema puno.

Back