- Poruka
- 17.686
Ne gotivim bravara ni sekundu, ali mislim da ipak nije u redu izjednačiti ga sa Hitlerom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jedina razlika je u tome sto su fasisti ubijali tudji narod,a komunisti svoj..
фашизам + комунизам = 'демократија'
i broz i i hitler su zajednicki delili mrznju prema gradjanskom svetu i liberalnim vrednostima
..fashizam=komunizam=demokratija.
O ljudi....
Nacisti su ubijali tuđ... i fašisti i komunisti su ubijali svoj, to im je jedina sličnost...Franko je odgooran, procenjuje se, za smrt oko 2 miliona ljudi - ŠPANACA ...e sad, Broz nije baš toliko, ali jeste

Solzenjicin je u knjizi "Gulag" naveo da je u SSSR-u izmedju 1917-1953 ubijeno 60 mil.ljudi.Od fasista je stradalo oko 20 mil.,a oko 40 mil. od komunista..
Ova matematika je jednostavna i za dete iz 2.osnovne..,
To niko ne spori.....fashizam=komunizam=demokratija.
Mile, sve bi to bilo lepo i savršeno...samo postoji jedna mala začkoljica...a to je da je čovek po prirodi SEBIČNO biće...i uvek će želeti da ima bar malo više od onog drugog...takvo prirodno stanje pretpostavlja nepostojanje osećanja zavisti, ljubomore, ugroženosti, straha i niza drugih osećanja i mana, koje jesu deo čoveka kao što su i njegove vrline i osećanja ljubavi, plemenitosti, iskrenosti....zato je komunizam nemoguć...
To niko ne spori...
Idemo ovako...
Komunizam - Nikada nije postojao, ali pretpostavlja stanje u kom se narod organizuje zarad kolektivnog boljitka, po principu svakom onoliko koliko treba (ne jednako), dakle, onaj ko ima 4 dece više hrane, zajednički proizvedene dobije od onog ko ima dvoje. Granice ne postoje, niti državna vlast itd. (takav sistem nikada nije postojao, i svi se slažu da je nemoguć jer je utopija). Za predstavnika klasičnog komunističkog sistema se uzima Staljin (iako to nije bio komunizam)...prema tome hipotetički posmatrano, komunizam je iskazao agresiju prema svom narodu
O razlici između fašizma i nacizma sam već pisao....Sistemi u Italiji i Španiji su takođe bili usmereni na likvidaciju neistomišljenika političke vlasti u okviru svojih država...
Nacizam koji je postojao samo u Nemačkoj je tako nazvan, skraćeno od imena partije koju je predvodio Hitler, te se stoga vezuje za njegovo ime...i bio je usmeren na istrebljivanje, takođe političkih neistomišljenika, ali, pre svega, drugih naroda...
Postoji podatak, ne znam tačno, da je Franko zaštitio gomile Jevreja, na primer, koji su preko Španije i Portugala bežali put Južne i Severne Amerike...smatrani su nepoželjnim, ali ih nije istrebljivao....što ga svakako, ne čini dobricom...
To je to, odustajem više od ove teme
Uh..dosla sam malo da se zabavim i opustim..ali moracu da ti ozbiljnije odgovorim.
Tvoja teorija da komunizam u svom krajnjem ideoloskom obliku nikada nije stvarno zaziveo (do utopije), pa prema tome, ne postoje ni posledice, a ni krivica, je za zaljenje. Komunizam je postojao ..prolazio razlicite faze u razlicitim zemljama,a li svuda je pokazao svoj totalitarno i nedemokratsko lice.Ne zaboravi da su ljudi u ovoj zemlji imali partijske knjizice sa natpisom KPJ..izdavao se list Komunist..nisu postojale druge partije..
Ljudi su proganjani iz ideoloskih razloga. Moj deda se krio od OZNE,jer je trebao da ide na Goli otok zbog ideoloskih neslaganja..dok su drugom dedi-seoskom knezu..oduzeli ogromnu imovinu..To je rezultat tog komunistickog rezima..OTIMACINA i PROGON u cilju vise ideje.
Licno sam ubedjena da je komunizam ideja jednako opasna i razarajuca kao i fasizam..dok su na zapadu misljenja da je komunizam cak i gori,jer je fasisticka ideja ipak kratkog daha.

Za žaljenje je samo vaše neznanje.Tvoja teorija da komunizam u svom krajnjem ideoloskom obliku nikada nije stvarno zaziveo (do utopije), pa prema tome, ne postoje ni posledice, a ni krivica, je za zaljenje.
Hej, druže, ja nisam sebičan.avanturista:Mile, sve bi to bilo lepo i savršeno...samo postoji jedna mala začkoljica...a to je da je čovek po prirodi SEBIČNO biće...i uvek će želeti da ima bar malo više od onog drugog...takvo prirodno stanje pretpostavlja nepostojanje osećanja zavisti, ljubomore, ugroženosti, straha i niza drugih osećanja i mana, koje jesu deo čoveka kao što su i njegove vrline i osećanja ljubavi, plemenitosti, iskrenosti....zato je komunizam nemoguć...

Hej, druže, ja nisam sebičan.
Ozbiljno, to što ti pričaš je opšte mesto i opšta greška. Ljudska priroda je poprilično raznolika. Ne možeš tako da generalizuješ.
Za žaljenje je samo vaše neznanje.
Svi mi prihvatamo naziv "komunizam" za ono što smo videli i doživeli, međutim, to se zove komunizam samo zato što je nosilac tog sistema komunistička partija, koja se sama proglasila komunističkom. Jedino tako to možemo zvati "komunizam". Sa druge strane, komunizam je zapravo egalitarno, neetatističko društvo - tako su recimo živeli neki ljudi koji nisu razvijali civilizaciju i državu, takve su bile razne prakse kroz istoriju, a nova vrsta takvog društva je navodni cilj "komunista".
A mi smo živeli u socijalizmu, tj. navodno prelaznom stadijumu iz kapitalizma u komunizam. Naša država se nije zvala komunistička, nego socijalistička. A zašto se partija zvala komunistička, ja stvarno ne znam. Uglavnom, avanturista je u pravu, u neku ruku, kad tvrdi da komunizam nije postojao.
.

Prema tome..nikakvo sirenje teme u pravcu okruglih stolova i akademskog pristupa nece ublaziti istinu da je komunizam bio ideja vodilja stvaranja nakaradnog sitema drzavnog,a potom samoupravnog socijalizma..
Toliko o tome.. nije bilo vredno truda..![]()

Ja se ne igram s nazivima, samo sam pokušao da malo zavedem red po pitanju istih. Partija nije bila komunistička. Partija se samo zvala komunističkom.Ako cemo se igrati sa nazivima...da li je danas neka drzava demokratska u onom grckom izvornom obliku? Tema je komunizam i fasizam..ako se ne varam?
Partija je bila komunisticka..tezila je komunistickoj ideji,kao sto se i danas neke nazivaju demokratskim tj. teze demokratiji u njenom krajnjem obliku koji nigde nije ostvaren.
Socijalizama je bilo nekoliko vrsta..razlicite zemlje su prosle razlicite oblike socijalizma,svaki je bio nedemokratski u onom delu sto danasnja zapadna demokratija smatra ispravnim.Prema tome..nikakvo sirenje teme u pravcu okruglih stolova i akademskog pristupa nece ublaziti istinu da je komunizam bio ideja vodilja stvaranja nakaradnog sitema drzavnog,a potom samoupravnog socijalizma..
Toliko o tome.. nije bilo vredno truda..![]()
Ne, nego će većina po prirodi stvari pustiti čoveka i decu da crknu od gladi? Hoće, ako živimo u kapitalizmu. Međutim, ljudi su oduvek bili generalno solidarni, ma šta drugi pričali, i ma šta mi mislili gledajući danas ovo naše rasulo. To je jedna od stvari koja nas odvaja od životinja, to je faktor evolucije, i to je teza koju nisam ja izmislio, nego je dokazana. Kod majmuna, najjači majmun dobija najviše banana i otima ženku od drugih. Kod čoveka to nije slučaj. Zato ne treba potencirati takve stvari o čovekovoj urođenoj kvarnoj i sebičnoj prirodi, jer to nije istina.Nisam ni ja, brale....
ali gledaj...stavimo se u hipotetičku situaciju...
Ti si vredan, snažan, izdržljiv....
Tvoj prijatelj je slab, lošeg zdravlja, neizdržljiv...hteo bi da radi, ali ne može toliko kao ti. Ti radiš 12 sati dnevno, on može samo 5...
Zajedno obrađujete njivu i delite sve...ali on ima, recimo, četvoro dece, a ti jedno...i on će dobiti mnogo više letine nego ti, iako si više radio, iako si snažniji, sposobniji, jer PRIRODA te je takvim načinila ...prirodna selekcija....Misliš li da ćeš mu svake godine sa osmehom na licu i rado davati toliko hrane...možda bi ti i davao, ali većina neće na tako nešto pristati...e, to je suština komunizma i razlog što komunizam ne može da uspe
Vi još niste skontali da takve stvari kao što je socijalizam ne padaju s neba i ne primaju se tek tako, već moraju da se stvore dobri uslovi. A ko je odgovoran za te uslove, e to malo promislite.
Ne, nego će većina po prirodi stvari pustiti čoveka i decu da crknu od gladi? Hoće, ako živimo u kapitalizmu. Međutim, ljudi su oduvek bili generalno solidarni, ma šta drugi pričali, i ma šta mi mislili gledajući danas ovo naše rasulo. To je jedna od stvari koja nas odvaja od životinja, to je faktor evolucije, i to je teza koju nisam ja izmislio, nego je dokazana. Kod majmuna, najjači majmun dobija najviše banana i otima ženku od drugih. Kod čoveka to nije slučaj. Zato ne treba potencirati takve stvari o čovekovoj urođenoj kvarnoj i sebičnoj prirodi, jer to nije istina.
Naravno, ne dokazujem ja time da je komunizam ostvariv, zavisi šta očekujemo od komunizma, i slično, ne bih mogao ovako napamet da pričam. Samo kažem da ljudska priroda nije prepreka.
koje srpske plemice ?U pravu je drug anarhista. Ovaj sugavi, crvljivi, vasljivi i retrogradni narod je kriv sto se socijalizam nije kako treba zapatio u nasim uslovima. Jer sistem je dobar, i ideja je dobra - ali je narod losh!
Makar smo pobili sve srpske plemice. I to je nesto.

koje srpske plemice ?![]()